Palkkatukityöllistäminen

Palkkatukityöllistäminen

 

Kaupunki työllistää paraislaisia työllistämistoiminnan määrärahoilla. Etusijalla ovat pitkäaikaistyöttömät ja alle 25 –vuotiaat nuoret sekä velvoitetyöllistettävät.

Työllistämisen ehtona on TE-toimiston myöntämä palkkatuki. Työpaikkoja on kaupungin eri toimipisteissä. Työsuhteet ovat pääsääntöisesti kuuden tai kahdeksan kuukauden mittaisia. Työsuhteissa noudatetaan KVTES:n mukaisia ehtoja (palkka määräytyy työtehtävän mukaan, työsuhde kerryttää eläkettä, vuosilomaa jne.).

 

Palkkatuetun henkilön edelleen sijoittaminen yritykseen tai yhdistykseen

Tässä palkkatukimallissa työnantajana ja palkanmaksajana toimii kunta 1-8 kuukauden ajan. Kunta hakee työnhakijalle palkkatuen Te-toimistosta. Yritys tai yhdistys tarjoaa työpaikan, jossa työ tehdään.

Paraisten kunta tukee työtä hakevan henkilön työllistymistä sijoittamalla palkkatuella työntekijän yritykseen tai yhdistykseen 1-8 kuukauden ajaksi, jonka jälkeen varsinaisella työnantajalla on mahdollisuus hakea vielä palkkatukea työntekijän palkkatukioikeuksien mukaan.

Edelleen sijoituksessa palkkatuettu työ aloitetaan yleensä yhden kuukauden pituisella työkokeilujaksolla, tai työsuhde alkaa suoraan edelleen sijoituksella yritykseen tai yhdistykseen. Tällöin työtön työnhakija on itse hakenut palkkatukipaikan yrityksestä. 

Yritykset tai yhdistykset voivat myös ilmoittaa työllisyyskoordinaattorille kiinnostuksestaan tarjota työpaikkaa edelleen sijoitusta varten.

Ota yhteyttä työllisyyskoordinaattori Minna Lindroosiin puh. 040 488 6088.