Varhaiskasvatus Paraisten kaupungissa

Varhaiskasvatus Paraisten kaupungissa

Tervetuloa varhaiskasvatuksen kotisivuille!Lasten käsiä ilmassa
Paraisten kaupunki tarjoaa alle kouluikäisille lapsille monipuolisia varhaiskasvatuspalveluja. Vanhempainrahakauden jälkeen huoltajat voivat valita lapsensa hoidon seuraavista vaihtoehdoista:

  • Lapsi on joko kokoaika- tai osa-aikahoidossa kunnan järjestämässä hoitopaikassa. Päivähoitopaikka voi olla päiväkodissa tai perhepäivähoidossa. Perhepäivähoito järjestetään perhepäivähoitajan omassa kodissa tai perhepäiväkodissa. Kotihoidon tukea ei makseta lapsesta, joka on kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.
  • Lapsi on hoidossa yksityisessä päiväkodissa yksityisen hoidon tuella.
  • Lapsen hoito järjestetään yksityisen hoidon tuella, jolloin lapsen hoitajana on kaupungin hyväksymä yksityinen perhepäivähoitaja tai perheen palkkaama hoitaja.
  • Lasta hoidetaan kotona. Jos perheessä on alle 3-vuotias lapsi, perhe voi hakea kotihoidon tukea. Kotona hoidettavat lapset ja heidän perheensä voivat käyttää avoimen päivähoidon varhaiskasvatuspalveluja menettämättä kotihoidon tukea.

Pikalinkki verkkoportaaliin 
(haku, hoitoaikojen ilmoitukset, päätökset)


Ajankohtaista

Bongaa Kalakamut-mitaleita 1.7.2020 alkaen

Kalakamut ovat ripustaneet mitaleita polkujen varrelle Iniössä, Houtskarissa, Korppoossa, Nauvossa ja Paraisilla. Kuinka monta löydät? https://www.pargas.fi/fi/web/pargas/varhaiskasvatus-tarjoaa-tietoa-ja-vinkkeja 
 

22.6.2020 Kesä-info

Varhaiskasvatuksen palvelut toimivat rajoitetusti 29.6-31.7.2020. Ota yhteyttä kaupungin vaihteeseen, jos tarvitset yhteystietoja.
Varhaiskasvatus toivottaa kaikille oikein ihanaa kesää!


14.5.2020 Uuden arjen kompassi 

Kompassin tarkoituksena on osoittaa uuden arjen suuntaa varhaiskasvatuksessa. Linkki varhaiskasvatuksen infosivulle 


27.4.2020 Tietoa varhaiskasvatukselta perheille

Varhaiskasvatuksessa on työstetty kompassi, jonka tarkoituksena on ylläpitää ja tukea lasten ja perheiden yhteenkuuluvuuden tunnetta suhteessa varhaiskasvatukseen, myös poikkeusoloissa.
Linkki varhaiskasvatuksen infosivulle 


27.4.2020 Asiakasmaksut muuttuvat 1.8.2020 alkaen

Kaikki perheet saavat uuden varhaiskasvatuksen maksupäätöksen 1.8.2020 alkaen maksujen indeksitarkastuksen seurauksena.  
Vaikka tulonne eivät olisikaan muuttuneet, tulee tulotositteet silti toimittaa tarkastusta varten mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 31.5.2020. Poikkeuksena tästä ovat perheet, joiden tuloperusteinen maksu on tarkistettu molempien huoltajien osalta 1.1.2020 jälkeen. Mikäli haluatte tietää, milloin olette viimeksi ilmoittaneet tulonne, voitte tarkistaa tämän helposti maksupäätöksestä verkkoportaalissa. Linkki Maksut ja tuet-sivuille

 

3.4.2020 Paraisten kaupunki on ottanut käyttöön Suomi.fi -viestitoiminnon

Sen kautta voit lähettää m.m. tuloselvityksesi liitteineen Paraisten kaupungin varhaiskasvatustoimistoon sähköisesti vahvaa tunnistusta käyttäen. 
Mene sivulle https://www.suomi.fi/, valitse Viestit. Tunnistaudu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 
 

13.3.2020 Koronavirusinformaatiota koteihin
 

Paraisten sivistystoimessa seurataan aktiivisesti sosiaali- ja terveydenhuoltoviranomaisten, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen antamia tietoja ja ohjeita.

Varhaiskasvatuksen henkilökunta on valmistautunut siihen, että toiminnan järjestämistapaan tulee mahdollisesti muutoksia. Huoltajat saavat tietoa muutoksista sähköpostitse. Esiopetuksessa käytetään Wilmaa. Siksi on tärkeää tarkastaa, että Wilman kirjautumistiedot toimivat. Poikkeustapauksessa kotiin otetaan yhteyttä puhelimitse.

Ulkomaanmatkalta palaavien lasten on jäätävä kotiin 14 päiväksi. Henkilökunta antaa näissä tapauksissa lisätietoja. 
Retkiä ja erilaisia vierailuja ei toistaiseksi toteuteta.
On tärkeää muistaa, että varhaiskasvatukseen ei mennä flunssaisena. 

Seuraa myös kaupungin kotisivuja. Linkki kaupungin Ajankohtaista-sivulle, josta löydät Paraisten terveyskeskuksen infoa koronaviruksesta.

Haluamme vielä kerran muistuttaa käsihygienian tärkeydestä.
 

29.1.2020 Päätös päivähoitopaikasta 

Päätökset syksyn päivähoitopaikoista lähetetään sähköisesti huoltajille viimeistään toukokuussa. Saat ilmoituksen sähköpostiisi, jonka jälkeen päätös on luettavissa verkkoportaalissa, johon tunnistaudut pankkitunnuksillasi. Päätökset eivät tule samaan aikaan kaikille, koska ne lähetetään sähköisesti sitä mukaa kun ne tehdään.


8.4.2019 Varda- Varhaiskasvatuksen tietovaranto

Vardasta määrätään varhaiskasvatuslaissa. Varda kerää varhaiskasvatuksen tiedot valtakunnallisesti yhteen paikkaan. Opetushallitus vastaa Vardan ylläpidosta ja tietojen luovuttamisesta esim. viranomaisten käyttöön.

Seuraavat tiedot siirretään Vardaan:

  • varhaiskasvatustoimijat ja toimipaikat
  • varhaiskasvatuksessa olevat lapset ja heidän huoltajansa
  • varhaiskasvatuksen henkilöstö

Lisää tietoa Vardasta löydät täältä


Yhteystiedot

Varhaiskasvatuksen päällikkö
Pia Hotanen
pia.hotanen(at)parainen.fi
puh. 044 358 5985 

Toimistosihteeri (maksut ja laskutus)
Annmari Vehmas
annmari.vehmas(at)parainen.fi
puh. 040 488 5741

Hallintoassistentti 
Ulla Ceder
ulla.ceder(at)parainen.fi
puh. 044 358 5973

Palveluohjaus
Annette Karlsson
annette.karlsson(at)parainen.fi
puh. 050 533 3472

Päivähoitopaikan haku

Perhepäivähoito