Varhaiskasvatus Paraisten kaupungissa

Varhaiskasvatus Paraisten kaupungissa

Tervetuloa varhaiskasvatuksen kotisivuille!Lasten käsiä ilmassa
Paraisten kaupunki tarjoaa alle kouluikäisille lapsille monipuolisia varhaiskasvatuspalveluja. Vanhempainrahakauden jälkeen huoltajat voivat valita lapsensa hoidon seuraavista vaihtoehdoista:

  • Lapsi on joko kokoaika- tai osa-aikahoidossa kunnan järjestämässä hoitopaikassa. Päivähoitopaikka voi olla päiväkodissa tai perhepäivähoidossa. Perhepäivähoito järjestetään perhepäivähoitajan omassa kodissa tai perhepäiväkodissa. Kotihoidon tukea ei makseta lapsesta, joka on kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.
  • Lapsi on hoidossa yksityisessä päiväkodissa KELA:n yksityisen hoidon tuella.
  • Lasta hoidetaan kotona. Jos perheessä on alle 3-vuotias lapsi, perhe voi hakea kotihoidon tukea KELA:sta. 

Ajankohtaista

20.6.2024 Kesäinfo

Varhaiskasvatuksen palvelut toimivat rajoitetusti ajalla 24.6-26.7.2024. Ota yhteyttä kaupungin vaihteeseen, jos tarvitset yhteystietoja. Toivotamme kaikille oikein ihanaa kesää!

 

10.4.2024 Asiakasmaksun indeksitarkistus

Kaikki perheet saavat uuden varhaiskasvatuksen maksupäätöksen 1.8.2024 alkaen maksujen indeksitarkistuksen seurauksena. Lisätietoja viikolla 14 huoltajille lähetetyssä Wilma-viestissä.

 

11.3.2024 E-lasku

Jotkut teistä ovat saaneet paperilaskun e-laskun sijaan uuden laskutusohjelmamme johdosta. Pahoittelemme tätä ja pyydämme teitä tekemään uuden e-laskusopimuksen pankkinne kanssa, jotta taas saisitte varhaiskasvatuslaskun e-laskuna.

 

7.2.2024 Varhaiskasvatukseen hakeminen ja esiopetukseen ilmoittautuminen

Uusi toimintakausi alkaa elokuussa. Syksyn varhaiskasvatuspaikkojen ja sisäisen siirron hakemusten hakuaika päättyy 29.2.2024. Jos vain ryhmä vaihtuu, uutta hakemusta ei tehdä. Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan sähköisesti CGI Vesassa, lisätietoa sivuilla varhaiskasvatuspaikan haku tai puh. 040 589 8551.

Ilmoittautuminen esiopetukseen tehdään sähköisesti 12–29.2.2024 CGI Vesassa. Vuonna 2018 syntyneille lapsille saavat kirjeen viikolla 6, jossa on lisätietoja esiopetukseen ilmoittautumisesta. Lisätietoja www.parainen.fi/esiopetus tai puh. 040 589 8551.

Päätös esiopetuksen oppilaaksi ottamisesta ja varhaiskasvatuspaikasta lähetetään sähköisesti huhtikuun loppuun mennessä. Saat ilmoituksen päätöksestä sähköpostiisi, jonka jälkeen voit käydä lukemassa päätöksen CGI Vesassa. Päätökset eivät tule samaan aikaan kaikille, koska ne lähetetään sähköisesti sitä mukaa kun ne tehdään.  

8.1.2024 CGI Vesa

Olemme asteittain siirtymässä uuteen varhaiskasvatusohjelmaan, CGI Vesaan. Ohjelma on optimoitu toimimaan sujuvasti puhelimella ja tabletilla, lataa mobiilisovellus Appstoresta tai Google Play- kaupasta. Voit myös käyttää ohjelmaa selaimella.
Hoitoaikojen ilmoittaminen, varhaiskasvatus- ja esiopetuspaikan hakeminen, tulotietojen ilmoittaminen tehdään jatkossa Vesa-ohjelmassa.

5.2.2024 alkavat hoitoajat tulee ilmoittaa CGI Vesaan. Hoitoaikojen ilmoittaminen nykyiseen eAsiointiin päättyy samanaikaisesti. Huomioi, että hoitoaikojen ilmoittaminen sulkeutuu sunnuntaina klo 23.59 nykyisen maanantai klo 8.00 sijasta. Halutessasi voit lukea lisää hoitoaikojen ilmoittamisesta varhaiskasvatuspaikan haku-sivulla olevasta manuaalista.

 

24.3.2022 Ukrainalaisille perheille: Tarvitseeko lapsesi varhaiskasvatusta = päivähoitoa? 

Вашій дитині потрібна дошкільна освіта – дитячий садок?

Miten hakea päivähoitopaikkaa.pdf

 

Varda= Varhaiskasvatuksen tietovaranto

Vardasta määrätään varhaiskasvatuslaissa. Varda kerää varhaiskasvatuksen tiedot valtakunnallisesti yhteen paikkaan. Opetushallitus vastaa Vardan ylläpidosta ja tietojen luovuttamisesta esim. viranomaisten käyttöön. Voit tarkastella huollettavasi lasten henkilö- ja varhaiskasvatustietoja Opetushallituksen Oma Opintopolku -palvelun kautta.

Seuraavat tiedot siirrämme varhaiskasvatukseen osallistuvista lapsista ja huoltajista Vardaan:

  • nimi, henkilötunnus, äidinkieli, kotikunta ja osoitetiedot
  • maksupäätöksen alkamis- ja päättymispäivämäärä sekä asiakasmaksun määrä ja perheen koko

Lisää tietoa Vardasta löydät täältä
Oma Opintopolku
 

Muistutuksen tekeminen varhaiskasvatustoiminnasta

Miten toimin, jos en ole tyytyväinen varhaiskasvatukseen?


Yhteystiedot

Varhaiskasvatuksen päällikkö
Kerstin Lassinniemi
kerstin.lassinniemi(at)parainen.fi
puh. 044 358 5870 

Palveluohjaus
Anna-Kajsa Sjöman
anna-kajsa.sjoman(at)parainen.fi
puh. 040 5898 551

Toimistosihteeri (maksut ja laskutus)
Annmari Vehmas
annmari.vehmas(at)parainen.fi
puh. 040 488 5741, ma-to klo 9-11

Hallintoassistentti 
Ulla Ceder
ulla.ceder(at)parainen.fi
puh. 044 358 5973