Varhaiskasvatus Paraisten kaupungissa

Varhaiskasvatus Paraisten kaupungissa

Tervetuloa varhaiskasvatuksen kotisivuille!Lasten käsiä ilmassa
Paraisten kaupunki tarjoaa alle kouluikäisille lapsille monipuolisia varhaiskasvatuspalveluja. Vanhempainrahakauden jälkeen huoltajat voivat valita lapsensa hoidon seuraavista vaihtoehdoista:

  • Lapsi on joko kokoaika- tai osa-aikahoidossa kunnan järjestämässä hoitopaikassa. Päivähoitopaikka voi olla päiväkodissa tai perhepäivähoidossa. Perhepäivähoito järjestetään perhepäivähoitajan omassa kodissa tai perhepäiväkodissa. Kotihoidon tukea ei makseta lapsesta, joka on kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.
  • Lapsi on hoidossa yksityisessä päiväkodissa yksityisen hoidon tuella.
  • Lapsen hoito järjestetään yksityisen hoidon tuella, jolloin lapsen hoitajana on kaupungin hyväksymä yksityinen perhepäivähoitaja tai perheen palkkaama hoitaja.
  • Lasta hoidetaan kotona. Jos perheessä on alle 3-vuotias lapsi, perhe voi hakea kotihoidon tukea. Kotona hoidettavat lapset ja heidän perheensä voivat käyttää avoimen päivähoidon varhaiskasvatuspalveluja menettämättä kotihoidon tukea.

Ajankohtaista

18.3.2020 Kaikki varhaiskavatuksen toimintapaikat paitsi puistotoiminta ovat toistaiseksi avoinna.

Muutoksista ilmoitamme suoraan huoltajille. Hallitus suosittelee että lapset pidetään kotona mikäli se on mahdollista.

17.3.2020 Kysely läsnäoloajoista 18.3-13.4.2020 lähetetään huoltajille sähköpostitse ja Wilmassa tänään

Voidaksemme suunnitella varhaiskasvatuksen toimintaa maassamme vallitsevissa poikkeusoloissa, meidän täytyy tietää ketkä tarvitsevat varhaiskasvatusta seuraavina viikkoina. Lomake tulee palauttaa huomenna 18.3.2020.

Huomaa että lasten kotona pitämistä suositellaan, jos se suinkin on mahdollista.

Olemme saaneet useita kysymyksiä, miten poissaolo vaikuttaa maksuihin. Valitettavasti meillä ei ole vastauksia, selvitämme tätä ja palaamme asiaan.
 

13.3.2020 Koronavirusinformaatiota koteihin


Paraisten sivistystoimessa seurataan aktiivisesti sosiaali- ja terveydenhuoltoviranomaisten, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen antamia tietoja ja ohjeita.

Varhaiskasvatuksen henkilökunta on valmistautunut siihen, että toiminnan järjestämistapaan tulee mahdollisesti muutoksia. Huoltajat saavat tietoa muutoksista sähköpostitse. Esiopetuksessa käytetään Wilmaa. Siksi on tärkeää tarkastaa, että Wilman kirjautumistiedot toimivat. Poikkeustapauksessa kotiin otetaan yhteyttä puhelimitse.

Ulkomaanmatkalta palaavien lasten on jäätävä kotiin 14 päiväksi. Henkilökunta antaa näissä tapauksissa lisätietoja. 
Retkiä ja erilaisia vierailuja ei toistaiseksi toteuteta.
On tärkeää muistaa, että varhaiskasvatukseen ei mennä flunssaisena. 

Seuraa myös kaupungin kotisivuja. Linkki kaupungin Ajankohtaista-sivulle, josta löydät Paraisten terveyskeskuksen infoa koronaviruksesta.

Haluamme vielä kerran muistuttaa käsihygienian tärkeydestä.
 

 

29.1.2020 Päivähoitopaikan hakeminen

Uusi toimintakausi alkaa elokuussa. Syksyn päivähoitopaikkojen ja sisäisen siirron hakuaika päättyy 28.2.2020. Lisätietoja www.pargas.fi/fi/paivahoitopaikan-haku tai puh. 050 533 3472.

Ilmoittautuminen esiopetukseen tehdään sähköisesti 10–16.2.2020 (v.7) Wilma-verkkopalvelussa. Vuonna 2014 syntyneille lapsille lähetetään kirje postitse viikolla 5. Kirjeessä on tarkemmat ohjeet siitä, miten sähköinen ilmoittautuminen Wilmassa tehdään. Wilmassa olevasta lomakkeesta saat tietoa esiopetusta täydentävästä varhaiskasvatuksesta.

Päätökset syksyn päivähoitopaikoista lähetetään sähköisesti huoltajille toukokuussa. Saat ilmoituksen sähköpostiisi, jonka jälkeen päätös on luettavissa verkkoportaalissa, johon tunnistaudut pankkitunnuksillasi. Päätökset eivät tule samaan aikaan kaikille, koska ne lähetetään sähköisesti sitä mukaa kun ne tehdään.

 

Onko perheenne kiinnostunut ulkopedagogiikasta?

Kirjalan päiväkodissa toimii kaksikielinen ulkoryhmä Sateenkaaret – Regnbågar. Ryhmän käytössä on kota, joka on päiväkodin välittömässä läheisyydessä. Ryhmän toiminta tapahtuu pääsääntöisesti kodassa, sen läheisyydessä tai lähimetsässä.

Lasten ajatuksia toiminnasta: 
”Riippumatoissa on mukavaa keinua”
”On kivaa leikkiä kodan ulkopuolella” 
”On mukavaa katsoa tulta” 
”Olen oppinut vuolemaan”
”Sateessa on kivaa olla kodassa. Sitten voi koko päivän leikkiä lätäkössä. Tykkään olla kokoajan ulkona. Voin tutkia vaikka hämäkäkkejä”
”Kodassa on kivaa syödä”

Lisätietoja saat päiväkodin johtaja Kerstin Lassinniemieltä, puh. 044 358 5870.

 

14.11.2019 Pikalinkki verkkoportaaliin (haku, hoitoajat)


8.4.2019 Varda- Varhaiskasvatuksen tietovaranto

Vardasta määrätään varhaiskasvatuslaissa. Varda kerää varhaiskasvatuksen tiedot valtakunnallisesti yhteen paikkaan. Opetushallitus vastaa Vardan ylläpidosta ja tietojen luovuttamisesta esim. viranomaisten käyttöön.

Seuraavat tiedot siirretään Vardaan:

  • varhaiskasvatustoimijat ja toimipaikat
  • varhaiskasvatuksessa olevat lapset ja heidän huoltajansa
  • varhaiskasvatuksen henkilöstö

Lisää tietoa Vardasta löydät täältä


Yhteystiedot

Varhaiskasvatuksen päällikkö
Pia Hotanen
pia.hotanen(at)parainen.fi
puh. 044 358 5985 

Toimistosihteeri (maksut ja laskutus)
Annmari Vehmas
annmari.vehmas(at)parainen.fi
puh. 040 488 5741

Hallintoassistentti 
Ulla Ceder
ulla.ceder(at)parainen.fi
puh. 044 358 5973

Palveluohjaus
Annette Karlsson
annette.karlsson(at)parainen.fi
puh. 050 533 3472

Päivähoitopaikan haku

Perhepäivähoito