Murupolku

Pakolais- ja turvapaikanhakutoiminta

Pakolais- ja turvapaikanhakutoiminta

Paraisten kaupungissa pakolaiskoordinaattori ja pakolaisohjaaja työskentelevät yhdessä Varha:n sosiaalityöntekijöiden kanssa kiintiöpakolaisten ja paikkakunnalle asettuneiden myönteisen oleskelulupapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden kotouttamisen parissa.

Heidän keskeisiä tehtäviään ovat uusien pakolaisten vastaanottamiseen liittyvät käytännön järjestelyt, eri tukimuotoja, kuten kotoutumistukea, koskeva palvelu ja neuvonta sekä ohjaus sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Pakolaisilla on oikeus saada kolmen ensimmäisen vuoden aikana kotoutumissuunnitelma, jonka tarkoituksena on tukea yhteiskunnallisia valmiuksia ja kansalaisvalmiuksia, kehittää kielitaitoa ja vahvistaa edellytyksiä osallistua työelämään.Pakolaisia kannustetaan myös ylläpitämään omaa kieltään ja kulttuuriaan.

Pakolaisten palveluista vastaava henkilöstö tekee aktiivista yhteistyötä muiden kunnallisten toimijoiden sekä valtion eri viranomaisten, paikallisten yhdistysten ja vapaaehtoisjärjestöjen kanssa.

Yhteystiedot:

Gudrun Degerth
Pakolaiskoordinaattori

Puh: 0404885950
Sähköposti: gudrun.degerth(a)parainen.fi

 

Mikaela Sretenovic-Ehrman

Pakolaisohjaaja
Paraisten kaupunki ja Kaarinan kaupunki
Puh: 0405492174
Sähköposti: mikaela.sretenovic-ehrman(a)parainen.fi

 

Käyntiosoite: Hyvinvointikeskus, Vapparintie 15, 21600 Parainen, ajanvarauksella sosiaalikeskuksen aukioloaikoina

Hyödyllistä tietoa (useilla eri kielillä):

Maahanmuuttajana Suomessa

Tietopankki Suomesta

Opetusvideo ”Hyvinvointia rakentamassa: Suomen ja Virtasten vuosisata” kertoo Suomen historiasta ja suomalaisen yhteiskunnan kehityksestä 1900-luvun alusta nykypäivään.

Lisätietoa saat tutustumalla Paraisten seudulliseen pakolaisten kotouttamissuunnitelmaan