Kerho- ja puistotoiminta

Kerho- ja puistotoiminta

Kerho- ja puistotoiminta

Kerho- ja puistotoiminta

Tummeliisan puisto, perhekahvila Jolla ja Ankkuripuisto

Paraisten kaupungin varhaiskasvatusyksikkö tarjoaa perheille avoimia varhaiskasvatuspalveluja kahdessa kaupungin leikkipuistossa sekä perhekahvila Jollassa. Ohjattua leikkipuistotoimintaa kaupungilla on Tummeliisan puistossa Paraisilla. Perhekahvila Jolla on Länsi-Turunmaan ruotsin- ja suomenkielisten seurakuntien kanssa toteutettava yhteistyöhanke ja toimintaan osallistuu sekä kaupungin että seurakuntien henkilökuntaa. Paraisilla Perhetalo Ankkurin vieressä sijaitsevassa Ankkuripuistossa perheiden käytettävissä on leikkikaluja, vaikka paikalla ei olekaan henkilökuntaa.

Leikkipuistotoiminta on tarkoitettu ensisijaisesti perheille, joiden lapset eivät ole kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, ja toimintaa ohjaavat varhaiskasvatuksen työntekijät. Leikkipuistotoimintaa voi hyödyntää menettämättä kotihoidon tukea. Toiminta koostuu lastenpuistosta ja perhepuistosta. Lastenpuistoon vaaditaan ilmoittautuminen ja puistoon voivat tulla yli kaksivuotiaat lapset. Osallistuminen maksaa 3 euroa kerralta, sisaruksilta 2 euroa kerralta. Lapsi tutustuu puiston toimintaan ensin oman aikuisen kanssa, kunnes hän tuntee olonsa riittävän turvalliseksi jäädäkseen puistoon yksin. Tutustuminen voi kestää yhdestä päivästä muutamaan päivään. Jos aikuinen jää lapsen kanssa puistoon, ns. perhepuistoon, toiminta on ilmaista.

 

  • Lastenpuisto/perhepuisto, Tummeliisan puisto, Tummelitie 2, Parainen 
  • Perhekahvila Jolla, Runeberginranta 2, Parainen (suomenkielisen seurakunnan kerhotila)
    Suljettu toistaiseksi korona-pandemian takia 
  • Ankkuripuisto, Uurnalehdontie 4, Parainen

 

Lastenpuisto- ja perhepuistotoiminta Tummeliisan puistossa


Lastenpuisto on avoinna keskiviikkona ja torstaina klo 9–11 Tummeliisan puistossa, joka sijaitsee perhepäiväkotien yhteydessä osoitteessa Tummelitie 2. Panostamme toiminnassa vapaaseen ulkona leikkimiseen, jossa henkilökunta on aktiivisesti mukana. Lasten kiinnostuksen kohteista riippuen järjestämme pieniä teematuokioita, kuten esimerkiksi laulutuokioita, askartelua ja liikkumisleikkejä. Yhtenä päivänä viikossa järjestämme mahdollisesti metsäretken. 

Perheet ovat tervetulleita mukaan puistoon kaikkina päivinä ja toiminta on sopivaa myös koko perheelle. Henkilökunta toivoo, että lapsen oma aikuinen osallistuu toimintaan yhdessä lapsen kanssa. 

Jos lapsi osallistuu toimintaan ilman omaa aikuista, ilmoita lapsi lastenpuistoon täyttämällä ilmoittautumislomake. Lomake: Ilmoittautuminen leikkipuistoon.pdf 

Ilmoittautumislomakkeita saa myös henkilökunnalta ja Perhetalo Ankkurista. Palauta lomake lastenpuiston ohjaajalle, joka kertoo asiasta lisää, tai Perhetalo Ankkuriin perhepäivähoidon ohjaajille. 


Perhekahvila Jolla: Suljettu toistaiseksi korona-pandemian takia 

Perhekahvila Jolla on tarkoitettu kaikille kaupungissa asuville perheille ja sen tavoitteena on tarjota aikuisille mahdollisuus tavata toisia aikuisia samalla kun lapset saavat leikkiä toisten lasten kanssa. Seurakuntien ja kaupungin varhaiskasvatuksen henkilökunta osallistuu toimintaan ja vastaa siitä. Ohjattua toimintaa ja tarjoilua on ohjelmassa joka kerta. Jolla-perhekahvila järjestetään Länsi-Turunmaan suomenkielisen seurakunnan kerhotilassa osoitteessa Runeberginranta 2. 

Ankkuripuisto
Ankkuripuisto

Perhetalo Ankkurin vieressä sijaitseva Ankkuripuisto on perheiden käytettävissä. Puiston hiekkalaatikossa on aina jonkin verran leikkivälineitä. Puistossa on leikkiväline-varasto, jonka avain on noudettavissa Perhetalon Ankkurin sisällä olevasta postilaatikosta arkisin klo 8–16 (perjantaisin klo 8–13).


Yhteystiedot

Leikkipuisto-ohjaaja Synnöve Andersson
puh. 044 259 1826
etunimi.sukunimi(at)parainen.fi