Houtskarin entinen kirjasto myytävänä

Houtskarin entinen kirjasto myytävänä

Houtskarin entinen kirjasto myytävänä

Myytävät kiinteistöt

MYYTÄVÄNÄ

Paraisten entinen kunnantupa

Paraisten vanha kunnantupa, rakennettu n. 1875, sijaitsee Kirkkomalmin kaupunginosassa, Paraisten vanhimpaan kuuluvalla asuinalueella Paraisten kirkon läheisyydessä. 

Tontin pinta-ala on 2 383m² kaavamerkinnällä Y/s, eli yleisten rakennusten korttelialue, missä rakennettu ympäristö säilytetään. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että rakennus on suojeltu kaavalla. Tontilla on rakennusoikeutta 530 k-m², josta 472 k-m² on jo käytetty päärakennukseen. Nykyisessä kaavassa käyttötarkoitus on rajattu yleisiä toimintoja tai yleisluonteista elinkeinonharjoittamista varten eikä kaava salli rakennuksen käyttöä asumiseen. Kaavamuutos tehdään tarvittaessa.

Osaa tontista käytetään naapurikiinteistöissä harjoitettavan toiminnan käyttäjien pysäköintialueena, mutta ympäristössä on muita pysäköintialueita, joita voidaan tarvittaessa käyttää sen sijaan.

Kiinteistö on tyhjennetty sisäilmaongelmien takia, mikä käy ilmi myös oheismateriaalista. Osa raporteista ilmenevistä rakennevirheistä on korjattu, esimerkiksi tuulikaapin lattia, seinät ja välipohja on uusittu ja eristetty. Pohjoispuolen maaperää on muokattu niin, että sadevedet ohjataan poispäin talosta, ja myös salaojitus on uusittu.

Paraisten vanha kunnantupa, tontti 445-20-7-4, sisältäen tontilla sijaitsevat rakennukset, siihen kuuluvat liittymät ja alueella kasvavat puut, myydään tarjousmenettelyllä 19.10.–19.12.2020 välisenä aikana Kiertonet.fi:n kautta. 
Kaupunki pidättää itselleen oikeuden hylätä kaikki tarjoukset.
Saapuneita tarjouksia käsitellään kaupunginhallituksessa 21.12.2020.

Kaupunginhallitus | Pöytäkirja 07.09.2020 § 175

JULKISIVUPIIRUSTUS

TILATIETOKORTTI

KARTTA (asemakaava)

Kyselyt ja lisätiedot:
Maankäyttöinsinööri Peter Lindgren, puh 050 566 2943

Näyttö sopimuksen mukaan.

 

Sisältöjulkaisija