Eläinlääkäri

Eläinlääkäri


Eläinlääkintä vastaa peruseläinlääkäripalvelujen antamisesta tuotanto- ja seuraeläimille. Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat lisäksi eläintautien ennaltaehkäisy, eläimistä saatavien elintarvikkeiden alkutuotannon ja jatkojalostuksen valvonta sekä eläinsuojelu.
Kaupungineläinlääkäri on palveluksessasi.PIENELÄINVASTAANOTTO

Eläinlääkäri Pauliina Pietilä, 1.5-31.8 sijaisena Saana Saarinen
Sunttimakasiini, Uurnalehdontie 4b, 21600 Parainen
puh. 050 596 2620 (klo 8-9)

 

ELÄINLÄÄKÄRIPÄIVYSTYS

Päivystysaika on arkisin klo 16-08 ja viikonloppuna perjantaista klo 16 seuraavaan maanantaihin klo 08. Poikkeuspäivinä, kuten arkipyhinä ja joulu- ja juhannusaattona, päivystys alkaa vastaavalla tavalla poikkeuspäivää edeltävänä päivänä klo 16 ja päättyy ensimmäisenä normaalina arkipäivänä klo 08. 

Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu ainoastaan sellaisia kiireellisiä sairastapauksia varten, joiden hoito ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.  Päivystyksessä potilaalle annetaan tarvittava kiireellinen, ensiapuluontoinen eläinlääkäriapu. Jos sairaus ei vaadi välitöntä hoitamista, se hoidetaan eläinlääkärien normaalin työajan puitteissa. Eläinlääkäreiden ajanvarausaika on arkiaamuisin klo 8.00 – 9.00.

Pieneläinpäivystyksestä vastaa eläinlääkäriasema Evidensia Vettori, Purokatu 3, 21200 Raisio. Pieneläinpäivystyksen puhelinnumero on 0600 12 444 (0,5 €/min +ppm).  

Varsinais-Suomen hyötyeläinpäivystyksen puhelinnumero on 0600 04 1451
(0,7 €/min+ ppm).
 Varsinais-Suomessa päivystää neljä eläinlääkäriä. 

Puhelu ohjautuu alueen päivystävälle eläinlääkärille, kun soittaja valitsee päivystysalueen  painamalla numeroa: 

  1. Kaarina, Kemiönsaari, Paimio, Parainen, Salo, Sauvo
  2. Aura, Koski TL, Lieto, Loimaa, Marttila, Oripää, Pöytyä, Tarvasjoki, Turku
  3. Raisio, Naantali, Rusko, Uusikaupunki, Kustavi, Laitila, Masku, Mynämäki, Nousiainen, Pyhäranta, Taivassalo ja Vehmaa


Jokaisessa piirissä on yksi päivystävä eläinlääkäri. (Päivystävät eläinlääkärit tekevät yhteistyötä keskenään, jolloin vapaana tai lähimpänä asiakasta oleva eläinlääkäri voi hoitaa potilaskäynnin).