Vierasvenesatamat

Yksi parhaista tavoista kokea saaristo on veneellä, sillä se mahdollistaa helpon liikkumisen saarien välillä ja upeiden maisemien ihailun. Suomen saaristo on suosittu kohde veneilijöiden keskuudessa. Saaristo koostuu yli 40 000 saaresta, mikä tekee siitä ainutlaatuisen ja kauniin tutustumiskohteen.

Muista kunnioittaa ympäristöä ja meren lakeja. Ole aina tietoinen sää- ja meriolosuhteista ja noudata niitä koskevia lakeja ja sääntöjä saaristossa veneillessäsi. Suunnittele matkasi huolellisesti ja noudata suunnitelmaasi, jotta voit varmistaa turvallisen ja nautinnollisen veneilyseikkailun Suomen saaristossa.

Vierassatamat
Saaristomerellä on monia vierassatamia, joista monet ovat helposti saavutettavissa sekä maalta että mereltä. Kartalla näkyvät satamat voivat olla luonnonsatamia, jotka ovat luonnollisesti muodostuneita eivätkä tarjoa vierassatamapalveluita.

Huoltoasemat ja ruokakaupat
Pääsaarilla on huoltoasemia ja polttoaineen saatavuus. Näillä saarilla on myös ruokakauppoja. Ulommissa saaristoalueissa ja pienemmillä saarilla voi olla pieniä kauppoja tai kioskeja, mutta se ei ole taattu.

Vierasvenesatamat ja luonnonsatamat