Päivähoitopaikan haku

Päivähoitopaikan haku

Hakuprosessi

 1. Hae päivähoitopaikkaa sähköisesti vähintään neljä kuukautta ennen hoidon alkua
 2. Otamme sinuun yhteyttä varhaiskasvatuksesta  
 3. Saat ilmoituksen myönnetystä päivähoitopaikasta sähköpostiisi 
 4. Toimintapaikan henkilökunta ottaa sinuun yhteyttä aloituksesta
 5. Kotikäynti
 6. Tutustuminen 1-2 viikkoa ennen aloitusta
 7. Lapsesi aloittaa varhaiskasvatuksessa
 8. Toimita tuloselvitys viimeistään sen kuukauden loppuun mennessä, jolloin lapsi aloittaa

Milloin sinun tulee hakea 

Päivähoitopaikkaa voi hakea ympärivuotisesti. Ennen uuden toimintavuoden alkua järjestetään lisäksi keskitetty haku, jossa hakuaika päättyy helmikuun lopussa.

Varhaiskasvatuksen alkaessa muuna ajankohtana kuin toimintavuoden alusta, hakemus on jätettävä viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon alkua. Jos hoitopaikan tarve on äkillinen huoltajan saatua työpaikan tai opiskelupaikan lyhyellä varoitusajalla, hakemus tulee jättää viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon alkua.

Miten haet

Päivähoitopaikkaa haetaan sähköisesti. Palveluun kirjaudutaan huoltajan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Miten saat tiedon päätöksestä

Huoltajalle lähetetään sijoituspäätös sähköisesti. Lähetystä varten tarvitaan huoltajan sähköpostiosoite ja lupa päätöksen sähköiseen välitykseen. Huoltaja saa tiedon sähköpostiinsa, jonka jälkeen päätös on luettavissa verkkoportaalissa. Verkkoportaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilisertifikaatilla 

Tulotiedot

Mikäli et ole hakemuksessa hyväksynyt korkeinta maksua, tulee sinun toimittaa tuloselvityslomake aloituskuukauden loppuun mennessä, lisätietoja maksut-sivuilta.

Kotihoidon tukea ei makseta lapsesta, joka on kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Vuorohoito

Jos lapsi tarvitsee vuorohoitoa tai yöhoitoa, hakemukseen on liitettävä työnantajan antama lausunto, koska vuoro- ja/tai yöhoitoa myönnetään vain lapsille, joiden molemmat huoltajat ovat jatkuvassa vuorotyössä. Myös iltaisin suoritettava täysipäiväinen ammattiin tähtäävä opiskelu huomioidaan. Lisätietoja vuorohoito-sivulla.

Päivähoitopaikan irtisanominen

Päivähoitopaikka tulee irtisanoa kirjallisesti alla olevalla lomakkeella viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon päättymistä. Lomake: Päivähoitopaikan irtisanominen.pdf

Päivähoitopaikan vaihtaminen

Ota ensin yhteyttä nykyisen päivähoitopaikan johtajaan tai perhepäivähoidon ohjaajaan. Käy sitten täyttämässä sähköinen hakemus samalla tavalla kuin haet päivähoitopaikkaa. Kun täytät kohdan "Lapsen nykyinen hoitopaikka", hakemus näkyy sisäisen siirron hakemuksena.

Hoitoaikojen sähköinen ilmoittaminen

Hoitoajat ilmoitetaan sähköisesti verkkoportaalin kautta, jonne tunnistaudutaan pankkitunnuksin.

 • Kaikkien lasten hoitoajat on ilmoitettava.
 • Hoitoaika pohjautuu varhaiskasvatussopimukseen.
 • Säännölliset hoitoajat voidaan ilmoittaa kuukausiksi eteenpäin (tiedot voi siirtää viikosta toiseen, jokaista viikkoa ei tarvitse täyttää erikseen).
 • Huoltajan työstä tai opinnoista aiheutuvat epäsäännölliset hoitoajat ilmoitetaan vähintään kaksi viikkoa etukäteen. 

Jos ilmoitettuihin hoitoaikoihin tulee äkillisiä muutoksia esimerkiksi lapsen sairastumisen johdosta, ja viikon hoitoajat on jo lukittu, ilmoita muutoksesta lapsen päivähoitopaikkaan sähköpostitse tai tekstiviestillä.  Äkillisiä poissaoloja ei voi kirjata sähköisesti viikko-ohjelman ollessa lukittu. Viikon hoitoajat lukkiutuvat maanantaina klo 8.00 kaksi viikkoa ennen. 

Ohje: Hoitoaikojen sähköinen ilmoittaminen.pdf

Kysyttävää

Jos sinulla on kysyttävää tai mietit jotain, voit ottaa yhteyttä perhepäivähoidon ohjaajaan tai päiväkodin johtajaan.

Yhteystiedot

Palveluohjaus
Annette Karlsson
annette.karlsson(at)parainen.fi
puh. 040 5898 551

Päiväkodin johtajien yhteystiedot löytyvät kunkin päiväkodin kohdalta.