Varhaiskasvatuspaikan haku

Varhaiskasvatuspaikan haku

Hakuprosessi

 1. Hae varhaiskasvatuspaikkaa sähköisesti vähintään neljä kuukautta ennen hoidon alkua
 2. Otamme sinuun yhteyttä varhaiskasvatuksesta 
 3. Täytät varhaiskasvatussopimuksen koskien lapsesi varhaiskasvatusaikoja
 4. Saat ilmoituksen myönnetystä varhaiskasvatuspaikasta sähköpostiisi, jonka jälkeen voit lukea päätöksen paikasta CGI Vesassa
 5. Toimintapaikan henkilökunta ottaa sinuun yhteyttä aloituksesta
 6. Kotikäynti
 7. Tutustuminen 1-2 viikkoa ennen aloitusta
 8. Lapsesi aloittaa varhaiskasvatuksessa
 9. Tee tuloselvitys viimeistään sen kuukauden loppuun mennessä, jolloin lapsi aloittaa

Milloin sinun tulee hakea 

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympärivuotisesti. Ennen uuden toimintavuoden (1.8.-31.7.) alkua järjestetään lisäksi keskitetty haku, jossa hakuaika päättyy helmikuun lopussa.

Varhaiskasvatuksen alkaessa muuna ajankohtana kuin toimintavuoden alusta, hakemus on jätettävä viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon alkua. Jos hoitopaikan tarve on äkillinen huoltajan saatua työpaikan tai opiskelupaikan lyhyellä varoitusajalla, hakemus tulee jättää viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon alkua.

Miten haet

Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan sähköisesti. Palveluun kirjaudutaan huoltajan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Miten saat tiedon päätöksestä

Huoltaja saa tiedon päätöksestä sähköpostiinsa, jonka jälkeen päätös on luettavissa Suomi.fi-palvelussa ja CGI Vesassa, jonne tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilisertifikaatilla.

Tulotiedot

Mikäli et ole hakemuksessa hyväksynyt korkeinta maksua, tulee sinun tehdä tuloselvitys CGI Vesassa  aloituskuukauden loppuun mennessä, lisätietoja maksut-sivuilta.

Kotihoidon tukea ei makseta lapsesta, joka on kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Vuorohoito

Jos lapsi tarvitsee vuorohoitoa tai yöhoitoa, hakemukseen on liitettävä työnantajan antama lausunto, koska vuoro- ja/tai yöhoitoa myönnetään vain lapsille, joiden molemmat huoltajat ovat jatkuvassa vuorotyössä. Myös iltaisin suoritettava täysipäiväinen ammattiin tähtäävä opiskelu huomioidaan. Lisätietoja vuorohoito-sivulla.

Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Varhaiskasvatuspaikka tulee irtisanoa kirjallisesti alla olevalla lomakkeella viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon päättymistä. Lomake: Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen.pdf

Varhaiskasvatuspaikan vaihtaminen

Ota ensin yhteyttä nykyisen varhaiskasvatuspaikan johtajaan tai perhepäivähoidon ohjaajaan. Käy sitten täyttämässä sähköinen hakemus samalla tavalla kuin haet varhaiskasvatuspaikkaa. Kun täytät kohdan "Lapsen nykyinen hoitopaikka", hakemus näkyy sisäisen siirron hakemuksena.

Varhaiskasvatusaikojen sähköinen ilmoittaminen

Hoitoajat tulee ilmoittaa CGI Vesaan.

 • Kaikkien lasten varhaiskasvatusajat on ilmoitettava.
 • Varhaiskasvatusaika pohjautuu varhaiskasvatussopimukseen.
 • Säännölliset varhaiskasvatusajat voidaan ilmoittaa kuukausiksi eteenpäin 
 • Huoltajan työstä tai opinnoista aiheutuvat epäsäännölliset varhaiskasvatusajat ilmoitetaan vähintään kaksi viikkoa etukäteen. 

Jos ilmoitettuihin varhaiskasvatusaikoihin tulee äkillisiä muutoksia esimerkiksi lapsen sairastumisen johdosta, ja viikon hoitoajat on jo lukittu, ilmoita muutoksesta lapsen varhaiskasvatuspaikkaan sähköpostitse tai tekstiviestillä.  Äkillisiä poissaoloja ei voi kirjata sähköisesti viikko-ohjelman ollessa lukittu. Viikon hoitoajat lukkiutuvat sunnuntaina klo 23.59 kaksi viikkoa ennen. 

Ohjeita

CGI Vesa Varhaiskasvatusaikojen ilmoittaminen

CGI Vesa Ohjeet huoltajille varhaiskasvatukseen hakemisesta ym. 

 

Kysyttävää

Jos sinulla on kysyttävää tai mietit jotain, voit ottaa yhteyttä perhepäivähoidon ohjaajaan tai päiväkodin johtajaan.

Yhteystiedot

Palveluohjaus
Anna-Kajsa Sjöman
anna-kajsa.sjoman(at)parainen.fi
puh. 040 5898 551

Päiväkodin johtajien yhteystiedot löytyvät kunkin päiväkodin kohdalta.