Saariston ympäristömessut

Tervetuloa Saariston ympäristömessuille, jotka järjestetään 9.-10. kesäkuuta! Messut ovat vieraille maksuttomat ja ne järjestetään Paraisten päivien yhteydessä Paraisten keskustassa Kauppiaskadun tuntumassa. Messuille toivotetaan tervetulleiksi kaikki, joita kiinnostavat uudet, innovatiiviset ja ympäristöystävälliset ratkaisut asumiseen. Messuilla on myös laajemmin tietoa ilmasto- ja ympäristöasioista. Varsinais-Suomen alueen yritysten lisäksi messuilla nähdään myös eri yhdistysten ja organisaatioiden edustajia esittelemässä toimintaansa.

Messuilla yritykset ja järjestöt esittelevät ratkaisuja mm. seuraaviin aihealueisiin liittyen:

  • Vaihtoehtoiset energiaratkaisut: aurinko- ja tuulienergia yksityiskäyttöön, maalämpö, puupohjainen energia (polttopuu, hake, pelletti)
  • Kuivakäymälät, alipainekäymälät, polttavat käymälät, kompostorit
  • Juomavesiratkaisun vaihtoehdot: porakaivo, rengaskaivo, juomavettä merivedestä
  • Jätevedenkäsittely: erilaisia puhdistimia mustille ja harmaille jätevesille
  • Ruoppaus rannoilla
  • Laiturit ja rakentaminen rannoilla


Ilmasto- ja ympäristötyö

Paraisten kaupungin ensimmäinen ilmasto- ja ympäristöohjelma hyväksyttiin alkuvuodesta 2023 ja tänä vuonna ympäristömessujen ohjelma on luotu ottamalla erityisesti huomioon myös ilmasto- ja ympäristöohjelma.  Ilmasto- ja ympäristöohjelman kantava ajatus on yhdessä tekeminen. Kaupunki ja ympäristömessujen järjestäjät haluavatkin innostaa asukkaita, yrityksiä ja yhdistyksiä ilmasto- ja ympäristötekoihin, sekä luomaan yhdessä kestävämpää saaristokaupunkia.

Tänä vuonna ympäristömessujen alueella on oma lava! Ohjelma sisältää muun muassa seuraavaa: (Lisäyksiä ohjelmaan saattaa vielä tulla)

  • Yritykset esittelevät tuotteita ja palvelujaan (esittelyajan voi varata Lyyti-ilmoittautumissivulla)
  • Yritykset ja yhdistykset esittelevät ilmasto- ja ympäristötekojaan
  • Kaupunki ja Saaristomeren biosfäärialue jakavat Vuoden ympäristöteko Paraisilla-palkinnon
  • Kaupunki järjestää Pargas Areenan, joka on tänä vuonna ilmasto- ja ympäristöaiheinen keskustelutilaisuus kaupungin päättäjien ja asukkaiden kesken.

Messujärjestäjät – Paraisten kaupunki, Saaristomeren biosfäärialue sekä Varsinais-Suomen kestävän kehityksen asiantuntijaorganisaatio Valonia – toivottavat kaikki tervetulleiksi iloiseen ympäristötapahtumaan!

Messuajat: perjantai 9.6. klo 10-20 ja lauantai 10.6. klo 10-16

Paikalle pääsee kätevästi bussilla myös Turun, sekä saariston suunnasta!

Jos haluat tulla esittelemään tuotteitasi tai varata aikaa esiintymislavalta, linkki ilmoittautumiseen on https://www.lyyti.fi/reg/pargasdagarna-paraistenpaivat2023 Huom! linkki sulkeutuu 7.6.

Tästä Saariston ympäristömessujen facebook-tapahtumasivulle

Tästä pääset ehdottamaan Vuoden ympäristötekoa Paraisilla! Voittaja julkistetaan perjantaina ympäristömessuilla.

 

Yhteistyössä: