Murupolku

E-laskut ja verkkolaskutus

E-laskut ja verkkolaskutus

 

E-laskuja henkilöasiakkaille

Kuluttajan e-lasku on sähköinen lasku, jonka asiakas saa suoraan omaan verkkopankkiinsa.

Katso Paraisten kaupungin ohjevideo e-laskun tilaamisesta!

Tietoa e-laskusta ja sen käyttöönotosta saat omasta pankistasi.

E-laskuja yritysasiakkaille

Yritysasiakkaalla tulee olla OVT-tunnus ja sopimus pankin kanssa verkkolaskujen vastaanottamisesta. Tällöin yritykselle voidaan lähettää verkkolaskuja. Ilmoittakaa e-laskutustiedot rondo@parainen.fi osoitteeseen, niin saatte jatkossa laskut e-laskuina.

Laskujen lähettäminen kaupungille

Paraisten kaupunki ei 1.5.2024 alkaen enää vastaanota paperilaskuja eikä sähköpostilaskuja. Kaupungin päivitetyt verkkolaskutustiedot ovat seuraavat:

Verkkolaskuosoite: 003701360825

Verkkolaskuoperaattori: CGI Suomi Oy

Välittäjätunnus (operaattoritunnus): 003703575029

Niille, joilla ei ole verkkolaskutusmahdollisuutta, tarjoamme käyttöön ilmaisen Toimittajaportaalin sähköisiä laskuja varten.

Sellaiset Paraisten kaupunkia laskuttavat toimittajat, joilla itsellään ei ole käytössä sähköiseen laskutukseen soveltuvaa ohjelmistoa, voivat lähettää verkkolaskunsa Toimittajaportaalin kautta. Toimittajaportaalin käyttäminen edellyttää, että Paraisten kaupunki lisää yrityksen Toimittajaportaaliin. Tämän vuoksi yritysten, jotka haluavat käyttää Toimittajaportaalia, tulee ottaa yhteyttä kaupunkiin osoitteella rondo@parainen.fi. Ilmoittakaa yrityksenne Y-tunnus ja yhteyshenkilön nimi ja sähköpostiosoite, niin otamme teihin yhteyttä.

Toimittajaportaalin löydätte täältä.

On tärkeää, että laskuun on merkitty osasto/yksikkö/kustannuspaikka/henkilö, joka on tilaaja, sekä mahdolliset muut tilaajan pyytämät tiedot.

Jos laskussa ei ole yksityiskohtaisia tilaajatietoja, voimme joutua lähettämään laskun takaisin.

Laskutustiedot kun ostaja on Tilapalvelut-yksikkö.

Lisätietoja verkkolaskuista saatte sivustolta www.tieke.fi.

Kysyttävää? Olkaa yhteydessä rondo(a)parainen.fiTästä siirryt Verohallinnon ohjeisiin koskien laskujen tietosisältövaatimuksia.

HUOM!

Kun kaupunki ostaa palveluja elinkeinonharjoittajalta (t:mi/toiminimi), laskun liitteeksi tarvitaan eläketodistus (todistus siitä, että yrittäjällä on voimassa oleva eläkevakuutus). Mikäli yrittäjällä ei ole eläkevakuutusta, vähennetään laskun loppusummasta eläkemaksu silloin, kun kyse on palveluiden ostamisesta (=työstä). Tuolloin lasku maksetaan palkkaosaston kautta.

Maksuaika tulee olla vähintään 14 päivää, koska laskut kiertävät useamman henkilön kautta ennen maksua.

KÄÄNNETTY ARVONLISÄVEROVELVOLLISUUS
Paraisten kaupunkia ei koske rakennusalan käännetty arvonlisäverovelvollisuus.

Kaupungin y-tunnus on: 0136082-5

Yhteystiedot:

Camilla Melén
Talousassistentti
camilla.melen(a)parainen.fi
040 192 3655