Palvelut

Palvelut

Kirjastolla on monipuoliset palvelut.

 

Kirjastokortti ja PIN-koodi

Voit hankkia kirjastokortin ja PIN-koodin mistä tahansa Blanka-kirjastosta. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Muista ottaa kuvallinen henkilöllisyystodistuksesi tai lapsesi Kela-kortti kun tulet hankkimaan kirjastokortin. 

PIN-koodin avulla voit asioida verkkokirjastossa, käyttää kirjaston itsepalveluautomaatteja ja lainata e-aineistoja. 

Lue lisää ja tutustu kirjaston sääntöihin verkkokirjastossa. 

 

Blanka-kirjastot

Paraisten kirjastot kuuluvat Blanka-kirjastoihin Kemiönsaaren kirjastojen kanssa. Blanka-yhteystyö luo asiakkaalle seuraavanlaisia etuja: 

  • yhteisen kirjastokortinBlankakirjastojen logo: Blanka-teksti kirjarivin edessä.
  • yhteisen kokoelman
  • yhteisen varausjonon
  • yhteiset käyttösäännöt
  • maksuttomat materiaalikuljetukset
  • yhteisen e-kokoelman

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit asioida kaikissa Blanka-kirjastoissa yhtä kirjastokorttia käyttämällä. Jos haluamasi aineisto löytyy toisen Blanka-kunnan kokoelmasta, voit tilata sen maksutta omaan kirjastoosi.

Voit palauttaa lainaamasi aineiston mihin tahansa Blanka-kirjastoon. Blanka-asiakkaana sinulla on koko alueen kokoelma käytettävissäsi.

 

Verkkokirjasto

Löydät kaikki kirjastot ja palvelut verkkokirjastosta. Et tarvitse kirjastokorttia valikoimamme selaamiseen, mutta kirjastokortin ja PIN-koodin avulla pääset selaamisen lisäksi uusimaan ja varaamaan.

Voit tutustua verkkokirjastoon täällä.

 

E-aineistot

Kirjastolla on kaikkea e-kirjoista ja kielikursseista musiikkiin. Tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin lainataksesi e-aineistoja. 

Tutustu e-aineistoihimme täällä. 

 

Omatoimiset kirjastot

Omatoiminen kirjasto on avoinna myös silloin, kun henkilökuntaa ei ole paikalla. Paraisilla on omatoimiset kirjastot Houtskarissa ja Iniössä. Kirjastot ovat avoinna omatoimisesti joka päivä klo 9-20, mutta niillä on myös palveluaikoja jolloin henkilökunta on paikalla. 

Houtskarin kirjastoon pääse sisälle kirjastokortin ja PIN-koodin kanssa. Voit saada kirjastokortin ja PIN-koodin mistä tahansa Blanka-kirjastosta. 

Iniön kirjastoon pääsee sisälle avaimella. Avaimen voi saada vain Iniön kirjaston henkilökunnalta.

 

Laivakirjastot

Paraisten kirjastolla on laivakirjastoja Korppoon, Nauvon, Houtskarin, ja Iniön yhteysaluksilla pääsaarten ja ulkosaarten välillä. Laivakirjastoja on yhteysaluksilla: M/S FISKÖ, M/S NORDEP, M/S KAROLINA ja M/S SATAVA.

Kirjoja voi lainata kotiin tai lukea matkan aikana. Laivakirjastojen valikoima vaihdetaan useamman kerran vuodessa ja ne toimivat itsepalveluperiaatteella.

Näin lainaat:

  • Kirjoita vihkoon päivämäärä, nimikirjaimesi sekä kirjan tarranumero
  • Laina-aika on yksi kuukausi
  • Voit palauttaa kirjat laatikkoon tai johonkin Blankakirjastoon