Palvelut

Palvelut

Kirjastolla on monipuoliset palvelut.

 

Kirjastokortti ja tunnusluku

Voit hankkia kirjastokortin ja tunnusluvun mistä tahansa Blanka-kirjastosta. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Muista ottaa kuvallinen henkilöllisyystodistuksesi tai lapsesi Kela-kortti kun tulet hankkimaan kirjastokortin. 

Tunnusluvun avulla voit asioida verkkokirjastossa, käyttää kirjaston itsepalveluautomaatteja ja lainata e-aineistoja. 

Lue lisää ja tutustu kirjaston sääntöihin verkkokirjastossa. 

 

Blanka-kirjastot

Paraisten kirjastot kuuluvat Blanka-kirjastoihin Kemiönsaaren kirjastojen kanssa. Blanka-yhteystyö luo asiakkaalle seuraavanlaisia etuja: 

  • yhteisen kirjastokortinBlankakirjastojen logo: Blanka-teksti kirjarivin edessä.
  • yhteisen kokoelman
  • yhteisen varausjonon
  • yhteiset käyttösäännöt
  • maksuttomat materiaalikuljetukset
  • yhteisen e-kokoelman

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit asioida kaikissa Blanka-kirjastoissa yhtä kirjastokorttia käyttämällä. Jos haluamasi aineisto löytyy toisen Blanka-kunnan kokoelmasta, voit tilata sen maksutta omaan kirjastoosi.

Voit palauttaa lainaamasi aineiston mihin tahansa Blanka-kirjastoon. Blanka-asiakkaana sinulla on koko alueen kokoelma käytettävissäsi.

 

Verkkokirjasto

Löydät kaikki kirjastot ja palvelut verkkokirjastosta. Et tarvitse kirjastokorttia valikoimamme selaamiseen, mutta kirjastokortin ja PIN-koodin avulla pääset selaamisen lisäksi uusimaan ja varaamaan.

Voit tutustua verkkokirjastoon täällä.

 

E-aineistot

Kirjastolla on kaikkea e-kirjoista ja elokuvista musiikkiin. Tarvitset kirjastokortin ja tunnusluvun lainataksesi e-aineistoja. 

Tutustu e-aineistoihimme täällä. 

 

Omatoimikirjastot

Omatoimiset kirjastot ovat auki myös silloin kun paikalla ei ole henkilökuntaa. Kirjastokortin haltija on vastuussa siitä, että kirjastossa toimitaan ohjeiden ja sääntöjen mukaisesti. Hän on vastuussa myös mukanaan tulevien henkilöiden toiminnasta. Turvalisuutta valvotaan videokameralla.

Nauvon, Korppoon ja Houtskarin kirjastot

Nauvon, Korppoon ja Houtskarin kirjastot ovat omatoimisesti auki joka päivä klo 8-21, eli kirjastoissa voi asioida myös silloin, kun henkilökuntaa ei ole paikalla. Pääset sisälle kirjastoon kirjastokortilla ja tunnusluvulla.

Saat tunnusluvun mistä tahansa Blanka-kirjastosta, jos sinulla ei vielä ole tai et muista tunnuslukuasi. Muistathan tällöin ottaa kuvallisen henkilöllisyystodistuksen mukaan.

Iniön kirjasto

Myös Iniön kirjasto on omatoimisesti auki, mutta kirjautumistapa on erilainen. Iniön kirjasto on omatoimisesti auki joka päivä klo 9-20.

Käyttääksesi kirjaston palveluita, tarvitset kirjastokortin lisäksi sähköisen avainkortin, jotka saat kirjastosta.