Harrastamisen Suomen malli

Suomen malli Paraisilla

Seuraa kerhojen toimintaa
Instagram-tilillä afterschoolhobbyparainenpargas


Mikä Suomen malli on?

Harrastamisen Suomen malli on opetus- ja kulttuuriministeriön hanke, jonka päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Suomen mallissa yhdistyvät lasten ja nuorten harrastustoimintatoiveet, hyvien ja jo vakiintuneiden käytänteiden koordinointi sekä koulun ja harrastustoimijoiden välinen yhteistyö.
 

Miten Suomen mallia sovelletaan Paraisilla?

Paraisten kaupunki osallistui Suomen mallin toteuttamiseen ensimmäistä kertaa lukuvuonna 2021–2022. Tarjottavat kerhot perustuvat oppilaiden toiveisiin. Oppilaat ovat vastanneet kyselytutkimukseen. Kysely on ollut koulukohtainen ja olemme myös nähneet tiedot kyselyyn vastanneiden oppilaiden luokka-asteesta, mikä on auttanut meitä kohdentamaan kerhot oikealle ikäryhmälle ja koululle.

Kerhot järjestetään koulupäivän yhteydessä, koulussa tai koulun lähistöllä. Pääasiallinen kohderyhmä ovat Paraisilla olleet luokat 3–9. Tietoa kerhoista ja ilmoittautumisesta jaetaan kouluissa koulujen alkaessa elokuussa. Kerhot alkavat 11.9.2023. Kouluissa jaetaan vain lyhyt info ja kattavampaa tietoa kerhojen sisällöstä saa täältä verkkosivuilta.

Harrastamisen Suomen malli on tullut jäädäkseen ja hakuprosessi alkaa aina marras-joulukuussa oppilaille suunnattavalla kyselyllä. Hakemus laaditaan tammi-helmikuussa, ja tarvitsemme siihen harrastustoimijoita, joihin voimme ottaa yhteyttä, kun haemme kerhoille ohjaajia.
 

Tule mukaan Suomen mallin harrastustoimijaksi Paraisilla

Onko sinulla, yhdistykselläsi, järjestölläsi tai yritykselläsi tarjottavana jonkinlaista harrastustoimintaa? Täytä lomake, ja otamme yhteyttä, jos juuri sellaiselle toiminnalle on tarvetta. Kerhotunneista maksetaan tuntikorvaus. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Lähetä sähköpostia osoitteeseen nuoriso@parainen.fi ja ilmoita seuraavat tiedot:

  • Nimi
  • Yhdistyksen, seuran tai yrityksen nimi
  • Millä kunta-alueilla voitte järjestää toimintaa
  • Lisätietoja toiminnasta
  • Sähköpostiosoite

 

finlandsmodellen kontakt

Yhteystiedot

Vapaa-aikasihteeri
Dahlén Tove
Nauvo
040 562 1825
Tove.Dahlen@Parainen.fi

finlandsmodellen logobalk