Muut tiedot ja linkit

Muut tiedot ja linkit

 

Miten voin auttaa kuntalaisena ukrainalaisia?

Yksityishenkilöille tehokkain tapa auttaa on tehdä lahjoitus avustusjärjestöille, jotka kykenevät toimittamaan avun perille keskitetysti ja myös arvioimaan avun tarpeen paikan päällä. Esimerkiksi Suomen Punainen Risti, Kirkon ulkomaanapu ja YK:n lastenjärjestö Unicef sekä Lääkärit ilman Rajoja ovat tunnettuja, luotettavia tahoja, joiden kautta voi tukea sodassa olevaa maata.

Suomen Punainen Risti on perustanut Maahanmuuttoviraston pyynnöstä avuntarjoajille valtakunnallisen infopisteen, joka vastaa kysymyksiin ja kokoaa tietoa ihmisten tarjoamasta avusta. Tietoa kerätään, jotta apu saadaan organisoitua tehokkaasti vakiintuneiden toimijoiden kautta.

Ilmoita tarjoamastasi avusta Ukrainan kriisissä - Punainen Risti

Sisäministeriö on koonnut lisää ohjeita avun tarjoamisesta sivuilleen:
Avun tarjoaminen ukrainalaisille


Henkinen tuki, kriisihallintaKirjoja ja oppimateriaalia:

 • ЗАВАНТАЖИТИ ПІДРУЧНИКИ (Ranok, ukranialaista oppimateriaalia)
   
 • E-kirjoja /ebooks in Ukrainian:
  Osvitoria tarjoaa 70 ukrainankielistä e-lastenkirjaa, osa kaksikielisiä ukraina-englanti.
  The Old Lion Publishing House kustantajalta 27 maksutonta e-kirjaa koko perheelle.
   
 • Blanka-kirjastot: Ukrainankieliset kirjat
   
 • Yle Kielikoulu on palvelu, jossa voit opiskella suomea tai ruotsia katselemalla Ylen videosisältöjä sovelluksessa tai selaimella. 

  Palvelu on suunnattu erityisesti maahanmuuttajille ja muille suomen- ja ruotsin kielen oppijoille / is a service enabling you to study Finnish or Swedish by watching Yle’s media content in an application or a browser. Kielikoulu is aimed at immigrants and other Finnish and Swedish language learners.