Länkstig

Skräbböle skola klubbar

Finlandsmodellen klubbar i Skräbböle skola

All info publiceras senast tisdag 23.8. Anmälningen börjar 24.8.

Anmälningslänken Skräbböle skola

Information om klubbarna

Klubbarna är kostnadsfria att delta i! Ett litet mellanmål hör till klubben. Klubben pågår hela läsåret. Behövs 5 anmälda för att klubben skall starta! Anmälningstiden är 24-31.8.
Förfrågningar till tove.dahlen@pargas.fi

Konstklubb åk 3-6, Tisdagar kl. 14.15-15.45 
Just nu saknas ledare för konstklubben, så vi vet inte vilket datum klubben kommer att starta upp. Men är du intresserad och vill vara med, anmäl dig och vi meddelar så fort klubben kommer igång. I klubben får man pröva på konst, formgivning och använda hela sin fantasi med olika material. Maxdeltagare 10 st.

Naturklubb åk 3-6, Tisdagar kl. 14.15-15.45, start 6.9.
Marcus Lepola ansvarar för naturklubben. Jobbar på museet i Pargas. Jag är jägare och van naturmänniska och har också utbildat i överlevnad i naturen. Jag tycker att alla borde ha åtminstone lite kunskap om växter och djur. Det är roligt att kunna vandra i naturen och ha en förståelse om vad som finns omkring och kanske t.o.m. känna igen spår efter våra vanligaste djur. 
I Naturklubben kör vi ett blandat och mångsidigt program. Vi strävar för det mesta att vara ute i naturen och pröva på nya saker. Vi kommer att lära oss hur man rör sig i naturen samt om de djur och växter som finns i skärgården. Vi kommer även att pyssla och fixa saker tillsammans ur det man finner i naturen. Grundläggande kunskaper i uteliv och överlevnad ingår som del av klubbverksamheten. Vi kommer att fånga småkryp och Iära oss om spårning, fågelskådning och även jakt. Klubben kommer vi att ordna speciella 1-2 utfärder under terminerna 22-23. Max antal deltagare 10st.

Mat- och bakningsklubben åk 5-6, Onsdagar kl. 14-16, start 7.9.
Ledare för klubben är Sussi på 4H. I klubben planerar vi tillsammans vad vi skall göra för gott då vi träffas. Vi varierar med att laga mat och att baka och vi är även ute ibland och lagar mat utomhus. Max antal deltagare 10st.

Djurklubben åk 3-6, Torsdagar kl. 14-15.30, start 8.9
I djurklubben hittar vi på en massa olika saker, allt med djurtema givetvis! Genom frågesporter, lekar och roliga diskussioner lär vi oss intressanta och konstiga fakta om djur från världens alla hörn. För att lära känna djuren i vår närmiljö gör vi besök på bondgårdar och träffar djur som kor, får, hästar, getter, hönor och kaniner. Ibland får klubben besök av olika husdjur som gärna vill bli klappade och omskötta. Det blir också en del pyssel med djurtema, t.ex. talgbollar till stannfåglarna och insekthotell.
Ledare för klubben är Patricia. Hon bor på Myrbackens minifarm i Mustfinn tillsammans med getter, hönor, vaktlar, kaniner, katter och en hund. Hennes hund, Piku, är klubbens maskot och följer ofta gärna med på träffarna! Max antal deltagare 10st.