Länkstig

Skärgårdshavets skola klubbar

Finlandsmodellen klubbar i Skärgårdshavets skola

Anmälningen börjar 25.8.

Anmälningslänk Skärgårdshavets skola

Klubbarna är kostnadsfria att delta i! Ett litet mellanmål hör till klubben för lågstadiet) Klubben pågår hela läsåret. Behövs 5 anmälda för att klubben skall starta! Förfrågningar till tove.dahlen@pargas.fi
Klubbarna startar vecka 37. Paus har alla klubbar vecka 42, vecka 50 är sista klubbveckan för terminen. Vårterminen startar upp vecka 2, paus vecka 8 och sista klubbveckan för vårterminen är vecka 19. Röda dagar då skolan har ledigt är det inte heller klubbar på.

Konstklubben åk 1-2, torsdagar kl.13-14.00 (start 14.9)
Som ansvarig för konstklubben är musik- och bildkonstskolan Art-Dur. I konstklubben utforskar vi vår kreativitet och nyfikenhet. Vi samlas runt ett bord och umgås i en fantasifull samvaro. Vi ritar och målar, bygger och formar. Ledare för klubben är Robin Reuter. När Robin inte jobbar som ledare för konstklubben studerar han filosofi, spelar musik, odlar en trädgård och bygger bo i Wattkast.

Dans, teater och cirkus åk 3-9 obs, olika tider, kolla schema, måndagar start 11.9. Dans-, teater- & cirkusklubb har allt i ett! I denna klubb står kreativitet i fokus. Vi lär oss att vara fysiskt kreativa, uttrycksfulla och att samarbeta. Vi tränar fysisk teater, dans och rörelsekvaliteter, lätta fysiska tekniker och discipliner samt har kul tillsammans. Vi tränar och svettas utifrån våra egna förutsättningar. Viktigt är att ha ett öppet sinne, våga testa på något nytt och att vara sig själv! Maxdeltagare 10. Ledare Assi Pakkanen

Film och Foto för åk 6-9, Onsdagar 15-17.  Ledare; Art-Dur Jan Jämsèn. Maxdeltagare 10st.
I foto och filmklubben tar vi en djupare titt på fotografi och film. Både som konstformer, sätt att uttrycka sig och hur dessa medier ändrat på världen. Vi fotograferar, ser på fotokonst och diskuterar våra egna bilder. Vi ser på film, funderar kring manus, hur filmscener byggs upp och hur den rörliga bilden som media påverkar oss och vår kultur. Kanske vi till och med försöker oss på att skapa egna kortfilmer? Vi provar också på att ordna en egen fotoutställning. Det enda du behöver för att delta är ett intresse för foto och film. Vi övar och lär oss tillsammans. 

Hopplagänget för åk 4-6, onsdagar kl. 15-16 i skolan. Hoppgänget/Loikkakopla. I denna klubb lär vi oss parkour övningar tillsammans. Programmet har skapats av Finlands mest erfarna parkour-proffs. Gillar du att röra på dig, hoppa och vara aktivt i rörelse? Då är denna klubb något för dig! Ledare; Assi Pakkanen. Max deltagare 10 st.