Länkstig

Kyrkbackens skola klubbar

Finlandsmodellen klubbar i Kyrkbackens skola

Anmälningen börjar 25.8.

Anmälningslänk Kyrkbackens skola

Information om klubbarna

Klubbarna är kostnadsfria att delta i! Ett litet mellanmål hör till klubben. Klubben pågår hela läsåret. Behövs 5 anmälda för att klubben skall starta! Anmälningstiden är 24-31.8.
Förfrågningar till tove.dahlen@pargas.fi.
Klubbarna startar vecka 37. Paus har alla klubbar vecka 42, vecka 50 är sista klubbveckan för terminen. Vårterminen startar upp vecka 2, paus vecka 8 och sista klubbveckan för vårterminen är vecka 19. Röda dagar då skolan har ledigt är det inte heller klubbar på.

 

Dataspelsklubben för åk 3-4, Måndagar åk 3-4 kl. 13.35-14.30 åk 5-6 kl. 14.35-15.30, start 11.9
Dataspelsklubben håller till i ungdomsgården Lyan, så deltagarna går ner dit efter skolan. Ledare för klubben är killarna i firman Archipelago Technics från Pargas. De har ett stort intresse av dataspel och spelar ganska mycket själva. Dataspelsklubben är till för dig som gillar dataspel och vill umgås med andra spelintresserade. I klubben funderar vi på allt som har med dataspel att göra. Vi pratar spel, hur gör man spel, spelar spel och har kul tillsammans i spelets värld. Klubben utformas tillsammans med deltagarna.

Konstklubb åk 1-2, tisdag  kl. 12.45-14.00, i skolan. Start 12.9
Som ansvarig för konstklubben är musik- och bildkonstskolan Art-Dur. I konstklubben utforskar vi vår kreativitet och nyfikenhet. Vi samlas runt ett bord och umgås i en fantasifull samvaro. Vi ritar och målar, bygger och formar. Ledare för klubben är Robin Reuter. När Robin inte jobbar som ledare för konstklubben studerar han filosofi, spelar musik, odlar en trädgård och bygger bo i Wattkast (Korpo). 

Gymklubben åk 7-9 Onsdagar kl. 14.30-16 i gymmet i bollhallen.
Är du intresserad av att träna på gym då skall du ta chansen att delta i klubben. Inga förkunskaper behövs. Vi lär oss allt man behöver veta för att träna på ett gym. Introduktion, träningsmetoder, redskapsgenomgång. Ledare för klubben är PT Veronica Granqvist, som är kunniga och kan lära dig rätt teknik när du tränar. 

Bakningsklubben åk 5-6, torsdagar kl.14.30-16.00 i skolans hussa klass. Start 14.9.
Kom med i bakningsklubben där vi bakar enkelt men supergott! Lär dig baka t.ex. muffins, kladdkaka, pizza, kex eller nåt annat just du vill pröva på! Tänk att kunna imponera på familj och vänner på nästa kalas med dina egengjorda bakverk! Ledare för klubben är Sussi Karlsson som har sin egna firma Sussis bakverk. 

Ponnyklubben åk 2-3, fredagar kl. 12.45-14.15, i Heidis stall. Start 15.9.
Ponnyklubben håller till i Heidis stall och klubbmedlemmarna går till stallen direkt efter skolan. Första gången följer en vuxen med gruppen till stallen. De övriga gångerna skall gruppen samlas och tillsammans gå längs med gångbanan till stallet. I klubben lär man sig hur man sköter en häst och vilken utrustning som behövs. Hur tar man hand om utrustningen och hur skall man vara när man är med hästar. Vi rider ibland på riktiga ponnyn och ibland övar vi på banan med käpphästar. Ledare för klubben är Heidi Saarinen. Max antalet deltagare är 8st.

Dans, teater och cirkus åk 4-6, fredagar kl. 12.45-14.00, start 15.9. På Framnäs. Dans-, teater- & cirkusklubb har allt i ett! I denna klubb står kreativitet i fokus. Vi lär oss att vara fysiskt kreativa, uttrycksfulla och att samarbeta. Vi tränar fysisk teater, dans och rörelsekvaliteter, lätta fysiska tekniker och discipliner samt har kul tillsammans. Vi tränar och svettas utifrån våra egna förutsättningar. Viktigt är att ha ett öppet sinne, våga testa på något nytt och att vara sig själv! Ledare Assi Pakkanen