Sisältöjulkaisija

null SkäriHUB - Yhteisöllistä etätyöskentelyä saariston yrittäjille
26.04.2023

Oletko yksinyrittäjä, pienyrittäjä tai etätyöläinen? Nyt sinulla on loistava mahdollisuus päästä kokeilemaan ergonomisia etätyötiloja Paraisilla, Nauvossa tai Korppoossa. Mitä suurempi määrä yrittäjiä saadaan maalis-toukokuun aikana pilottikokeiluun mukaan, sitä todennäköisemmin se edistää saaristoon toivottujen pysyvien coworking-tilojen mahdollistumista tulevaisuudessa. Tämä tilaisuus kannattaa hyödyntää!

SkäriHUB on Paraisten kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistyönä toteutettu hanke, jonka tavoitteina on selvittää, minkälainen yhteistyöskentely-ympäristö eli hub-ympäristö ja -toimintamalli sopivat saaristoon, ja miten tilojen suunnittelu vaikuttaa yrittäjien ja etätyöntekijöiden motivaatioon, suorituskykyyn ja terveyteen etätyöarjessa. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (Keski-Suomen ELY-keskus).

Hubeissa järjestetään kevään aikana erilaisia tapahtumia ”Työn muotoilu hyvinvoinnin lähteenä”- ja ”Tuottavuutta työhön” -kattoteemojen alla. Tarjolla on esim. ohjausta ja vinkkejä työhyvinvointia tukeviin työskentelytapoihin, ohjattua luontoliikuntaa sekä keskustelua, jossa pohditaan yhteisöllisyyttä voimavarana ja mahdollisuutena yhteistyöskentelyssä. Lisäksi selvitetään osallistujien odotuksia mahdollisia tulevaisuuden hubeja ajatellen. Osallistujat voivat ottaa osaa myös työpajoihin, joiden aiheina ovat liiketoiminnan muotoilu, sisältömarkkinointi sekä sosiaalinen media ja mainostyökalut.

Ennen kaikkea hubit tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden ergonomiseen työtilaan (mm. sähköpöydät) sekä etätyöarjessa tapahtuviin inhimillisiin kohtaamisiin, synergiaan ja verkostoitumiseen. Hubien ansiosta myös etätyötä tekevät yksinyrittäjät pääsevät vaihtamaan maisemaa kotikonttorilta ilman sitoutumista fyysisen tilan vuokrasopimukseen ja -kustannuksiin.

Kiinnostuitko? Näin pääset mukaan:

 1. Valitse hub, jossa haluat työskennellä (Parainen, Nauvo, Korppoo)
  • Parainen: Ankkuritalo, Uurnalehdontie 4
  • Nauvo: aluekonttori, Brinkastentie 1
  • Korppoo: aluekonttori, Kauppamiehentie 1
 2. Ota yhteyttä Annemo Palmroos-Broosiin, annemo.palmroos-broos(a)parainen.fi. Käy myös liittymässä SkäriHUBin Facebook-ryhmään, niin saat aina viimeisimmän tiedon hankkeen puitteissa järjestettävistä tapahtumista!
 3. Täytä Annemolta saamasi osallistujalomake (aloituslomake).
 4. Kuittaa avain toivomaasi hubiin.
 5. Hyödynnä hubia tarpeesi mukaan!

SkäriHUB -kokeilu jatkuu juhannukseen saakka eli voit edelleen työskennellä hubissa 22.6 saakka. Jos olet kiinnostunut vielä osallistumaan, ota yhteys Annemo Palmoors-Broosiin: annemo.palmroos-broos@pargas.fi Lisätietoa SkäriHUBin Facebook-ryhmässä!