Innehållspublicerare

null Föreningsbrev mars 2024
20.03.2024

Till dig, föreningsaktiva!

Mars 2024

Tror vi alla väntar på våren och sommaren efter en rätt lång vinter och visst har ju ljuset kommit. Kvällarna har blivit längre och folk rör sig senare. För en del föreningar handlar det säkert om att så småningom fundera på hur man skall avsluta den här terminen men andra föreningar laddar upp för sommarens verksamhet.

Verksamhetsunderstöd för kultur-, idrotts och ungdomsverksamhet

Det är nu dags att söka om verksamhetsunderstöd för kultur-, idrotts- och ungdomsverksamhet. Sista dagen att lämna in ansökan är den 31.3.2024. Läs mer här. Ansökan lämnas in via ePalvelu.

Evenemangskalender

Kom ihåg att anmäla dina händelser till Pargas stads evenemangskalender. Du kan själv mata in dina händelser. Kalendern hittar du på Pargas stads nätsida pargas.fi, evenemangskalendern kopplar automatisk till Visit pargas händelsekalender. Detta är viktigt för både besökare och pargasbor att de hittar alla evenemang på ett ställe.

Bildande av föreningsråd

Under föreningsträffarna i Pargas och Nagu diskuterade vi möjligheten att bilda ett föreningsråd som skulle var en naturlig kontakt mellan staden och föreningar. Som exempel hade vi Kulttuurikumppanit och Seuraparlamentti från Salo. Föreningsrådet kunde också ordna egen verksamhet om man i framtiden känner ett behov av det. Ett antal frivilliga meddelade sitt intresse att vara med och fundera på upplägget. Du kan ännu anmäla ditt intresse att delta i det arbetet. Mejla fia.isaksson@pargas.fi om du är intresserad.

Kulturparlamentet vill engagera invånarna

Kulturparlamentet, som vanligtvis brukar ordnas i månadsskiftet augusti – september, är aktuellt också i år. Kulturparlamentets tema detta år är att engagera invånarna att delta i olika verksamheter, det kan handla om talko, gemensamma konst- eller hantverksprojekt, allsång eller något annat. Kultur och fritid försöker koordinera alla evenemang och marknadsför helheten. Vill din förening, grupp eller du delta med någon form av happening. Var i kontakt med kulturproducent lisa.taulio@pargas.fi.

Seniordag 22.8

Torsdagen 22.8 ordnas det för första gången en Seniordag. Dagen skall vara ett glatt evenemang där man kan pröva på olika aktiviteter, kanske hitta en förening att engagera sig i och en dag att bara umgås. Det blir med andra ord en blandning av aktivitetsdag och mässa. Dagen ordnas i PIUG i Pargas. Det kan vara ett utmärkt tillfälle att värva medlemmar och aktiva till olika verksamheter. Din förening får gärna delta t.ex. med en kort ”pröva på” stund istället för att man står vid en mikrofon för att berätta om sin verksamhet. Är ni intresserade av att delta meddela gärna lisa.taulio@pargas.fi.

Vi ser fram emot en aktiv vår och sommar och hoppas att du är flitigt i kontakt med oss.

Tove Dahlén, fritidssekreterare tove.dahlen@pargas.fi
Mikael Enberg, fritidssekreterare mikael.enberg@pargas.fi
Fia Isaksson, kulturchef fia.isaksson@pargas.fi
Lisa Taulio, kulturproducent lisa.taulio@pargas.fi