Lediga jobb

Lediga jobb
 

Skärgårdsstaden söker nya medarbetare!

Pargas stad är en unik skärgårdsstad med ca 15 300 invånare i Skärgårdshavets västra del. Ändå ligger vårt centrum nära de stora städerna: du kör till Åbo under en halv timme (23 km) och avståndet till Helsingfors  är 173 km och till Tammerfors 180 km.  Vi är en tvåspråkig ort, här kan du mycket väl använda båda inhemska språken.

Vår stad är en viktig arbetsgivare på orten och vi är totalt cirka 1 000 anställda. Vi har gjort upp vår stadsstrategi med temat Kreativ skärgård, vilket innebär bl.a. att vi är nyfikna, framåtsträvande och fördomsfria. Vi vågar lita på våra starka sidor och vara annorlunda – skulle du vilja bli en av oss?

Du hittar information om våra lediga arbetsplatser här på vår webbplats, i tjänsten Kuntarekry.fi,  i lokaltidningarna (Åbo Underrättelser och Turun Sanomat) och dessutom på Arbetsministeriets webbplats www.mol.fi. 


 

Sommarjobb

Förutsatt att coronaläget tillåter kommer Pargas stad att erbjuda sommarjobb enligt följande.

UTLOTTNING AV SOMMARJOBB I PARGAS STAD OCH SOMMARJOBBSSEDEL 2021.

Pargas stads ledigförklarar sina vikariat och säsongsarbeten på sin hemsida under ”lediga jobb”. 

Vissa av jobben förutsätter 18 års ålder eller branscherfarenhet eller studier inom branschen.

Dessutom har ungdomar som är födda år 2003-2005 möjlighet att söka sådana sommarjobbsplatser som lottas ut bland alla sökande. Dessa sommarjobbsplatser kan sökas elektroniskt under tiden 27.1-28.2.2021. Sommarjobben är avsedda för ungdomar i Pargas som behöver arbetserfarenhet och inte fått arbetsplats i tidigare sommarjobbslotterier.

Sommarjobben fördelas så att staden lottar ut sammanlagt 25 ungdomar som kallas till intervju innan de erbjuds en arbetsplats. Samtidigt lottas det också ut 20 sommarjobbsedlar. 

Länk till ansökan kuntarekry.fi, publiceras 27.1.2021

P.g.a Corona-pandemin ordnas inte STARTA SÄSONGEN 27.1.2021. Om du behöver hjälp i att söka arbete: kontakta oss!

Sommarjobbet är en månad, månadslönen för heltidsjobb (38 timmar 15 minuter i veckan) är 830€ år 2021 (justeras årligen). 

Sommarjobben kan vara t.ex: 

1)    Park- underhåll- eller städarbete 
•    Skötsel av uteområden, parker, stränder, blomrabatter
•    Lättare underhållsarbete, t.ex. måla

2)    Vård och äldreomsorg 
•    Bäddavdelning och andra vårdenheter i Pargas och skärgården
•    Äldreomsorgsboenden, dagverksamhet för äldre i Pargas och skärgården

3)    Barn, ungdomar och kultur
•    Daghem i Pargas och skärgården
•    Barnläger
•    Bibliotek, information 

Dessutom kan man också elektroniskt ansöka om att få en s.k. sommarjobbsedel.
Med sommarjobbsedel avses ett understöd på 300€ som beviljas av Pargas stad till arbetsgivare som anställer ungdomar födda 2003-2005 till sommarjobb för minst två veckor. Ungdomar söker sommarjobben själv och arbetsgivaren fakturerar staden.
 
Aktivas kontaktuppgifter:

Jenni Lindroos, tfn 050 596 2108
Martina Oksanen, tfn 040 488 5657
Strandvägen 32, 21600 Pargas

 

Someung 2021

Vi söker dig som är ung och vill jobba med sociala medier sommaren 2021!

Har du alltid velat veta vad som händer bakom kulisserna till professionella konton på sociala medier? Är du redo att sätta dig själv och din kreativitet på spel? Vad bra, då kanske du är den vi söker för att jobba med sociala medier hos oss sommaren 2021!

Som someung behöver du åtminstone ha följande egenskaper, kunskaper och färdigheter:

•    Du är initiativrik och trivs med människor.
•    Du är 16–20 år gammal. 
•    Du skriver och talar åtminstone svenska på modersmålsnivå. Dessutom behöver du kunna lite finska, för att du ska klara dig i en tvåspråkig arbetsmiljö.
•    Du kan skapa korta videoklipp som passar för sociala medier på till exempel Instagram, Facebook, Snapchat och Tiktok.
•    Du har även mod att kasta dig in i att sända live nu och då.
•    Du behöver inte vara proffs på att fotografera, men du ska ha ett öga och talang för att fota bildinnehåll som passar för en kommuns konton på sociala medier. 

Vi erbjuder dig möjligheten att jobba med sociala medier ur en kommunal synvinkel. Beroende på vad du själv är intresserad av, producerar du innehåll, gör reklam, spelar in videor, uppträder, marknadsför och hanterar projekt inom området sociala medier. 

Om det här låter som något för dig, skicka en ansökan till oss enligt anvisningarna nedan!

•    Arbetstid: 1.6–16.7.2021, vid behov också kvällar eller veckoslut (då får du förstås vara ledig på veckan!)
•    Lön: 1 600 € / månad

Så här söker du:

Spela in en video på 3–5 minuter där du berättar koncist om dig själv, vilka intressen du har och vad du har för erfarenhet. Det är fritt fram att spela in en video som återspeglar just dig, så passa på att framhäva dina styrkor och låt din kreativitet flöda. Beskriv också varför just du skulle vara den bästa kandidaten! Du kan göra din video antingen på svenska eller på finska.

Skicka in din video i MP4-format tillsammans med din CV senast 1.3.2021 till adressen anne-maarit.itanen@pargas.fi. Alternativt kan du länka Youtube adressen till din ansökningsvideo (tänk på att den som tar emot länken kan se videon) 

Vi kommer att intervjua de lämpligaste kandidaterna vecka 11 och 12. De som går vidare till intervjufasen kommer att informeras separat.

Frågor? Vid behov får du mer information av uppsökande ungdomsarbetare Martina Oksanen, martina.oksanen@pargas.fi, 040 488 5657, och kommunikationschef Anne-Maarit Itänen, anne-maarit.itanen@pargas.fi, 044 358 5706.

 

Sommarjobb i Pargas stads turismenhet

Pargas stad söker personal till turismenheten för sommaren 2021.

Kom och jobba i vårt turismteam i Pargas skärgårdsstad!

Du är utåtriktad, positiv och kan arbeta självständigt. Du känner till Sydvästra Finlands Skärgård och speciellt Pargas. Du har erfarenhet av kundservice. Du har en förmåga att snabbt hitta svar på frågor av varierande typ och kan lösa oförutsedda problem kreativt och till kunders belåtenhet. Då är du den person vi söker!

Vi förutsätter minst 18 års ålder, körkort och gärna lämplig utbildning och/eller arbetserfarenhet samt goda språkkunskaper i svenska, finska och engelska.  Övriga språkkunskaper är en merit. 
 
Arbetsplatsen är i första hand i Nagu centrum, i hamnens turistinfopunkt och Nagu områdeskontor.
Möjlighet att använda egen bil ses som en fördel.

Vi skolar dig till jobbet i maj 2021 och någon från vårt turismteam finns som ditt stöd under hela sommaren.

Sänd din ansökan med meritförteckning  till adressen martti.nilsson@pargas.fi eller per post till Pargas stad, Näringslivstjänster, Strandvägen 28, 21600 Pargas senast den 5.2.2021.  Märk ansökan med ”Sommarjobb/turism”.

Närmare information ges av turismombud Martti Nilsson, tfn +358 40 5379000 på onsdag 27.1 kl. 13-14 och tisdag 2.2. kl. 15-16.
 

 

SVENSKSPRÅKIG UTBILDNING

Timlärare, visstidsanställning, Pargas svenska gymnasium

 

SMÅBARNSPEDAGOGIK

 

Gruppfamiljedagvårdare,visstidsanställning, familjedaghem

Assistent till småbarnspedagogiken, visstidsanställning, Houtskär daghem

 

Barnträdgårdslärar- och barnskötarvikariat

Inom småbarnspedagogiken i Pargas finns det pågående rekrytering av korttids- och långtidsvikariat för barnträdgårdslärare och barnskötare. I Pargas kommunområde finns det nio daghemsenheter och fem gruppfamiljedaghem. Skiftomsorg i Pargas kommunområde erbjuds i daghemmet Villa Kamomilla. Lämpliga arbetsuppgifter och arbetsenheter bestäms tillsammans med arbetstagaren/arbetssökanden. Information om stadens lediga arbetsplatser finns på stadens webbsidor och på Kuntarekry.fi.

Utbildning eller lång erfarenhet av motsvarande uppgifter samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken är önskvärt. Även studerande inom branschen är välkomna som vikarier. Lön enligt arbetskollektivavtal.

Skärgårdsstaden erbjuder en inspirerande miljö och en god arbetsgemenskap. Tyngdpunkter inom småbarnspedagogiken är skärgårdskultur, tvåspråkighet och utomhuspedagogik. Vi uppmuntrar till hänsyn, kreativitet och mångprofessionalitet.

Vänligen kontakta daghemsföreståndare Monika Karlsson,  monika.karlsson@pargas.fi, tfn. 050 533 3478 om du är intresserad av att arbeta hos oss.

 

SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRD

 

Tandskötare, moderskapsvikariat

Att bo och jobba i en skärgårdsmiljö vid havet är en dröm för många. Den unika skärgårdsstaden Pargas med cirka 15 500 invånare omfattar en stor del av Skärgårdshavets område och dess tusentals öar och holmar. 

Nu ledigförklaras ett MODERSKAPSVIKARIAT SOM TANDSKÖTARE I PARGAS KOMMUNOMRÅDE 1.3.2021 – 20.2.2022.

Inom Pargas stads tandvårdscentral jobbar åtta tandläkare. Vi anställer en tandskötarvikarie till tandvårdsmottagningen i Pargas. Till tandskötarens uppgifter hör förutom att assistera tandläkare också att svara i telefon och hjälpa vid behov till i sterilen. Den valda tandskötaren förväntas kunna ta initiativ och ha förmågan att jobba självständigt med patienter i samband med tandregleringen i form av egenvårdsinstruktion och profylaktisk tandvård.

Behörighetskraven är närvårdare med inriktning på tandvård. Erfarenhet inom tandreglering anses meriterande. Dessutom krävs tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Arbetet inleds 1.3.2021 eller enligt överenskommelse. Lönen bestäms enligt AKTA. Den valda ska uppvisa ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd. För vikariatet tillämpas en prövotid på fyra månader. 

Närmare information ges av ansvarige munhygienisten Barbro Mattsson-Salminen tfn 050-4722068 vardagar kl 14-16, barbro.mattsson-salminen@pargas.fi . Ansökan skall i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnyckel 332976. Ansökan med tillhörande betyg kan även skickas till adressen Pargas stad, social och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller per e-post till halsocentralen@pargas.fi senast den 29.1.2021 kl. 12.00. 

 

Närvårdare, vikariat, 50 %, äldreomsorgen, Korpo

Pargas stad ledigförklarar att sökas följande vikariat i arbetsavtalsförhållande inom social- och hälsovården:

NÄRVÅRDARVIKARIE 50% till äldreomsorgen, Regnbågen/Korpo, 3-skiftesarbete för tiden 26.1.2021-05.09.2022.

Behörighetsvillkor för närvårdare: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Närmare information ges av äldreomsorgsledare Erja Rajakangas, tfn 040 485 0400.

Ansökan lämnas in i första hand in elektroniskt via www.kuntarekry.fi sidorna, jobbnyckel 332092. Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även skickas till adressen Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi senast 29.1.2021 kl. 12.00.

 

Närvårdare, äldreomsorgen, Korpo

Pargas stad lediganslår att sökas följande anställning i arbetsavtalsförhållande inom social- och hälsovården: 

NÄRVÅRDARE till äldreomsorgen, Regnbågen/Korpo. 3-skiftesarbete. Anställningen börjar så fort som möjligt och gäller tillsvidare. 

Behörighetsvillkor för närvårdare: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. 

Före tillträde ska den valda uppvisa ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd. 

Närmare information ges av äldreomsorgsledare Erja Rajakangas, tfn 040 485 0400.

Ansökan lämnas i första hand in elektroniskt via www.kuntarekry.fi sidorna, jobbnyckel 332101. Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även skickas till adressen Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi senast 29.1.2021 kl. 12:00. 

 

Närvårdare, äldreomsorgen, Björkebo

Är du den vi söker till uppgiften som närvårdare till Björkebo i Pargas? 

Björkebo är ett effektiverat serviceboende för äldre i Pargas centrum. 

Närvårdaren deltar i planeringen, genomförandet och utvärderingen av vården och omsorgen av kunderna på boende enheten. Du arbetar utgående från kundens egna resurser på ett rehabiliterande sätt. Arbetet är självständigt, men samtidigt är du en del av ett mångprofessionellt team. Vi önskar att du är flexibel, har en god samarbetsförmåga och har lätt för att ta initiativ. Det är en fördel ifall du har erfarenhet inom äldreomsorgen.

Behörighetsvillkoren är legitimerad närvårdare i Finland samt god förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Vi rekommenderar vaccinationsskydd enligt 48 § i lagen om smittsamma sjukdomar.

Vi erbjuder dig ett mångsidigt arbete i ett mångprofessionellt team inom äldreomsorgen, en bra inskolning och möjlighet till utveckling. Arbetet är skiftesarbete. 

Tilläggs information ger verksamhetsledare Carina Willberg, tfn. 0400 202 848 eller carina.willberg@pargas.fi  må-to kl. 8.00-16.00, fre 8.00-15.00.


Ansökan lämnas i första hand in elektroniskt via www.kuntarekry.fi sidorna, jobbnyckel 332861. Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även skickas till adressen Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi senast 5.2.2021 kl. 12:00. Intervjuer hålls v. 7.
 

 

Vårdbiträde, äldreomsorgen, Nagu

Pargas stad lediganslår att sökas följande anställning i arbetsavtalsförhållande inom social- och hälsovården: 

VÅRDBITRÄDE till äldreomsorgen, Grannas /Nagu. Anställningen gäller tillsvidare och börjar 1.3.2021 eller enligt överenskommelse. 

Behörighetsvillkor för vårdbiträde: Lämplig utbildning eller lång erfarenhet av arbetet. Tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Före tillträde ska den valda uppvisa ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd.

Vi uppskattar erfarenhet av äldreomsorg och intresse för att utveckla den egna yrkeskompetensen. Dessutom förutsätter vi god kommunikations- och samarbetsförmåga, respektfullt bemötande av klienter och anhöriga, en positiv attityd och informationstekniska färdigheter.

Utöver ett intressant arbete erbjuder vi dig en inspirerande arbetsgemenskap där vi satsar på gott ledarskap och personalens välmående. Möjlighet till lunch till personalpris, utbildnings- och utvecklingsmöjligheter samt motionsförmåner.

Närmare information ges av  äldreomsorgsledare Marjut Hacklin, tfn 040 488 5589 (kl. 13-14).

Ansökan skall i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnummer 332826. Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även inlämnas till social- och hälsovårdsavdelningen, Pargas stad, Strandvägen 28,21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi senast 7.2.2021 kl. 12.00.

 

Fortlöpande rekrytering till längre och kortare vikariat: SJUKSKÖTARE OCH NÄRVÅRDARE till hälsovården i Pargas

Behörighetsvillkor för sjukskötare: Sjukskötarexamen samt god förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Behörighetsvillkor för närvårdare: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Vi förutsätter att personer har det vaccinskydd som lagen om smittosamma sjukdomar §48 förutsätter.

Vikariaten kan även sökas av vårdstuderande och av andra yrkespersoner inom hälsovården.

Av dig önskar vi ett positivt och aktivt grepp. Vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter med konkurrenskraftig lön i en modern verksamhetsmiljö.

Registrera dig i vårt vikarieregister och fyll i en ansökan genom länken nedan (sök arbetsplats). Vi kontaktar dig sedan för att komma överens om en tid till intervju.

När du kommer på intervju, ta identitetsbeviset och dina examens- och arbetsintyg i original med dig. Om du är studerande, ta ett utdrag ur studieregistret med dig.

Närmare information ges av:

 • avdelningsskötare Jaana Orava, akut och rehabiliterande bäddavdelning   tfn 040 488 5524
 • tf avdelningsskötare Sari Gustafsson, Malmkulla bäddavdelning puh. 040 488 5843
 • tf. vårdchef Janette Sundqvist, puh. 040 488 5503

Ansökan skall i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnummer 205372. Ansökan med relevanta intyg kan även inlämnas till Pargas hälsovårdscentral/ Pia Nedermo, Vapparvägen 15a,  21600 Pargas eller halsocentralen@pargas.fi  

 

Fortlöpande rekrytering till längre och kortare vikariat: NÄRVÅRDARE till äldreomsorgen, hemservice/Pargas

Behörighetsvillkor för närvårdare: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Vikariaten kan även sökas av vårdstuderande och av andra yrkespersoner inom hälsovården.

Av dig önskar vi ett positivt och aktivt grepp. Vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter med konkurrenskraftig lön i en modern verksamhetsmiljö.

Registrera dig i vårt vikarieregister och fyll i en ansökan genom länken nedan (sök arbetsplats). Vi kontaktar dig sedan för att komma överens om en tid till intervju.

När du kommer på intervju, ta identitetsbeviset och dina examens- och arbetsintyg i original med dig. Om du är studerande, ta ett utdrag ur studieregistret med dig.

Ansökan ska i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnummer 134087. Ansökan med relevanta intyg kan även lämnas in till Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller skickas till socialcentralen@pargas.fi

Närmare information ges av Maarit Silván tfn 050 596 2615 eller Monika Gestranius   tfn 044 358 5840.

Semester- och arbetsledighetsvikarier inom hälsovårdens och äldreomsorgens alla yrkesgrupper

Pargas stad behöver SEMESTER- och ARBETSLEDIGHETSVIKARIER inom hälsovårdens och äldreomsorgens alla yrkesgrupper (socionom, närvårdare, sjukskötare.

Ansökan skall i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi

Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även inlämnas till social- och hälsovårdsavdelningen, Pargas stad, Strandvägen 28,21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi

SJUKSKÖTARE
Behörighetsvillkoen för uppgiften är sjukskötarexamen. Uppgiften förutsätter iniativförmåga, ett levande intresse för arbetet med patienter, stresstålighet, förmåga till självständigt arbete samt god samarbetsförmåga. Språkkraven är tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt tjänstekollektivavtal. www.kuntarekry.fi, jobbnummer: 165947

NÄRVÅRDARE
Behörighetsvillkor: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt arbetskollektivavtal. www.kuntarekry.fi, jobbnummer: 165948.

VÅRDBITRÄDE
Behörighetsvillkor för vårdbiträde: Lämplig utbildning eller lång erfarenhet av arbete. Tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt arbetskollektivavtal. www.kuntarekry.fi, jobbnummer 165956.

ANSTALTSBITRÄDE
Behörighetsvillkor är utbildning eller lång erfarenhet av motsvarande uppgifter samt  tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt arbetskollektivavtal. www.kuntarekry.fi  jobbnummer: 165958.

Kontakta:

 • vik vårdchef Janette Sundqvist/ skärgården 040 488 5503
 • vik avdelningsskötare Jaana Orava / Bäddavdelning 040 488 5524
 • avdelningsskötare Sari Gustafsson / Malmkulla 040 488 5843
 • äldreomsorgsledare  Marjut Hacklin / Grannas, Nagu 040 488 5589
 • äldreomsorgsledare Erja Rajakangas / Regnbågen, Korpo 040 458 0400
 • äldreomsorgsledare Johanna Rankio / Fridhem, Houtskär 040 488 5590
 • ansvarig sjukskötare Denina Björklund/ Aftonro, Iniö  050 439 1957
 • ansvarig sjukskötare Tove Lehtinen  / hemsjukvården, Pargas 040 488 5566
 • enhetschef Camilla Bergman-Kärpijoki / äldreomsorgsenheten, Pargas 050 596 2614
 • ansvarig handledare Maarit Silván / hemvård, Pargas 050 596 2615
 • ansvarig handledare Monika Gestranius / hemvård Pargas 044 358 5840
 • ledare för serviceboende Carina Willberg /serviceboende, Pargas 040 020 2848
 • minneskoordinator Emma Soveri / dagverksamhet för äldre 050 569 1814

eller per e-post fornamn.efternamn@pargas.fi

Stödpersonverksamhet inom handikappservice

Handikappservicen i Pargas stad söker stödpersoner för ungdomar och vuxna personer som p.g.a. handikapp eller sjukdom har särskilda behov. Stödpersonen stöder och hjälper under fritidsaktiviteter.  

Stadens handikappservice gör ett tidsbundet uppdragsavtal med stödpersonen för ett kalenderår åt gången. Stödpersonen bör vara minst 16 år gammal.  Stödpersonstimmar kan beviljas högst 10 timmar/månad. Arvodet är 10 €/timme. Som kostnadsersättning utbetalas högst 60€/2mån. Ifall den stödbehövande är minderårig skall stödpersonen visa upp ett straffregisterutdrag innan hen inleder sitt uppdrag.

Stödpersonen får ej vara en anhörig till den stödbehövande. Stödpersonen binder sig till gemensamt uppsatta mål. Stödbehövande/vårdnadshavaren till stödbehövande kommer tillsammans med stödpersonen överens om träffarnas innehåll.

Närmare information ges av socialhandledare Tarja Teijula, tfn 040 488 6083 eller  tarja.teijula@pargas.fi