Lediga jobb

Lediga jobb
 

Skärgårdsstaden söker nya medarbetare!

Pargas stad är en unik skärgårdsstad med ca 15 300 invånare i Skärgårdshavets västra del. Ändå ligger vårt centrum nära de stora städerna: du kör till Åbo under en halv timme (23 km) och avståndet till Helsingfors  är 173 km och till Tammerfors 180 km.  Vi är en tvåspråkig ort, här kan du mycket väl använda båda inhemska språken.

Vår stad är en viktig arbetsgivare på orten och vi är totalt cirka 1 000 anställda. Vi har gjort upp vår stadsstrategi med temat Kreativ skärgård, vilket innebär bl.a. att vi är nyfikna, framåtsträvande och fördomsfria. Vi vågar lita på våra starka sidor och vara annorlunda – skulle du vilja bli en av oss?

Du hittar information om våra lediga arbetsplatser här på vår webbplats, i tjänsten Kuntarekry.fi,  i lokaltidningarna (Åbo Underrättelser och Turun Sanomat) och dessutom på Arbetsministeriets webbplats www.mol.fi. 

SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRD

 

NÄRVÅRDARE till hemvården

Pargas stad lediganslår att sökas följande anställningar i arbetsavtalsförhållande inom hälso- och sjukvården:

NÄRVÅRDARE till hemvården inom äldreomsorgen. Närvårdarens uppgift inom hemvården är att ge kundorienterad och rehabiliterande vård hemma hos kunden. Vårdarbetet omfattar primärvård och sjukvårdsuppgifter. Till uppgifterna ingår t.ex. att ta hand om kundens måltider, läkemedelsbehandling och personliga hygien. Målet är att kunden ska ha en bra vardag och klara sig hemma. Närvårdarens arbete inom hemvården är krävande, mångsidigt, inspirerande och utmanande. Arbetet görs enligt en vård- och serviceplan som utarbetats med kunden och som beaktar kundens behov.

Arbetet är tvåskiftsarbete. Anställningen gäller tillsvidare och börjar 1.9.2020. Lön utgår enligt AKTA.

Behörighetsvillkor för närvårdare: närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Den valda ska före tillträdet uppvisa ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd.

Närmare information ges av ansvarig handledare Monika Gestranius, tfn 044 358 5840, eller vik. servicechef Suvi Simelius-Nieminen, tfn 040 141 7394.

Ansökan lämnas i första hand in elektroniskt via www.kuntarekry.fi sidorna, jobbnyckel 304050. Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även skickas till adressen Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi senast 14.8.2020 kl. 12:00.

 

Närvårdare

Vi söker en NÄRVÅRDARE till hemvården inom äldreomsorgen i Pargas stad.

Hemvården kommer att starta upp ett projekt för intensifierad hemvård. Vi söker nu medarbetare som kommer att arbeta i första hand inom den intensifierade hemvården, och inom hemförlovningsteamet. Är du en flexibel person som kan arbeta i en varierande miljö, har ett stort intresse för att arbeta med äldre, innovativt tankesätt och är intresserad av teknologi och utveckling? Då kan du vara den person vi söker.

Din uppgift kommer att vara att ge intensifierad, kundorienterad och rehabiliterande vård och omsorg hemma hos kunden. Du kommer att få vara delaktig i en ny verksamhetsmodell inom äldreomsorgen i Pargas stad. Arbetet kräver ett gediget gerontologiskt kunnande, och kunskap i omvårdnad av minnessjuka är en fördel.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats i ett nytt team, förmannens stöd, lagom med utmaningar, trevliga kolleger och vi-anda.

Arbetet är tvåskiftsarbete. Anställningen gäller tillsvidare och börjar 1.9.2020. Lön utgår enligt AKTA.

Behörighetsvillkor för närvårdare: närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Den valda ska före tillträdet uppvisa ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd.

Närmare information ges av ansvarig sjukskötare Tove Lehtinen, tfn 040 488 55 66 6.7-12.7), eller äldreomsorgschef Camilla Bergman-Kärpijoki, tfn 050 596 26 14 (3-4.8).


Ansökan lämnas i första hand in elektroniskt via www.kuntarekry.fi sidorna, jobbnyckel 303887. Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även skickas till adressen Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi senast 5.8.2020 kl. 12:00.

 

Pargas stad söker en engagerad och initiativrik

Social- och hälsovårdsdirektör

Social- och hälsovårdsdirektören är chef för social- och hälsovårdsavdelningen. Avdelningen ansvarar för servicen åt kommuninvånarna inom områdena socialservice, familjetjänster, äldreomsorg, hälsovård och specialsjukvård. Du ansvarar för avdelningens verksamhet, utveckling och ekonomi och är en inspirerande förman för ditt team. Social- och hälsovårdschefens leder arbetet på avdelningen och är en aktiv aktör inom landskapets beredning av social och hälsovårdsreformen och inom andra nätverk.

Vi förväntar oss ett gediget branschkunnande, goda ledaregenskaper och samarbetsförmåga samt ett utvecklande grepp.  Vi erbjuder en god arbetsgemenskap, motiverade och kunniga medarbetare och möjlighet att utveckla servicen. 

Behörighetsvillkoren är:

 • för tjänsten lämplig högre högskoleexamen samt erfarenhet av administrativa chefsuppgifter

 • god förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken

Lönen bestäms enligt AKTA 2020-2021. Du kan även ge egna löneanspråk. För tjänsten tillämpas en prövotid om sex månader. Tjänsteförhållandet inleds 1.10.2020 eller enligt överenskommelse. 

Ansökan ska i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnyckel 303479

Ansökningshandlingarna kan även inlämnas till Stadsstyrelsen i Pargas stad, Strandvägen 28, 21600 PARGAS eller per e-mail till adressen pargas@pargas.fi. Till ansökningshandlingarna ska bifogas både examensintyg, arbetsintyg och språkintyg. Ansökningstiden går ut 31.8.2020 kl. 16.00. Tilläggsinformation ger stadsdirektör Patrik Nygrén tfn 040-511 4383, och personalchef Peter Lindroos, tfn 044-358 5832, förnamn.efternamn@pargas.fi.

Pargas stad lediganslår på nytt följande anställning inom social- och hälsovården:

SJUKSKÖTARE till äldreomsorgen, Regnbågen/Korpo. Anställningen börjar så fort som möjligt och gäller tillsvidare. Heldagsarbete, även veckoslut.

Behörighetsvillkor för sjukskötare: Sjukskötarexamen samt god förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Närmare information ges av äldreomsorgsledare Erja Rajakangas, tfn 040 458 0400

Ansökan ska i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnyckel 284145. Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även inlämnas till social- och hälsovårdsavdelningen, Pargas stad, Strandvägen 28,21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi senast 16.8.2020 kl. 12.00.

 

Servicehandledare

Vi söker en SERVICEHANDLEDARE till äldreomsorgens Seniorpunkt i Pargas stad. Anställningen börjar 1.9.2020 eller enligt överenskommelse och gäller tillsvidare.

Äldreomsorgen i Pargas strävar till att utveckla den förebyggande verksamheten för äldre och nya verksamhetsformer planeras. Har du ett genuint intresse för att arbeta med äldre, är du utvecklingsinriktad, intresserad av teknologi (IT och geronteknologi) och klarar du av att hålla många bollar i luften samtidigt? Då kan du vara den person vi söker.

Äldreomsorgens servicehandledare fungerar som en rådgivare för kunder och svarar på frågor om tillgängliga tjänster och aktiviteter för äldre. Utöver det ingår utförandet av kundundersökningar, planering av informationstillfällen, utveckling av samarbetet med tredje part, samt övriga utvecklingsbaserade uppgifter. Servicehandledaren samarbetar tätt med övrig personal inom äldreomsorgen så det är viktigt att du förutom att du kan arbeta självständigt också fungerar bra i team.

Behörighetsvillkoren för uppgiften är socionom YH eller annan motsvarande utbildning och tillräckliga kunskaper att i tal och skrift använda svenska och finska. Vi uppskattar arbetserfarenhet från äldreomsorgen.

Vi önskar att du är strukturerad, ansvarstagande, har goda kommunikationsfärdigheter och bidrar till en god arbetsgemenskap.

Vi erbjuder dig ett mångsidigt och självständigt arbete inom en verksamhet som är under snabb utveckling, förmannens stöd, samt trevliga kolleger. Lön enligt kollektivavtal.

Välkommen att lämna in din ansökan! Kanske just du är vår nya teammedlem!

Vid frågor kontakta äldreomsorgschef Camilla Bergman-Kärpijoki per mail camilla.bergman-karpijoki@pargas.fi  (3-4.8), eller minneskoordinator Emma Soveri tel. 050 569 18 14, emma.soveri@pargas.fi.

Ansökan ska i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnyckel 303522. Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även skickas till adressen Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi senast 5.8.2020 kl. 12:00.

 

Socialarbetare till äldreomsorgen 50%

Om du är intresserad av ett självständigt arbete, där du får arbeta med mångsidiga administrativa uppgifter och med kundarbete med äldre och deras anhöriga så sök till oss! Du arbetar tätt med ett mångprofessionellt team inom äldreomsorgen och rapporterar till och samarbetar med äldreomsorgschefen.

Till de främsta arbetsuppgifterna hör att anhålla om statsbidrag för tjänster åt frontveteraner samt att redogöra för dessa, att ta emot socialvårdsanmälningar, koordinera insatserna för anmälningarna och ta del i de första utredningarna kring dessa. Ytterligare omfattar tjänsten utvecklingsarbete för äldreomsorgen.

För att klara av uppgiften framgångsrikt behöver du vara självständig, initiativrik, utvecklingsinriktad och kundcentrerad. Vi önskar även att du är flexibel med en god samarbetsförmåga och vi värdesätter erfarenhet av gerontologiskt socialt arbete.

Vi erbjuder dig ett intressant och mångsidigt arbete, en trevlig arbetsgemenskap, möjligheter till fortbildning och professionell utveckling inom äldreomsorgen. Anställningen gäller tillsvidare.

Behörighetsvillkor:  Behörighetsvillkor för tjänsten som socialarbetare är högre högskoleexamen, enligt lagen om behörighetsvillkoren för yrkesutbildad personal inom socialvården, (2005/272 § 3), samt god förmåga att i tal och skrift använda båda inhemska språken.

Före tillträde ska den valda uppvisa ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd.

Ta gärna kontakt, äldreomsorgschef Camilla Bergman-Kärpioki, tfn 050 596 2614 eller camilla.bergman-karpijoki@pargas.fi.

Ansökan ska i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnyckel 301685.

Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även inlämnas till social- och hälso-vårdsavdelningen, Pargas stad, Strandvägen 28,21600 Pargas eller socialcetralen@pargas.fi senast 31.7.2020 kl. 12.00.

 

Närvårdare på  Hälsovårdscentralens avdelning (akut- och rehabiliterande)

Pargas stads hälsovårdsenhet ledigförklarar en vakans som NÄRVÅRDARE på  Hälsovårdscentralens avdelning (akut- och rehabiliterande),  från och med 31.8.2020 eller enligt överenskommelse.

På avdelningen sköts vuxna patienter som har olika hälsotillstånd och livssituationer. Arbetet är mångprofessionellt och omväxlande med ett kunnande arbetsteam. Vi erbjuder introduktion.

Behörighetsvillkoren för uppgiften är närvårdarexamen. Uppgiften förutsätter initiativförmåga, ett levande intresse för vårdarbete och intresse för att förverkliga ett rehabiliterande arbetssätt i vården. Vi uppskattar flexibilitet, förändrings- och utvecklingsfärdighet.

Språkkraven är tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Vi förutsätter att den valda personen innehar det vaccinskydd som lagen om smittsamma sjukdomar § 48 förutsätter. Grundlönen  2164,52 euro.

Ansökan lämnas i första hand in elektroniskt via www.kuntarekry.fi sidorna, jobbnyckel 301559.  Ansökan och behövliga intyg kan även lämnas in under adress Pargas hälsovårdscentral/Kirsi Lehtikankare, Vapparvägen 15a, 21600 Pargas, eller per e-post halsocentralen@pargas.fi senast den 27.7.2020 kl. 12.00.

Intervjuerna sker onsdag 12.8.2020 kl 14 - 16. Förfrågningar, avdelningsskötare Jaana Orava tfn. 040 488 5524

 

Närvårdare, Björkebo

Är du den vi söker till uppgiften som närvårdare till Björkebo i Pargas? Björkebo är ett effektiverat serviceboende för äldre i Pargas centrum.

Närvårdaren deltar i planeringen, genomförandet och utvärderingen av vården och omsorgen av kunderna på boende enheten. Du arbetar utgående från kundens egna resurser på ett rehabiliterande sätt. Arbetet är självständigt, men samtidigt är du en del av ett mångprofessionellt team. Vi önskar att du är flexibel, har en god samarbetsförmåga och har lätt för att ta initiativ. Det är en fördel ifall du har erfarenhet inom äldreomsorgen.

Behörighetsvillkoren är legitimerad närvårdare i Finland samt god förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Vi rekommenderar vaccinationsskydd enligt 48 § i lagen om smittsamma sjukdomar.

Vi erbjuder dig ett mångsidigt arbete i ett mångprofessionellt team inom äldreomsorgen, en bra inskolning och möjlighet till utveckling. Arbetet är skiftesarbete.

Tilläggs information ger socialhandledare Klara Bussman, tfn. 0400 202 848 eller klara.bussman@pargas.fi  må-to kl. 8-15.30.

Ansökan lämnas i första hand in elektroniskt via www.kuntarekry.fi sidorna, jobbnyckel 301469. Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även skickas till adressen Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi senast 31.7.2020 kl. 12:00.

 

Äldreomsorgsledare, Houtskär

Vi söker en äldreomsorgsledare till Houtskärs kommunområde i Pargas. I uppgifterna ingår kundservice, förmansarbete, utvecklingsarbete och administrativa uppgifter. Som äldreomsorgsledare ansvarar du för det effektiverade boendet Fridhem, samt för hemvården på Houtskär.  Du kommer att vara en del i äldreomsorgsteamet i Pargas som består av sakkunniga och förmän inom hela kommunområdet. Du samarbetar också tätt med ditt eget team på Houtskär och med andra samarbetspartner och sakkunniga inom äldreomsorgen. Kunden och kvaliteten på vården och omsorgen är allra viktigast för oss. Vi arbetar aktivt för en bra gemenskap på arbetsplatsen. 

Vi förväntar oss att arbetet med äldre ligger dig varmt om hjärtat. Du arbetar på ett flexibelt och kundorienterat sätt och har en god samarbetsförmåga. Du kommunicerar naturligt på både svenska och finska. Som förman är du uppmuntrande och motiverande och du är även beredd att delta i det konkreta vård och omsorgsarbetet. Anställningen gäller tillsvidare. 

Behörighetsvillkor: högskoleexamen inom social- eller hälsovård och goda muntliga och skriftliga kunskaper i båda inhemska språken.  

Den valda ska ha ett vaccinationsskydd enligt 48 § i lagen om smittsamma sjukdomar. Före tillträdet ska den valda uppvisa ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd.

Vi erbjuder dig ett mångsidigt och meningsfullt arbete inom en verksamhet som är under snabb utveckling, förmannens stöd, samt trevliga kolleger. Arbetet är huvudsakligen dagarbete och anställningen börjar den 1.9.2020 eller enligt överenskommelse.  Lön enligt kollektivavtal.

Välkommen att lämna in din ansökan! Kanske just du är vår nya teammedlem!

Närmare information 29.6 kl. 10-11 eller 2.7 kl. 13-14: äldreomsorgschef Camilla Bergman-Kärpijoki, tfn 050 596 2614 eller camilla.bergman-karpijoki@pargas.fi. 
Ansökan skall i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi jobbnummer 300690. Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även inlämnas till social- och hälsovårdsavdelningen, Pargas stad, Strandvägen 28,21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi senast 31.7.2020 kl. 12.00. 

 

Närvårdare, äldreomsorgen, hemvården

Närvårdarens uppgift inom hemvården är att ge kundorienterad och rehabiliterande vård hemma hos kunden. Vårdarbetet omfattar primärvård och sjukvårdsuppgifter. Till uppgifterna ingår t.ex. att ta hand om kundens måltider, läkemedelsbehandling och personliga hygien. Målet är att kunden ska ha en bra vardag och klara sig hemma. Närvårdarens arbete inom hemvården är krävande, mångsidigt, inspirerande och utmanande. Arbetet görs enligt en vård- och serviceplan som utarbetats med kunden och som beaktar kundens behov.

Arbetet är tvåskiftsarbete. Anställningen gäller tillsvidare och börjar 1.9.2020. Lön utgår enligt AKTA.

Behörighetsvillkor för närvårdare: närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. 

Den valda ska före tillträdet uppvisa ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd.

Närmare information ges av ansvarig handledare Monika Gestranius, tfn 044 358 5840, eller vik. servicechef Suvi Simelius-Nieminen, tfn 040 141 7394. 

Ansökan lämnas i första hand in elektroniskt via www.kuntarekry.fi sidorna, jobbnyckel 299912. Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även skickas till adressen Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi senast 31.7.2020 kl. 12:00.

 

Fortlöpande rekrytering till längre och kortare vikariat: SJUKSKÖTARE OCH NÄRVÅRDARE till hälsovården i Pargas

Behörighetsvillkor för sjukskötare: Sjukskötarexamen samt god förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Behörighetsvillkor för närvårdare: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Vi förutsätter att personer har det vaccinskydd som lagen om smittosamma sjukdomar §48 förutsätter.

Vikariaten kan även sökas av vårdstuderande och av andra yrkespersoner inom hälsovården.

Av dig önskar vi ett positivt och aktivt grepp. Vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter med konkurrenskraftig lön i en modern verksamhetsmiljö.

Registrera dig i vårt vikarieregister och fyll i en ansökan genom länken nedan (sök arbetsplats). Vi kontaktar dig sedan för att komma överens om en tid till intervju.

När du kommer på intervju, ta identitetsbeviset och dina examens- och arbetsintyg i original med dig. Om du är studerande, ta ett utdrag ur studieregistret med dig.

Närmare information ges av:

 • avdelningsskötare Jaana Orava, akut och rehabiliterande bäddavdelning   tfn 040 488 5524
 • tf avdelningsskötare Sari Gustafsson, Malmkulla bäddavdelning puh. 040 488 5843
 • tf. vårdchef Janette Sundqvist, puh. 040 488 5503

Ansökan skall i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnummer 205372. Ansökan med relevanta intyg kan även inlämnas till Pargas hälsovårdscentral/ Pia Nedermo, Vapparvägen 15a,  21600 Pargas eller halsocentralen@pargas.fi  

Fortlöpande rekrytering till längre och kortare vikariat: NÄRVÅRDARE till äldreomsorgen, hemservice/Pargas

Behörighetsvillkor för närvårdare: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Vikariaten kan även sökas av vårdstuderande och av andra yrkespersoner inom hälsovården.

Av dig önskar vi ett positivt och aktivt grepp. Vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter med konkurrenskraftig lön i en modern verksamhetsmiljö.

Registrera dig i vårt vikarieregister och fyll i en ansökan genom länken nedan (sök arbetsplats). Vi kontaktar dig sedan för att komma överens om en tid till intervju.

När du kommer på intervju, ta identitetsbeviset och dina examens- och arbetsintyg i original med dig. Om du är studerande, ta ett utdrag ur studieregistret med dig.

Ansökan ska i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnummer 134087. Ansökan med relevanta intyg kan även lämnas in till Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller skickas till socialcentralen@pargas.fi

Närmare information ges av Maarit Silván tfn 050 596 2615 eller Monika Gestranius   tfn 044 358 5840.

Semester- och arbetsledighetsvikarier inom hälsovårdens och äldreomsorgens alla yrkesgrupper

Pargas stad behöver SEMESTER- och ARBETSLEDIGHETSVIKARIER inom hälsovårdens och äldreomsorgens alla yrkesgrupper (socionom, närvårdare, sjukskötare.

Ansökan skall i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi

Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även inlämnas till social- och hälsovårdsavdelningen, Pargas stad, Strandvägen 28,21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi

SJUKSKÖTARE
Behörighetsvillkoen för uppgiften är sjukskötarexamen. Uppgiften förutsätter iniativförmåga, ett levande intresse för arbetet med patienter, stresstålighet, förmåga till självständigt arbete samt god samarbetsförmåga. Språkkraven är tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt tjänstekollektivavtal. www.kuntarekry.fi, jobbnummer: 165947

NÄRVÅRDARE
Behörighetsvillkor: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt arbetskollektivavtal. www.kuntarekry.fi, jobbnummer: 165948.

VÅRDBITRÄDE
Behörighetsvillkor för vårdbiträde: Lämplig utbildning eller lång erfarenhet av arbete. Tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt arbetskollektivavtal. www.kuntarekry.fi, jobbnummer 165956.

ANSTALTSBITRÄDE
Behörighetsvillkor är utbildning eller lång erfarenhet av motsvarande uppgifter samt  tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt arbetskollektivavtal. www.kuntarekry.fi  jobbnummer: 165958.

Kontakta:

 • vik vårdchef Janette Sundqvist/ skärgården 040 488 5503
 • vik avdelningsskötare Jaana Orava / Bäddavdelning 040 488 5524
 • avdelningsskötare Sari Gustafsson / Malmkulla 040 488 5843
 • äldreomsorgsledare  Marjut Hacklin / Grannas, Nagu 040 488 5589
 • äldreomsorgsledare Erja Rajakangas / Regnbågen, Korpo 040 458 0400
 • vik äldreomsorgsledare Medris Jurs / Fridhem, Houtskär 040 488 5590
 • ansvarig sjukskötare Denina Björklund/ Aftonro, Iniö  050 439 1957
 • ansvarig sjukskötare Tove Lehtinen  / hemsjukvården, Pargas 040 488 5566
 • enhetschef Camilla Bergman-Kärpijoki / äldreomsorgsenheten, Pargas 050 596 2614
 • ansvarig handledare Maarit Silván / hemvård, Pargas 050 596 2615
 • ansvarig handledare Monika Gestranius / hemvård Pargas 044 358 5840
 • ledare för serviceboende Carina Willberg /serviceboende, Pargas 040 020 2848
 • minneskoordinator Emma Soveri / dagverksamhet för äldre 050 569 1814

eller per e-post fornamn.efternamn@pargas.fi

Stödpersonverksamhet inom handikappservice

Handikappservicen i Pargas stad söker stödpersoner för ungdomar och vuxna personer som p.g.a. handikapp eller sjukdom har särskilda behov. Stödpersonen stöder och hjälper under fritidsaktiviteter.  

Stadens handikappservice gör ett tidsbundet uppdragsavtal med stödpersonen för ett kalenderår åt gången. Stödpersonen bör vara minst 16 år gammal.  Stödpersonstimmar kan beviljas högst 10 timmar/månad. Arvodet är 10 €/timme. Som kostnadsersättning utbetalas högst 60€/2mån. Ifall den stödbehövande är minderårig skall stödpersonen visa upp ett straffregisterutdrag innan hen inleder sitt uppdrag.

Stödpersonen får ej vara en anhörig till den stödbehövande. Stödpersonen binder sig till gemensamt uppsatta mål. Stödbehövande/vårdnadshavaren till stödbehövande kommer tillsammans med stödpersonen överens om träffarnas innehåll.

Närmare information ges av socialhandledare Maria Wallin, tfn 040 488 6083 eller  maria.wallin@pargas.fi 


SMÅBARNSPEDAGOGIK

Barnträdgårdslärar- och barnskötarvikariat

Inom småbarnspedagogiken i Pargas finns det pågående rekrytering av korttids- och långtidsvikariat för barnträdgårdslärare och barnskötare. I Pargas kommunområde finns det nio daghemsenheter och fem gruppfamiljedaghem. Skiftomsorg i Pargas kommunområde erbjuds i daghemmet Villa Kamomilla. Lämpliga arbetsuppgifter och arbetsenheter bestäms tillsammans med arbetstagaren/arbetssökanden. Information om stadens lediga arbetsplatser finns på stadens webbsidor och på Kuntarekry.fi.

Utbildning eller lång erfarenhet av motsvarande uppgifter samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken är önskvärt. Även studerande inom branschen är välkomna som vikarier. Lön enligt arbetskollektivavtal.

Skärgårdsstaden erbjuder en inspirerande miljö och en god arbetsgemenskap. Tyngdpunkter inom småbarnspedagogiken är skärgårdskultur, tvåspråkighet och utomhuspedagogik. Vi uppmuntrar till hänsyn, kreativitet och mångprofessionalitet.

Vänligen kontakta daghemsföreståndare Monika Karlsson,  monika.karlsson@pargas.fi, tfn. 050 533 3478 om du är intresserad av att arbeta hos oss.