Gästhamnar

En av de bästa sätten att uppleva skärgården är med båt, eftersom det gör det enkelt att navigera mellan öarna och ta in den vackra naturen. Den finska skärgården, belägen i Östersjön, är en populär destination för båtentusiaster. Skärgården består av över 40 000 öar, vilket gör det till en unik och vacker plats att utforska.

Kom ihåg att respektera miljön och sjölagen. Var alltid medveten om väder- och sjöförhållanden och se till att följa de lagar och bestämmelser som gäller för båtliv i skärgården. Genom att ta tid att planera din resa och följa din plan kan du se till att din båtäventyr genom den finska skärgården är säker och njutbar.

Gästhamnar
Det finns många gästhamnar i skärgården i Pargas, varav många är lättillgängliga från både land och hav. Vissa av hamnarna som finns på kartan är naturliga hamnar. Dessa hamnar är naturligt formade och har inga gästhamnstjänster.

Service stationer och livsmedelsbutiker
Det finns service stationer och tillgång till bränsle på alla huvudöar i Pargas, Nådendal, Korpo, Houtskär och Iniö. Det finns livsmedelsbutiker på öarna i Pargas, Nådendal, Korpo, Houtskär och Iniö. I den yttre skärgården och på mindre öar kan det finnas små butiker eller kiosker, men det är ingen garanti.

Gästhamnar och naturhamnar