Lediga jobb

Lediga jobb
 

Skärgårdsstaden söker nya medarbetare!

Pargas stad är en unik skärgårdsstad med ca 15 300 invånare i Skärgårdshavets västra del. Ändå ligger vårt centrum nära de stora städerna: du kör till Åbo under en halv timme (23 km) och avståndet till Helsingfors  är 173 km och till Tammerfors 180 km.  Vi är en tvåspråkig ort, här kan du mycket väl använda båda inhemska språken.

Vår stad är en viktig arbetsgivare på orten och vi är totalt cirka 1 000 anställda. Vi har gjort upp vår stadsstrategi med temat Kreativ skärgård, vilket innebär bl.a. att vi är nyfikna, framåtsträvande och fördomsfria. Vi vågar lita på våra starka sidor och vara annorlunda – skulle du vilja bli en av oss?

Du hittar information om våra lediga arbetsplatser här på vår webbplats, i tjänsten Kuntarekry.fi,  i lokaltidningarna (Åbo Underrättelser och Turun Sanomat) och dessutom på Arbetsministeriets webbplats www.mol.fi. 
 

Näringslivstjänster: 
 

Sommarjobb i Pargas stads turistinfopunkter

Pargas stad söker personal till turistinfopunkterna i Pargas och Skärgården för sommaren 2020.
Kom och jobba i vårt turismteam i Pargas skärgårdsstad!

Du är utåtriktad, positiv och kan arbeta självständigt. Du känner till Sydvästra Finlands Skärgård och speciellt Pargas. Du har erfarenhet av kundservice. Du har en förmåga att snabbt hitta svar på frågor av varierande typ och kan lösa oförutsedda problem kreativt och till kunders belåtenhet. Då är du den person vi söker!

Vi förutsätter minst 16 års ålder och gärna lämplig utbildning och/eller arbetserfarenhet samt goda språkkunskaper i svenska, finska och engelska.  Övriga språkkunskaper är en merit.  Arbetsplatserna är i Pargas centrum, i Houtskär, Näsby turistinfopunkt, i Korpo kyrkoby och i Nagu, hamnens turistinfopunkt.

Vi skolar dig till jobbet under några dagar i maj-juni 2020 och någon från vårt turismteam finns som ditt stöd under hela sommaren.
Sänd din ansökan med meritförteckning  till adressen martti.nilsson@pargas.fi eller per post till Pargas stad, Näringslivstjänster, Strandvägen 28, 21600 Pargas senast den 5.2.2020.  Märk ansökan med ”Sommarjobb/turism”.

Närmare information ges av turismombud Martti Nilsson, tfn +358 40 5379000 på onsdag 29.1 kl. 13-14 och tisdag 4.2. kl. 15-16.
 

Ekonomiförvaltning:
 

Upphandlingskoordinator/controller, Nagu

Pargas stad söker en UPPHANDLINGSKOORDINATOR/CONTROLLER på heltid till teamet på ekonomiavdelningen

Behörighetsvillkoren är lämplig högskoleexamen samt erfarenhet av ekonomiförvaltning och/eller upphandling. Språkkraven är god förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. För arbetet behöver man bra IT-kunskaper.

Vi söker dig som har bra kännedom om ekonomi och upphandling. Du har helhetssyn, tänker långsiktigt och kan kreativt utveckla processer. Du är analytisk, uthållig, bra på att kommunicera, kan ta egna initiativ och har ett lösningsinriktat arbetssätt.  Erfarenhet av offentlig ekonomi och offentlig upphandling räknas som merit.

Centrala arbetsuppgifter är:

 • Koordinera stadens upphandlingar
 • Leverantörsuppföljningar och –rapporteringar
 • Koordinera och delta i framställningen av stadens delårsrapporter, boksluts- och budgetarbete
 • Stöda och utveckla stadens processer beträffande intern kontroll och upphandling  (även i samråd med stadens koncernbolag)
 • Framställa ekonomiska analyser och rapporter

Den fysiska placeringsorten är Nagu. Lön enligt AKTA och arbetet inleds enligt överenskommelse. 

Ansökning med meritförteckning skickas till ekonomi@pargas.fi eller Pargas stad, Ekonomitjänster, Brinkasvägen 1, 21660 Nagu senast den 24 februari 2020 klockan 12.00. Märk ansökan ”Upphandlingskoordinator/Controller”.

Tilläggsinformation gällande arbetsuppgifterna ges av ekonomichef, petra.palmroos@pargas.fi eller tel. nr. 040 839 7170

 

Tekniska stödtjänster:
 

FASTIGHETSSKÖTARE

Tekniska stödtjänster – fastigheter ledigförklarar en anställning som fastighetsskötare i arbetsavtalsförhållande på heltid i Pargas kommunområde. Anställningen är ordinarie.

Arbetsuppgifterna består av:
-    uppgifter inom underhåll, drift och skötsel av fastigheter
-    uppföljning av underhåll och service av teknisk utrustning och apparatur i fastigheter.

Behörighetsvillkoren:
-    tillräcklig förmåga att i tal och i skrift använda svenska och finska språken
-    erfarenhet av underhåll, drift och skötsel av fastigheter
-    tillräckliga adb-kunskaper för hantering av fastighetsautomation
-    körkort av minst klass B.

Dessutom uppskattar vi:
-    grundläggande kunskaper i VVSE-teknik
-    samarbetsförmåga och flexibilitet
-    utbildning inom fastighetsbranschen och kunskaper i elinstallationer.

Lön utgår enligt kollektivavtalet för teknisk personal TS. Den som väljs till anställningen ska före tillträdet uppvisa ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd.

Förfrågningar och närmare uppgifter om anställningen: fastighetschef Seppo Pihl, tfn
0400 451 424, seppo.pihl@pargas.fi, eller teknisk disponent Jari Salminen, tfn 040 759 9045, jari.salminen@pargas.fi.

Ansökningarna med arbets- och studieintyg sänds senast 5.2.2020 kl. 14.00 under adress
Pargas stad, Tekniska stödtjänster, Strandvägen 28, 21600 Pargas. Märk kuvertet med ”Fastighetsskötare”. Försenade ansökningar beaktas inte. 
 

Svenskspråkig utbildning:
 

Lektor i gymnastik, vikariat, Sarlinska skolan och Pargas svenska gymnasium

 

Enheten för småbarnspedagogik:
 

Barnträdgårdslärar- och barnskötarvikariat

Inom småbarnspedagogiken i Pargas finns det pågående rekrytering av korttids- och långtidsvikariat för barnträdgårdslärare och barnskötare. I Pargas kommunområde finns det nio daghemsenheter och fem gruppfamiljedaghem. Skiftomsorg i Pargas kommunområde erbjuds i daghemmet Villa Kamomilla. Lämpliga arbetsuppgifter och arbetsenheter bestäms tillsammans med arbetstagaren/arbetssökanden. Information om stadens lediga arbetsplatser finns på stadens webbsidor och på Kuntarekry.fi.

Utbildning eller lång erfarenhet av motsvarande uppgifter samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken är önskvärt. Även studerande inom branschen är välkomna som vikarier. Lön enligt arbetskollektivavtal.

Skärgårdsstaden erbjuder en inspirerande miljö och en god arbetsgemenskap. Tyngdpunkter inom småbarnspedagogiken är skärgårdskultur, tvåspråkighet och utomhuspedagogik. Vi uppmuntrar till hänsyn, kreativitet och mångprofessionalitet.

Om du är intresserad av att arbeta hos oss vänligen gå in och fyll i en elektronisk ansökan via  , www.kuntarekry.fi, jobbnummer 212142. På frågor svarar daghemsföreståndare Monika Karlsson 050 533 3478

 

Social- och hälsovård:

 

Läroavtal, närvårdare

Pargas stad samarbetar med Axxell Utbildning Ab och söker nu lämpliga personer för arbete och studier inom hälsovården. Vi söker dig som har ett levande intresse för arbetet med människor och intresse för sjukvård och rehabilitering. 

Vi kan erbjuda läroavtal på akut- och rehabiliterande bäddavdelningen och Malmkulla bäddavdelning. Detta är en chans för dig som vill byta bransch eller saknar utbildning. Vi erbjuder dig ett paket där du studerar på läroavtal till närvårdare samtidigt som du jobbar och får lön. Efter slutförda studier har vi möjlighet att erbjuda dig ordinarie arbete.

Vi uppskattar om du har kunskaper i båda inhemska språken, men det är inte ett krav. 

Kom med i våra mångprofessionella team som gör ett värdefullt arbete inom hälsovården! 

Ansökningstiden 20.1 – 21.2.2020, intervjuerna sker i början av mars. 

Skriv en fritt formulerad ansökan som du skickar till

janette.sundqvist@pargas.fi

eller per post Janette Sundqvist, Vapparvägen 15 a, 21600 Pargas 

Studierna börjar 25.3.2020.

Vänligen vid frågor kontakta, tf vårdchef Janette Sundqvist tel. 0404885503 eller läroavtalsplanerare Anders Levin tel. 044 739 7782.        
 

Kontorsassistent, äldreomsorgen

Vi söker en KONTORSASSISTENT till äldreomsorgens förvaltning i Pargas stad. Anställningen börjar 17.2.2020 eller enligt överenskommelse och gäller tillsvidare.

Är du en god organisatör, som klarar av att hålla många bollar i luften samtidigt? Gillar du att arbeta självständigt, raskt och flexibelt? 

Äldreomsorgens kontorsassistent fungerar som ett stöd i mångsidiga byråuppgifter för äldreomsorgens enhetschef, är sekreterare vid möten, dokumenterar, statistikför, skriver rapporter, granskar avtal, arkiverar, informerar och postar. 

Behörighetsvillkoren för uppgifter är lämplig lägre högskolexamen eller merkantil yrkesinriktad grundexamen, eller motsvarande tidigare utbildning, samt tillräckliga kunskaper att i tal och skrift använda svenska och finska.

Sökande bör även ha goda och uppdaterade IT-kunskaper. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet i arbete som kontorsassistent, men det räknas som en fördel.  Som merit räknas även utbildning- eller erfarenhet från social- och hälsovårdssektorn.

Vi önskar att du är strukturerad, ansvarstagande och bidrar till en god arbetsgemenskap. 

Vi erbjuder dig ett mångsidigt och självständigt arbete inom en verksamhet som är under snabb utveckling, förmannens stöd, samt trevliga kolleger. Förutom de färdiga arbetsuppgifterna som hör till arbetet, har du möjlighet att påverka arbetets innehåll beroende på intresse och kompetens. 

Arbetstid: 36,75h/vecka.

Lön enligt kollektivavtal.

Välkommen att lämna in din ansökan! Kanske just du är vår nya teammedlem! 

Vid frågor kontakta äldreomsorgschef Camilla Bergman-Kärpijoki tel. 050 596 26 14 eller camilla.bergman-karpijoki@pargas.fi. 

Ansökan ska i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnyckel 272820.

Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även inlämnas till social- och hälso-vårdsavdelningen, Pargas stad, Strandvägen 28,21600 Pargas eller socialcetralen@pargas.fi senast 10.2.2020 kl. 12.00.
 

Tjänst som socialhandledare inom familjetjänster

Välkommen till Pargas för att utveckla familjetjänster!

Familjeenheten vid Pargas stad är en arbetsgemenskap som tittar målmedvetet framåt och arbetar med barnfamiljer inom ramen för socialvård och barnskydd. Pargas stad utvecklar kraftigt sina tjänster för barnfamiljer. Utgångspunkten för arbetet är mångaktörskap och tjänster erbjuds i en naturlig miljö för barn och familjer. Tjänsterna för barnfamiljer i Pargas stad är väl och mångsidigt resurserade.

Till arbetsuppgifterna för socialhandledare inom familjetjänster hör social handledning, familjearbete, stödpersonsverksamhet och andra stödåtgärder enligt socialvårdslagen samt kontinuerlig utveckling av arbetssätt och arbetsmetoder i ett mångprofessionellt team som består förutom av socialhandledaren även av en socialarbetare och en familjearbetare. Pargas är en tvåspråkig stad som stödjer språkstudier. 

Vi förväntar oss att du har erfarenhet av social handledning. Därtill förväntar vi oss att du är öppen, engagerad och utvecklingsorienterad och att du vågar göra saker på ett annorlunda sätt.

Vi erbjuder dig:

 • Möjlighet till 20 avlönade utbildnings-, fortbildnings- och utvecklingsdagar inom social handledning per år
 • Möjlighet att jobba på distans varje vecka
 • Stöd för studier i svenska eller finska
 • Möjlighet till arbetshandledning individuellt och i grupp•  

Vi lovar dig:

 • Stöd från platschefen
 • Flexibelt och människonära ledarskap
 • Öppen och konstruktiv diskussionskultur
 • Positiv och trevlig arbetsgemenskap och bra arbetsklimat
 • Att vi gör saker bättre än förr

Behörighetsvillkoren är behörighet enligt lagen om yrkesutbildade personer inom socialvården (817/2015) samt god förmåga att i skrift och tal använda båda inhemska språken. Vid behov stödjer arbetsgivaren språkstudier.
 
Den valda ska före tillträdet uppvisa ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd och ett utdrag om brottslig bakgrund (504/2002). Språkkunskaperna visas genom intyg. Skötseln av tjänsten förutsätter användning av egen bil. Tjänsten besätts enligt överenskommelse och med en prövotid på fyra månader.

Närmare information om tjänsten som socialhandledare ges av enhetschefen Sami Salmivirta, 040 488 6091, sami.salmivirta@pargas.fi.

Ansökan med tillhörande bilagor kan skickas till social- och hälsovårdsavdelningen till adressen Pargas stad, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller per e-post till socialcentralen@pargas.fi. Ansökningstiden går ut 5.2.2020 kl. 12.00.
 

Närvårdare, äldreomsorgen Iniö

NÄRVÅRDARE till äldreomsorgen, Aftonro/Iniö. 3-skiftesarbete. Anställningen börjar så fort som möjligt och gäller tillsvidare. 

Behörighetsvillkor för närvårdare: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Före tillträde ska den valda uppvisa ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd. 

Närmare information ges av ansvarig sjukskötare Denina Björklund, tfn 050 439 1957.

Ansökan lämnas i första hand in elektroniskt via www.kuntarekry.fi sidorna, jobbnyckel 270993. Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även skickas till adressen Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi senast 31.1.2020 kl. 12:00.
 

Närvårdare, äldreomsorgen Nagu

Pargas stad lediganslår att sökas följande anställning i arbetsavtalsförhållande inom social- och hälsovården:
NÄRVÅRDARE till äldreomsorgen i Nagu. Arbetet fördelas på Grannas serviceboende (50 %) och hemvården (50 %). 3-skiftesarbete. Anställningen börjar så fort som möjligt gäller tillsvidare.

Behörighetsvillkor för närvårdare: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Före tillträde ska den valda uppvisa ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd.
Närmare information ges av vik. äldreomsorgsledare Medris Jurs tfn 040 488 5589.

Ansökan ska i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnyckel 272833.
Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även inlämnas till social- och hälso-vårdsavdelningen, Pargas stad, Strandvägen 28,21600 Pargas eller socialcetralen@pargas.fi senast 10.2.2020 kl. 12.00.

 

Fortlöpande rekrytering:


Fortlöpande rekrytering till längre och kortare vikariat: SJUKSKÖTARE OCH NÄRVÅRDARE till hälsovården i Pargas

Behörighetsvillkor för sjukskötare: Sjukskötarexamen samt god förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Behörighetsvillkor för närvårdare: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Vi förutsätter att personer har det vaccinskydd som lagen om smittosamma sjukdomar §48 förutsätter.

Vikariaten kan även sökas av vårdstuderande och av andra yrkespersoner inom hälsovården.

Av dig önskar vi ett positivt och aktivt grepp. Vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter med konkurrenskraftig lön i en modern verksamhetsmiljö.

Registrera dig i vårt vikarieregister och fyll i en ansökan genom länken nedan (sök arbetsplats). Vi kontaktar dig sedan för att komma överens om en tid till intervju.

När du kommer på intervju, ta identitetsbeviset och dina examens- och arbetsintyg i original med dig. Om du är studerande, ta ett utdrag ur studieregistret med dig.

Närmare information ges av:

 • avdelningsskötare Jaana Orava, akut och rehabiliterande bäddavdelning   tfn 040 488 5524
 • tf avdelningsskötare Sari Gustafsson, Malmkulla bäddavdelning puh. 040 488 5843
 • tf. vårdchef Janette Sundqvist, puh. 040 488 5503

Ansökan skall i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnummer 205372. Ansökan med relevanta intyg kan även inlämnas till Pargas hälsovårdscentral/ Pia Nedermo, Vapparvägen 15a,  21600 Pargas eller halsocentralen@pargas.fi  
 

Fortlöpande rekrytering till längre och kortare vikariat: NÄRVÅRDARE till äldreomsorgen, hemservice/Pargas

Behörighetsvillkor för närvårdare: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Vikariaten kan även sökas av vårdstuderande och av andra yrkespersoner inom hälsovården.

Av dig önskar vi ett positivt och aktivt grepp. Vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter med konkurrenskraftig lön i en modern verksamhetsmiljö.

Registrera dig i vårt vikarieregister och fyll i en ansökan genom länken nedan (sök arbetsplats). Vi kontaktar dig sedan för att komma överens om en tid till intervju.

När du kommer på intervju, ta identitetsbeviset och dina examens- och arbetsintyg i original med dig. Om du är studerande, ta ett utdrag ur studieregistret med dig.

Ansökan ska i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnummer 134087. Ansökan med relevanta intyg kan även lämnas in till Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller skickas till socialcentralen@pargas.fi

Närmare information ges av Maarit Silván tfn 050 596 2615 eller Monika Gestranius   tfn 044 358 5840.

Semester- och arbetsledighetsvikarier inom hälsovårdens och äldreomsorgens alla yrkesgrupper

Pargas stad behöver SEMESTER- och ARBETSLEDIGHETSVIKARIER inom hälsovårdens och äldreomsorgens alla yrkesgrupper (socionom, närvårdare, sjukskötare.

Ansökan skall i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi

Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även inlämnas till social- och hälsovårdsavdelningen, Pargas stad, Strandvägen 28,21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi

SJUKSKÖTARE
Behörighetsvillkoen för uppgiften är sjukskötarexamen. Uppgiften förutsätter iniativförmåga, ett levande intresse för arbetet med patienter, stresstålighet, förmåga till självständigt arbete samt god samarbetsförmåga. Språkkraven är tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt tjänstekollektivavtal. www.kuntarekry.fi, jobbnummer: 165947

NÄRVÅRDARE
Behörighetsvillkor: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt arbetskollektivavtal. www.kuntarekry.fi, jobbnummer: 165948.

VÅRDBITRÄDE
Behörighetsvillkor för vårdbiträde: Lämplig utbildning eller lång erfarenhet av arbete. Tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt arbetskollektivavtal. www.kuntarekry.fi, jobbnummer 165956.

ANSTALTSBITRÄDE
Behörighetsvillkor är utbildning eller lång erfarenhet av motsvarande uppgifter samt  tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt arbetskollektivavtal. www.kuntarekry.fi  jobbnummer: 165958.

Kontakta:

 • vik vårdchef Janette Sundqvist/ skärgården 040 488 5503
 • vik avdelningsskötare Jaana Orava / Bäddavdelning 040 488 5524
 • avdelningsskötare Sari Gustafsson / Malmkulla    040 488 5843
 • vik. äldreomsorgsledare  Medris Jurs / Grannas, Nagu 040 488 5589
 • äldreomsorgsledare Erja Rajakangas / Regnbågen, Korpo 040 458 0400
 • äldreomsorgsledare Annika Brunnsberg / Fridhem, Houtskär 040 488 5590
 • äldreomsorgsledare Annika Brunnsberg/ Aftonro, Iniö    040 488 5590
 • ansvarig sjukskötare Tove Lehtinen  / hemsjukvården, Pargas 040 488 5566
 • enhetschef Camilla Bergman-Kärpijoki / äldreomsorgsenheten, Pargas 050 596 2614
 • ansvarig handledare Maarit Silván / hemvård, Pargas 050 596 2615
 • ledare för serviceboende Carina Willberg /serviceboende, Pargas 040 020 2848
 • minneskoordinator vik Marika Cederlöf / dagverksamhet för äldre 040 488 6055

eller per e-post fornamn.efternamn@pargas.fi

Stödpersonverksamhet inom handikappservice

Handikappservicen i Pargas stad söker stödpersoner för ungdomar och vuxna personer som p.g.a. handikapp eller sjukdom har särskilda behov. Stödpersonen stöder och hjälper under fritidsaktiviteter.  

Stadens handikappservice gör ett tidsbundet uppdragsavtal med stödpersonen för ett kalenderår åt gången. Stödpersonen bör vara minst 16 år gammal.  Stödpersonstimmar kan beviljas högst 10 timmar/månad. Arvodet är 10 €/timme. Som kostnadsersättning utbetalas högst 60€/2mån. Ifall den stödbehövande är minderårig skall stödpersonen visa upp ett straffregisterutdrag innan hen inleder sitt uppdrag.

Stödpersonen får ej vara en anhörig till den stödbehövande. Stödpersonen binder sig till gemensamt uppsatta mål. Stödbehövande/vårdnadshavaren till stödbehövande kommer tillsammans med stödpersonen överens om träffarnas innehåll.

Närmare information ges av socialhandledare Maria Wallin, tfn 040 488 6083 eller  maria.wallin@pargas.fi