Lediga jobb

Lediga jobb
 

Skärgårdsstaden söker nya medarbetare!

Pargas stad är en unik skärgårdsstad med ca 15 300 invånare i Skärgårdshavets västra del. Ändå ligger vårt centrum nära de stora städerna: du kör till Åbo under en halv timme (23 km) och avståndet till Helsingfors  är 173 km och till Tammerfors 180 km.  Vi är en tvåspråkig ort, här kan du mycket väl använda båda inhemska språken.

Vår stad är en viktig arbetsgivare på orten och vi är totalt cirka 1 000 anställda. Vi har gjort upp vår stadsstrategi med temat Kreativ skärgård, vilket innebär bl.a. att vi är nyfikna, framåtsträvande och fördomsfria. Vi vågar lita på våra starka sidor och vara annorlunda – skulle du vilja bli en av oss?

Du hittar information om våra lediga arbetsplatser här på vår webbplats, i tjänsten Kuntarekry.fi,  i lokaltidningarna (Åbo Underrättelser och Turun Sanomat) och dessutom på Arbetsministeriets webbplats www.mol.fi.  

FÖRVALTNINGSTJÄNSTER
 

Translator

Pargas stads förvaltningstjänster söker en translator till ett arbetsavtalsförhållande som gäller tillsvidare.

Pargas stads två translatorer fungerar i nära samarbete med varandra och översätter förtroendeorgans föredragningslistor, protokoll och bilagor, myndighetstexter, invånarinformation och övriga texter som produceras inom staden både från svenska till finska och från finska till svenska enligt överenskommen arbetsfördelning.

Behörighetsvillkoren är

• för anställningen lämplig högre högskoleexamen och utmärkta kunskaper i svenska och finska språken eller examen som auktoriserad translator från svenska till finska och från finska till svenska.

Förutom relevant utbildning ser vi gärna att du som söker har tidigare erfarenhet av att arbeta som översättare, men det är inte ett absolut krav.

Arbetet förutsätter en god samarbetsförmåga samtidigt som du ska trivas med att arbeta självständigt. Arbetet förutsätter även att du har en god datorvana, behärskar de vanligaste Officeprogrammen och har lätt för att lära dig nya system.

Egenskaper som vi värderar högt är att du har en god allmänbildning och att du som person är noggrann och har ett strukturerat arbetssätt. Då arbetet tidvis har ett högt tempo ser vi gärna att du är stresstålig och flexibel.

De som kallas till intervju får göra ett översättningsprov från svenska till finska och från finska till svenska i samband med intervjun.

Lönen bestäms enligt det allmänna kommunala tjänste- och arbetskollektivavtalet AKTA, men du kan också lämna ett löneanspråk. Innan arbetsavtalet undertecknas förutsätter vi att den valda visar upp ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd. För anställningen tillämpas en prövotid om fyra månader.

Ansökan riktas till sektorchef Monica Avellan och lämnas in under adress Pargas stad, Strandvägen 28, 21600 Pargas. Ansökan kan även lämnas in elektroniskt under adress pargas@pargas.fi  eller www.kuntarekry.fi, jobbnyckel 307117. Till ansökningshandlingarna ska bifogas både examensintyg, arbetsintyg och språkintyg. Ansökningstiden går ut 24.8.2020 kl. 14.00. Närmare information ges av ledningens sekreterare Carola Isaksson, 044 358 5723, translator Leila Martinkauppi, 040 488 6011, och sektorchef Monica Avellan, 044 358 5727, fornamn.efternamn@pargas.fi. 

Staden är tvåspråkig och erbjuder en inspirerande miljö och god arbetsgemenskap. Läget i hjärtat av Skärgårdshavet ger möjligheter till trivsamt boende och många fritidsaktiviteter. 

 

SMÅBARNSPEDAGOGIK

 

Lärare inom småbarnspedagogik, visstidsanställning, Sagoängens daghem

Barnskötare inom småbarnspedagogik, visstidsanställning, Korpo daghem

 

Barnträdgårdslärar- och barnskötarvikariat

Inom småbarnspedagogiken i Pargas finns det pågående rekrytering av korttids- och långtidsvikariat för barnträdgårdslärare och barnskötare. I Pargas kommunområde finns det nio daghemsenheter och fem gruppfamiljedaghem. Skiftomsorg i Pargas kommunområde erbjuds i daghemmet Villa Kamomilla. Lämpliga arbetsuppgifter och arbetsenheter bestäms tillsammans med arbetstagaren/arbetssökanden. Information om stadens lediga arbetsplatser finns på stadens webbsidor och på Kuntarekry.fi.

Utbildning eller lång erfarenhet av motsvarande uppgifter samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken är önskvärt. Även studerande inom branschen är välkomna som vikarier. Lön enligt arbetskollektivavtal.

Skärgårdsstaden erbjuder en inspirerande miljö och en god arbetsgemenskap. Tyngdpunkter inom småbarnspedagogiken är skärgårdskultur, tvåspråkighet och utomhuspedagogik. Vi uppmuntrar till hänsyn, kreativitet och mångprofessionalitet.

Vänligen kontakta daghemsföreståndare Monika Karlsson,  monika.karlsson@pargas.fi, tfn. 050 533 3478 om du är intresserad av att arbeta hos oss.

 

SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRD

 

Pargas stad söker en engagerad och initiativrik

Social- och hälsovårdsdirektör

Social- och hälsovårdsdirektören är chef för social- och hälsovårdsavdelningen. Avdelningen ansvarar för servicen åt kommuninvånarna inom områdena socialservice, familjetjänster, äldreomsorg, hälsovård och specialsjukvård. Du ansvarar för avdelningens verksamhet, utveckling och ekonomi och är en inspirerande förman för ditt team. Social- och hälsovårdschefens leder arbetet på avdelningen och är en aktiv aktör inom landskapets beredning av social och hälsovårdsreformen och inom andra nätverk.

Vi förväntar oss ett gediget branschkunnande, goda ledaregenskaper och samarbetsförmåga samt ett utvecklande grepp.  Vi erbjuder en god arbetsgemenskap, motiverade och kunniga medarbetare och möjlighet att utveckla servicen. 

Behörighetsvillkoren är:

 • för tjänsten lämplig högre högskoleexamen samt erfarenhet av administrativa chefsuppgifter

 • god förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken

Lönen bestäms enligt AKTA 2020-2021. Du kan även ge egna löneanspråk. För tjänsten tillämpas en prövotid om sex månader. Tjänsteförhållandet inleds 1.10.2020 eller enligt överenskommelse. 

Ansökan ska i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnyckel 303479

Ansökningshandlingarna kan även inlämnas till Stadsstyrelsen i Pargas stad, Strandvägen 28, 21600 PARGAS eller per e-mail till adressen pargas@pargas.fi. Till ansökningshandlingarna ska bifogas både examensintyg, arbetsintyg och språkintyg. Ansökningstiden går ut 31.8.2020 kl. 16.00. Tilläggsinformation ger stadsdirektör Patrik Nygrén tfn 040-511 4383, och personalchef Peter Lindroos, tfn 044-358 5832, förnamn.efternamn@pargas.fi.

 

Sjukskötare, vikariat, Hälsovårdscentralens avdelning (akut- och rehabiliterande)

Pargas stads hälsovårdsenhet lediganslår att sökas moderskapsledighetsvikariat som SJUKSKÖTARE på Hälsovårdscentralens avdelning (akut- och rehabiliterande) under tiden 21.9.2020 (eller enligt överenskommelse) – 5.9. 2021 (eventuell förlängning). 

På avdelningen sköts vuxna patienter som har olika hälsotillstånd och livssituationer. Arbetet är mångprofessionellt och omväxlande med ett kunnande arbetsteam. Vi erbjuder introduktion.

Behörighetsvillkoren för uppgiften är legitimerad sjukskötarexamen. Uppgiften förutsätter initiativförmåga, ett levande intresse för vårdarbete och intresse för att förverkliga ett rehabiliterande arbetssätt i vården. Vi uppskattar flexibilitet, förändrings- och utvecklingsfärdighet. 

Språkkraven är tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt tjänstekollektivavtal. Vi förutsätter att den valda personen innehar det vaccinskydd som lagen om smittsamma sjukdomar § 48 förutsätter.

Ansökan lämnas i första hand in elektroniskt via www.kuntarekry.fi jobbnyckel 305641.
Ansökan och behövliga intyg kan även lämnas in under adress Pargas hälsovårdscentral/Kirsi Lehtikankare, Vapparvägen 15a, 21600 Pargas, eller per e-post halsocentralen@pargas.fi senast den 24.8 kl. 12.00. 

Intervjuerna sker 3.9.2020

Förfrågningar, avdelningsskötare Jaana Orava tfn. 040 488 5524 eller
tf. Vårdchef Janette Sundqvist  tel.  040 488 5503

 

 

Sjukskötare, vikariat, Björkebo servicehus

Är du den vi söker till uppgiften som sjukskötare till Björkebo servicehus i Pargas? Vi söker en moderskapsvikarie för tiden 15.9.2020–31.7.2021, med en eventuell förlängning.

Sjukskötaren är sakkunnig i vårdarbete vid enheterna i servicehuset och ansvarar för planeringen, genomförandet och utvärderingen av vården av de boende. Sjukskötaren arbetar både självständigt och i ett mångprofessionellt team. Vi önskar att du är flexibel och har en god samarbetsförmåga, trivs i arbetsgemenskap och har lätt för att ta initiativ. Dessutom önskar vi att du kan fatta självständiga beslut och att du har erfarenhet av äldreomsorgen.

Du kommer också att vara teamledare. I denna uppgift får du dela med dig av dina yrkeskunskaper och leda ditt team. Till dina arbetsuppgifter hör också läkarkontakt varje vecka samt kontakt med anhöriga och andra aktörer inom social- och hälsovården.

Behörighetsvillkoren är behörighet som legitimerad sjukskötare eller hälsovårdare i Finland samt god förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Vi rekommenderar starkt ett vaccinationsskydd enligt 48 § i lagen om smittsamma sjukdomar.

Vi erbjuder dig ett mångsidigt och självständigt arbete i ett mångprofessionellt team inom äldreomsorgen. Arbetet är huvudsakligen dagarbete på vardagar. Dessutom erbjuder vi konkurrenskraftig lön och bra inskolning.

Intervjuerna ordnas vecka 36.

Närmare information ges av sjukskötare Tiina Jakobsson, tfn 040 488 5960, vardagar kl. 8-15.


Ansökan skall i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi jobbnyckel 307216. 
Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även inlämnas till social- och hälsovårdsavdelningen, Pargas stad, Strandvägen 28,21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi senast 31.8.2020 kl. 12:00.
 


 

NÄRVÅRDARE till hemvården

Pargas stad lediganslår att sökas följande anställningar i arbetsavtalsförhållande inom hälso- och sjukvården:

NÄRVÅRDARE till hemvården inom äldreomsorgen. Närvårdarens uppgift inom hemvården är att ge kundorienterad och rehabiliterande vård hemma hos kunden. Vårdarbetet omfattar primärvård och sjukvårdsuppgifter. Till uppgifterna ingår t.ex. att ta hand om kundens måltider, läkemedelsbehandling och personliga hygien. Målet är att kunden ska ha en bra vardag och klara sig hemma. Närvårdarens arbete inom hemvården är krävande, mångsidigt, inspirerande och utmanande. Arbetet görs enligt en vård- och serviceplan som utarbetats med kunden och som beaktar kundens behov.

Arbetet är tvåskiftsarbete. Anställningen gäller tillsvidare och börjar 1.9.2020. Lön utgår enligt AKTA.

Behörighetsvillkor för närvårdare: närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Den valda ska före tillträdet uppvisa ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd.

Närmare information ges av ansvarig handledare Monika Gestranius, tfn 044 358 5840, eller vik. servicechef Suvi Simelius-Nieminen, tfn 040 141 7394.

Ansökan lämnas i första hand in elektroniskt via www.kuntarekry.fi sidorna, jobbnyckel 304050. Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även skickas till adressen Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi senast 14.8.2020 kl. 12:00.

 

 

Närvårdare, vikariat, Korpo

Pargas stad ledigförklarar att sökas följande vikariat i arbetsavtalsförhållande inom social- och hälsovården:

NÄRVÅRDARVIKARIE till äldreomsorgen, Regnbågen/Korpo, 3-skiftesarbete. Anställningen börjar så fort som möjligt till den 18.10.2020.

Behörighetsvillkor för närvårdare: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Närmare information ges av Christina Jansson, tfn 040 485 0400.

Ansökan lämnas in i första hand in elektroniskt via www.kuntarekry.fi sidorna, jobbnyckel 306350. Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även skickas till adressen Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi senast 18.8.2020 kl. 12:00.
 

 

 

Pargas stad lediganslår på nytt följande anställning inom social- och hälsovården:

SJUKSKÖTARE till äldreomsorgen, Regnbågen/Korpo. Anställningen börjar så fort som möjligt och gäller tillsvidare. Heldagsarbete, även veckoslut.

Behörighetsvillkor för sjukskötare: Sjukskötarexamen samt god förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Närmare information ges av äldreomsorgsledare Erja Rajakangas, tfn 040 458 0400

Ansökan ska i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnyckel 284145. Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även inlämnas till social- och hälsovårdsavdelningen, Pargas stad, Strandvägen 28,21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi senast 16.8.2020 kl. 12.00.

 

 

Fortlöpande rekrytering till längre och kortare vikariat: SJUKSKÖTARE OCH NÄRVÅRDARE till hälsovården i Pargas

Behörighetsvillkor för sjukskötare: Sjukskötarexamen samt god förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Behörighetsvillkor för närvårdare: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Vi förutsätter att personer har det vaccinskydd som lagen om smittosamma sjukdomar §48 förutsätter.

Vikariaten kan även sökas av vårdstuderande och av andra yrkespersoner inom hälsovården.

Av dig önskar vi ett positivt och aktivt grepp. Vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter med konkurrenskraftig lön i en modern verksamhetsmiljö.

Registrera dig i vårt vikarieregister och fyll i en ansökan genom länken nedan (sök arbetsplats). Vi kontaktar dig sedan för att komma överens om en tid till intervju.

När du kommer på intervju, ta identitetsbeviset och dina examens- och arbetsintyg i original med dig. Om du är studerande, ta ett utdrag ur studieregistret med dig.

Närmare information ges av:

 • avdelningsskötare Jaana Orava, akut och rehabiliterande bäddavdelning   tfn 040 488 5524
 • tf avdelningsskötare Sari Gustafsson, Malmkulla bäddavdelning puh. 040 488 5843
 • tf. vårdchef Janette Sundqvist, puh. 040 488 5503

Ansökan skall i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnummer 205372. Ansökan med relevanta intyg kan även inlämnas till Pargas hälsovårdscentral/ Pia Nedermo, Vapparvägen 15a,  21600 Pargas eller halsocentralen@pargas.fi  

Fortlöpande rekrytering till längre och kortare vikariat: NÄRVÅRDARE till äldreomsorgen, hemservice/Pargas

Behörighetsvillkor för närvårdare: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken.

Vikariaten kan även sökas av vårdstuderande och av andra yrkespersoner inom hälsovården.

Av dig önskar vi ett positivt och aktivt grepp. Vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter med konkurrenskraftig lön i en modern verksamhetsmiljö.

Registrera dig i vårt vikarieregister och fyll i en ansökan genom länken nedan (sök arbetsplats). Vi kontaktar dig sedan för att komma överens om en tid till intervju.

När du kommer på intervju, ta identitetsbeviset och dina examens- och arbetsintyg i original med dig. Om du är studerande, ta ett utdrag ur studieregistret med dig.

Ansökan ska i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi, jobbnummer 134087. Ansökan med relevanta intyg kan även lämnas in till Pargas stad, social- och hälsovårdsavdelningen, Strandvägen 28, 21600 Pargas eller skickas till socialcentralen@pargas.fi

Närmare information ges av Maarit Silván tfn 050 596 2615 eller Monika Gestranius   tfn 044 358 5840.

Semester- och arbetsledighetsvikarier inom hälsovårdens och äldreomsorgens alla yrkesgrupper

Pargas stad behöver SEMESTER- och ARBETSLEDIGHETSVIKARIER inom hälsovårdens och äldreomsorgens alla yrkesgrupper (socionom, närvårdare, sjukskötare.

Ansökan skall i första hand lämnas in i elektronisk form via www.kuntarekry.fi

Ansökan med tillhörande betyg och intyg kan även inlämnas till social- och hälsovårdsavdelningen, Pargas stad, Strandvägen 28,21600 Pargas eller socialcentralen@pargas.fi

SJUKSKÖTARE
Behörighetsvillkoen för uppgiften är sjukskötarexamen. Uppgiften förutsätter iniativförmåga, ett levande intresse för arbetet med patienter, stresstålighet, förmåga till självständigt arbete samt god samarbetsförmåga. Språkkraven är tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt tjänstekollektivavtal. www.kuntarekry.fi, jobbnummer: 165947

NÄRVÅRDARE
Behörighetsvillkor: Närvårdar- eller annan motsvarande examen samt tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt arbetskollektivavtal. www.kuntarekry.fi, jobbnummer: 165948.

VÅRDBITRÄDE
Behörighetsvillkor för vårdbiträde: Lämplig utbildning eller lång erfarenhet av arbete. Tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt arbetskollektivavtal. www.kuntarekry.fi, jobbnummer 165956.

ANSTALTSBITRÄDE
Behörighetsvillkor är utbildning eller lång erfarenhet av motsvarande uppgifter samt  tillräcklig förmåga att i tal och skrift använda svenska och finska språken. Lön enligt arbetskollektivavtal. www.kuntarekry.fi  jobbnummer: 165958.

Kontakta:

 • vik vårdchef Janette Sundqvist/ skärgården 040 488 5503
 • vik avdelningsskötare Jaana Orava / Bäddavdelning 040 488 5524
 • avdelningsskötare Sari Gustafsson / Malmkulla 040 488 5843
 • äldreomsorgsledare  Marjut Hacklin / Grannas, Nagu 040 488 5589
 • äldreomsorgsledare Erja Rajakangas / Regnbågen, Korpo 040 458 0400
 • vik äldreomsorgsledare Medris Jurs / Fridhem, Houtskär 040 488 5590
 • ansvarig sjukskötare Denina Björklund/ Aftonro, Iniö  050 439 1957
 • ansvarig sjukskötare Tove Lehtinen  / hemsjukvården, Pargas 040 488 5566
 • enhetschef Camilla Bergman-Kärpijoki / äldreomsorgsenheten, Pargas 050 596 2614
 • ansvarig handledare Maarit Silván / hemvård, Pargas 050 596 2615
 • ansvarig handledare Monika Gestranius / hemvård Pargas 044 358 5840
 • ledare för serviceboende Carina Willberg /serviceboende, Pargas 040 020 2848
 • minneskoordinator Emma Soveri / dagverksamhet för äldre 050 569 1814

eller per e-post fornamn.efternamn@pargas.fi

Stödpersonverksamhet inom handikappservice

Handikappservicen i Pargas stad söker stödpersoner för ungdomar och vuxna personer som p.g.a. handikapp eller sjukdom har särskilda behov. Stödpersonen stöder och hjälper under fritidsaktiviteter.  

Stadens handikappservice gör ett tidsbundet uppdragsavtal med stödpersonen för ett kalenderår åt gången. Stödpersonen bör vara minst 16 år gammal.  Stödpersonstimmar kan beviljas högst 10 timmar/månad. Arvodet är 10 €/timme. Som kostnadsersättning utbetalas högst 60€/2mån. Ifall den stödbehövande är minderårig skall stödpersonen visa upp ett straffregisterutdrag innan hen inleder sitt uppdrag.

Stödpersonen får ej vara en anhörig till den stödbehövande. Stödpersonen binder sig till gemensamt uppsatta mål. Stödbehövande/vårdnadshavaren till stödbehövande kommer tillsammans med stödpersonen överens om träffarnas innehåll.

Närmare information ges av socialhandledare Maria Wallin, tfn 040 488 6083 eller  maria.wallin@pargas.fi