Tjänster

Tjänster

Biblioteket har ett mångsidigt utbud av olika tjänster.

 

Bibliotekskort och pinkod

Du kan få ett bibliotekskort och en pinkod vid vilket Blankabibliotek som helst. Det första bibliotekskortet är avgiftsfritt. Kom ihåg att ta med dig bildförsett identitetsbevis eller barnets FPA-kort.

Med en pinkod kan du sköta biblioteksärenden på nätbiblioteket, använda självbetjäningsautomaterna i biblioteken och låna e-material.

Läs mer och bekanta dig med bibliotekets regler på nätbiblioteket. 

 

Blankabiblioteken

Biblioteken i Pargas hör tillsammans med Kimitoöns bibliotek till Blankabiblioteken. För kunderna möjliggör Blankasamarbetet bland annat: 

  • ett gemensamt bibliotekskort
  • en gemensam samling
  • en gemensam reserveringskö
  • gemensamma användarregler
  • kostnadsfria materialtransporter
  • gemensamma e-material

I praktiken betyder det här att du kan använda alla Blankabibliotek med ett och samma kort. Om det material du vill ha finns i ett annat Blankabibliotek, kan du avgiftsfritt beställa det till ditt eget bibliotek.

Du kan återlämna materialet till vilket Blankabibliotek som helst. Som kund i Blanka har du hela områdets samling till ditt förfogande.

 

Nätbiblioteket

Du hittar alla bibliotek och tjänster på nätbiblioteket. Du behöver inte ett bibliotekskort för att göra sökningar i katalogen, men med ett bibliotekskort och en pinkod kan du dessutom förnya lån och reservera material. 

Du kan bekanta dig med nätbiblioteket här. 

 

E-material

Biblioteket har allt från e-böcker till filmer och musik i sin samling av e-material. Du behöver ett bibliotekskort och en pinkod för att låna e-material.

Bekanta dig med våra e-material på nätbiblioteket.

 

Meröppet bibliotek

Ett meröppet bibliotek är ett bibliotek som erbjuder öppethållning även när personal inte är på plats. Då ditt bibliotekskort används för att gå in till ett meröppet bibliotek är du ansvarig för att alla som är med följer bibliotekets regler. Säkerheten övervakas med videokameror.

Nagu, Korpo och Houtskärs bibliotek

Biblioteken i Nagu, Korpo och Houtskär är meröppna kl. 8-21 varje dag, du kommer in med ditt bibliotekskort och din pinkod.

Om du inte har fått en pinkod eller inte kommer ihåg den, kan du besöka vilket Blankabibliotek som helst för att få ett. Kom ihåg att ta med dig ett bildförsett identitetsbevis om du vill få en ny pinkod.

Iniö bibliotek

Iniö bibliotek är också ett meröppet bibliotek , men med ett avvikande inloggningssätt. Iniö bibliotek är meröppet varje dag kl. 9-20.

För att komma in till biblioteket i Iniö behöver du ett bibliotekskort och en elektronisk nyckelbricka som du får från biblioteket.