Länkstig

Grönområden och lekplatser

Grönområden och lekplatser


Aktuellt


Stadens allmänna grönområden, däribland lekplatserna och de officiella badstränder underhålls av stadens tekniska enhet.

Har du frågor som gäller dessa kan du kontakta parkmästare Annette Backholm, tel.nr. 040 488 6053

 

Här kommer du till Pargas stads Lekplatsers och andra aktiviteters karta

Här kommer du till Pargas stads Lekplatsers säkerhetsdokument.

 

 

Centralparken i Pargas

 

I Pargas centralpark finns det många aktiviteter för alla åldrar. Du kan packa matsäck med och njuta av en picknick i parken. Minigolfen är stängd för säsongen, men du kan fortfarande spela frisbeegolf samt strandvolleyboll och strandhandboll. I centralparken finns också ett utomhusgym nära lekparken, och den 2,7 kilometer långa promenaden vid Sundet som går genom parken passar perfekt för en löp- eller promenadtur. Det finns också gott om bänkar och picknickbord för dem som behöver ta en paus.

Barn i alla åldrar trivs i lekparken i centralparken! Lekparken har klätterställningar och rutschkanor som du inte ser varje dag. Det finns nya komprimerande sopkärl som fungerar med solenergi, och i omedelbar närhet finns även allmänna toaletter, 

I år fick Pargas centralpark för andra gången GFA-priset för den högkvalitativa skötseln av parkområdet. Parken erbjuder utmärkta möjligheter för dagsutflykter, och det bästa är att den är lätt att nå! Du kan ta dig dit med buss från skärgården eller från Åbo, och precis intill parken finns gratis parkeringsplatser och cykelställningar. 

 

Adress: Strandvägen 30, 21600 Pargas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du hittar mera bilder av klätterställningen bakom denna länk.