Länkstig

Sunnanbergs skola klubbar

Finlandsmodellen klubbar i Sunnanbergs skola

Anmälningslänken Sunnanbergs skola 

Information om klubbarna

Klubbarna är kostnadsfria att delta i! Ett litet mellanmål hör till klubben. Klubben pågår hela läsåret. Behövs 5 anmälda för att klubben skall starta! Anmälningstiden är 25.8-3.9.
Förfrågningar till tove.dahlen@pargas.fi

Klubbarna startar vecka 37. Paus har alla klubbar vecka 42, vecka 50 är sista klubbveckan för terminen. Vårterminen startar upp vecka 2, paus vecka 8 och sista klubbveckan för vårterminen är vecka 19. Röda dagar då skolan har ledigt är det inte heller klubbar på.

Film och Fotoklubben åk 3-6 Onsdagar kl. 13.30-15.00 obs börjar vecka 39 (27.9)
I denna klubb använder vi olika kameror, och telefonen, för att skapa foton och filmer. Vi testar olika tekniker för att fånga coola och intressanta bilder, både stilla och rörliga. Vi går igenom olika film- och fotovinklar, dess betydelse, hur man skapar en berättelse och hur man följer en röd tråd. Vi tittar också på hur man klipper film och editerar foton. Vi har roligt tillsammans och till sist har du en portfolio med många fina bilder och videon. Ledare; Amanda Båge

Matklubben åk 3-4, Torsdagar kl. 13.30-15.30, start 14.9.

Är du intresserad av att laga mat? Kom då med och lär dig nya rätter och knep i köket!

Förutom att vi varje gång lagar något ätbart så gör vi också andra små projekt som att odla mikrogrönt, mata surdeg, syra din favoritgrönsak, torka växter till te och krydda din egen glögg till julen. Deltagarna kommer själva få vara med och bestämma vad för slags mat vi lagar och fundera ut vilka råvaror som behövs och som finns tillgänliga enligt säsong. Fokus på årets matklubb ligger på närmat och vad man med enkla medel kan fixa själv istället för att alltid köpa färdigt från butiken.
Vi kommer att hålla klubben hemma hos Patricia (Mustfinnvägen 358). Hon kontaktar deltagarna innan klubben börjar för att se att allt fungerar. Max antalet deltagare 10st.

Pröva på klubben åk 5-6, Fredagar kl. 12.30-14.00, start 15.9.
Prova på-klubbens där vi testar olika saker, vad kan en hobby vara eller finns det något i gruppen som man ”never ever have I” och vill prova? Här får deltagarna vara nyfikna och kreativa. Vid klubbens början planeras innehållet tillsammans. Vi planerar en termin åt gången, så att man vid terminsbyte kan komma med nya upptäckter och idéer till vad man vill pröva på. Sluttiden kan variera, men ledaren meddelar alltid innan. Ledare; Patricia Nyström