Kalakamujen kiertävä Saaristokulttuurilabra

Kalakamujen kiertävä saaristokulttuurilabra vierailee lasten luona

Kalakamujen Saaristokulttuurilabra aloitti matkansa syyskuussa 2019. Kalakamujen pehmokalat vierailevat jokaisessa lapsiryhmässä Paraisten kaupungin varhaiskasvatuksessa. Neljä saaristokulttuurilabraa kiertää toimintapaikoissa, joten Kalakamut viipyvät noin kaksi viikkoa jokaisen lapsiryhmän luona.

Lapset ovat olleet osallisia Saaristokulttuurilabran luomisessa. Pilottilapsiryhmät olivat mukana kehittämässä ja testaamassa labraa sen eri vaiheissa. Lasten ajatuksia ja ideoita kerättiin Kalakamujen saaristokiertueen aikana toimintavuotena 2018-2019 ja niiden pohjalta Saaristokulttuurilabra muotoutui.


Poimintoja Saaristokulttuurilabrasta

Piikkihai

Tutut Kalakamujen pehmokalat ovat saaneet uuden kalan parveensa, piikkihain. Lapset saavat auttaa piikkihaita tuntemaan olonsa kotoisaksi uudessa saaristoympäristössä. Piikkihain mukaantulo on lähtöisin lasten ideoista.

Matka kumiveneellä

Lapset saavat leikkiä olevansa venematkalla. Labraan kuuluu kumivene airoineen, sekä varustepussi joka sisältää muun muassa pelastusliivejä (heijastinliivejä), heittovavan ja karttoja saaristosta. Mukana on myös ääni- ja valotekniikkaa venematkan lisäinspiraatioksi.

Saaristomatto

Labraan kuuluu matto jossa kuva saariston kartasta. Matolla voi leikkiä labran mukana tulevien puisten leikkiveneiden ja -lauttojen kanssa.

Köydenpunontalaite

Lapset voivat tehdä omia köysiä. Tätä varten on hankittu köydenpunonta jota lapsiryhmät voivat lainata. Köydenpunonta on käsityötä johon pienimmätkin lapset voivat osallistua.


Lisätietoa Saaristokulttuurilabrasta

Saaristomeren biosfäärialueen logo. Linkki vie Saaristomeren biosfäärialueen kotisivuille.Varhaiskasvatuksen logo, jossa Kalakamujen hauki maskottina. Linkki vie varhaiskasvatuksen pääsivuille.Opetushallitus rahoittaa hanketta -logo. Linkki vie Opetushallituksen kehittäminen ja kansainvälisyys sivuille.


Seuraa Kalakamuja Instagramissa | @gaddanochganget #kalakamutparainen #gäddanochgänget