Sisältöjulkaisija

null Koronan vaikutukset Paraisten kaupungin toimintaan
03.05.2021

KORONAN VAIKUTUKSET PARAISTEN KAUPUNGIN TOIMINTAAN

Koulut

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä suosittaa, että koulukuljetuksissa on maskipakko. Myös kaupungin koronaryhmä katsoo, että koulukyydeissä käytetään maskia lasten iästä riippumatta.

Liikuntapalvelut

Kaupungin kuntosalit PUNTissa, Nauvossa, Koppoossa sekä Houtskarissa ovat avoinna 3.5. lähtien seuraavasti: Paraisilla ja Nauvossa enintään 5 kerrallaan, Korppoossa enintään 3 henkilöä ja Houtskarissa enintään 2 henkilöä. Kuntosaleilla käyviä kehotetaan käyttämään kasvomaskeja, pitämään vähintään 2 metrin turvavälin ja putsaamaan välineet desinfiointiaineilla.

Alle 20-vuotiaiden ryhmäliikunta ulkona ja sisällä sallitaan, mutta lähikontaktia sisältävät harjoitteet sisäliikuntatiloissa eivät vielä ole sallittuja. Aikuisten harrasteryhmät sisätiloissa on toistaiseksi peruutettu. Aikuisten ryhmäliikunta ulkotiloissa sallitaan ilman lähikontakteja 26.4.2021 alkaen, kuitenkin huomioiden kuuden hengen edelleen voimassa oleva kokoontumisraja. 

Nuorisotilat

Nuorisotilat avaavat ovensa 6.4. alkaen, kun yläaste ja 2. aste siirtyvät lähiopetukseen. Nuorisotilojen toimintaa arvioidaan säännöllisesti ja jollei säädöksiä hygieniasta ja turvaväleistä noudateta, voidaan tilat sulkea. Kaikille yli 12-vuotiaille suositellaan kasvomaskien käyttöä. Yhdistelmäluokissa maskien käyttöä suositellaan luokka-asteesta 5 ylöspäin.

Kulttuuritilat ja museot

Kulttuuritilojen ja museoiden kävijämääriä rajoitetaan AVI:n päätöksen mukaisesti. Lasten ja nuorten (alle 18 vuotta) harrastetoiminta on sallittua noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. 

Kirjasto

Paraisten kirjastojen palvelut ovat edelleen rajoitettuja, ja palveluajat pysyvät samoina. Nauvon, Korppoon, Houtskarin ja Iniön kirjastot ovat auki vain henkilökunnan ollessa paikalla. Kirjastoissa ei ole omatoimiaikoja.  

 • Voit asioida enintään 15 minuutin ajan. Suosittelemme mahdollisimman nopeita kirjastokäyntejä.  
 • Kirjastoon ei voi jäädä oleskelemaan tai viettämään aikaa.
 • Kirjastoissa ei ole istumapaikkoja ja lehtisali suljetaan..
 • Asiakastietokoneilla voi hoitaa välttämättömät asiat.

Kävijämäärä seurataan ja kirjastoon pääsyä voidaan tarvittaessa rajoittaa.

Suosittelemme, että varaat aineistot etukäteen verkkokirjastossa (www.blanka.fi , tai otat meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. 

Verkkokirjastosta löydät ajankohtaisimmat uutiset ja kaikki aukioloajat.  

Kaupungintalo ja aluekonttorit

Kaupungintalon Asiointipiste on avoinna ma-ke klo 9-16, to klo 9-17 ja pe klo 9-15. Aluekonttorit ovat avoinna sopimuksen mukaan, ja ajan voi varata puhelimitse tai sähköpostitse.

Palveluneuvojiin saa yhteyden puhelimitse, sähköpostitse ja kotisivujen chatin välityksellä. 

 • Asiointipiste, kaupungintalo, puh. puh.  040 488 6026, arja.toyryla at parainen.fi
 • Nauvon aluekonttori, puh. 040 488 6022, viveca.smeds-aalto at parainen.fi 
 • Korppoon aluekonttori, puh. 040 488 6020, tarja.sirkia at parainen.fi
 • Houtskarin aluekonttori, puh. 040 488 6021, petra.ohman at parainen.fi
 • Iniön aluekonttori, puh. 044 066 7835, asa.knuts at parainen.fi

Kasvomaskien jakelu 

THL on antanut sairaanhoitopiirimme alueella suosituksen kasvomaskien käytöstä toisten ihmisten suojaamiseksi tilanteissa, joissa turvallista välimatkaa ei voida pitää. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön.

Edelleen on silti ensiarvoisen tärkeää pitää 1-2 metrin turvavälit, pestä kädet riittävän usein saippualla ja yskiä/aivastaa hihaan tai kertakäyttöliinaan!

Valtioneuvoston linjauksen mukaan jokainen hankkii maskit itse, mutta Paraisten kaupunki jakaa ilmaisia kasvomaskeja kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville asukkaille seuraavasti 20.8. alkaen:

 • Paraisten Asiointipisteessä (Rantatie 28, Parainen) ma-pe klo 9-11
 • Senioreiden neuvontakeskus Seniorumissa (Rantatie 30, Parainen) ma-pe klo 9-11
 • Nauvon aluekonttorissa (Brinkastentie 1) sopimuksen mukaan
 • Houtskarin aluekonttorissa (Näsbyntie 214) sopimuksen mukaan
 • Iniön aluekonttorissa (Iniöntie 590) sopimuksen mukaan
 • Korppoon aluekonttorissa (Kauppamiehentie 1) sopimuksen mukaan

Näin käytät kasvomaskia oikein -video: https://www.youtube.com/watch?v=TEyRtvIJqII&feature=youtu.be 

Kysymyksiä ja vastauksia maskisuosituksesta:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille/kysymyksia-ja-vastauksia-maskisuosituksesta 

Kaupungintalon 3. kerroksessa toimivan Pratglad-lounasravintolan toiminta jatkuu entisellään, katso lisätiedot: http://www.matglad.fi/lunch

Vanhustenhuolto

Kaupungin vanhustenhuollon Aurinkoisessa ja Seniorituvassa järjestettävä kuntouttava päivätoiminta ottaa vastaan enintään niin monta asiakasta päivässä, että samassa tilassa olevien henkilöiden yhteismäärä ei ylitä 6 henkilöä. Asiakkaat, jotka eivät voi osallistua toimintaan koronarajoitusten takia, saavat sen sijaan kotihoitoa tarpeen mukaan. Rajoitukset ovat voimassa 26.4.2021 saakka.

Terapia-allas

Folkhälsan-talon terapia-altaan toimintaa koskevat rajoitukset. Ainoastaan fysioterapia ja lääkinnällinen kuntoutus ovat sallittuja. Enintään 6 vuonna 2007 ja sitä ennen syntynyttä henkilöä saa osallistua ryhmätoimintaan. Rajoitukset ovat voimassa 30.4.2021 saakka.

Sosiaalikeskus

Ota yhteyttä sosiaalityöntekijään ja sosiaaliohjaajiin puhelinajoilla ja sovi puhelinvastaanottoajasta. Vältämme nyt asiakaskäyntejä toimistolla.

Puhelinajat sosiaalityöntekijöille ja sosiaaliohjaajille:

 • Maanantai klo 13.15-14.00
 • Keskiviikko-perjantai klo 9.30-10.00

Sosiaalityöntekijät:
Kristina Nordström A – J, puh. 040 488 5574
Karin Högnäs K – Q, 040 488 5576
Maria Wallin R – Ö, lapsiperheet, saaristo, puh. 040 488 5596
Micaela Strömborg R – Ö, pakolaisperheet, puh. 040 488 5997
Harri Keränen, päihdehuolto, puh. 044 358 5710

Sosiaaliohjaajat:
Sosiaaliohjaajien puhelinneuvonta akuuteissa tilanteissa 1.11.2020 alkaen:

 • Maanantaisin klo 10-11 Sara Särkelä, välitystilit, puh. 040 488 5694
 • Tiistaisin klo 13-14 Elin Grundström, puh. 040 488 5961
 • Tostaisin klo 10-11 Paula Kejo, puh. 040 488 6089


Perheyksikkö

Sosiaalityöntekijät parhaiten tavoitettavissa maanantai - perjantai klo 12.30-13.00
puh. 02 458 5700*, s-posti: etunimi.sukunimi(at)parainen.fi

Perheyksikön yhteystiedot

Pyydä apua -nappi

Pyydä apua! -nappi on matalan kynnyksen sähköinen palvelukanava lapsiperheille. Se on verkkopalvelussa oleva nappi, jota painamalla kuka tahansa voi pyytää apua tai palvelua, jättää yhteydenottopyynnön tai kysyä jotain. Paina nappia ja olemme sinuun yhteydessä yhden arkipäivän aikana!

Perhetalo Ankkuri

Lapsiperheet voivat edelleen ottaa yhteyttä Ankkuritalon henkilökuntaan. Ota yhteyttä puhelinaikoinamme kuten tavallisesti. Kun lähetät yhteydenottopyyntösi sähköpostitse tai tekstiviestillä, soitamme sinulle takaisin. Jos tukea tarvitaan enemmän, suunnitellaan tuki yhdessä perheellenne sopivaksi!

Jos teillä on kysyttävää tai haluatte keskustella, voitte olla yhteydessä lapsiperheiden palveluohjaajaan Maria Walliniin, puh.nro. 050 354 2600.

Turunmaan perheneuvolassa tuetaan lapsiperheitä kuten ennenkin. Saamme hoitaa kasvotusten vain välttämättömät akuutit perhekeskustelut, muu tuki tapahtuu puhelimitse.

Annamme konsultaatiota muille lapsiperheitä tukeville työntekijöille. Soita meille kertomatta lapsiperheen nimeä, niin tuemme sinua esimerkiksi silloin, jos vuorovaikutus on mennyt solmuun tai toivot uutta näkökulmaa tilanteeseen tms. Yhdessä on helpompi löytää uutta ymmärrystä ja uusia toimintatapoja!

Vs. psykologi Wilma Nurminen puh. 044 358 5709 ja sosiaalityöntekijä Inkeri Mäkinen puh. 044 358 5819 (puh.aika ma ja ke klo 12-13).

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonnan toimintaohjeet:

 • Olemme etätöissä, sovithan aina tapaamisen etukäteen. Tapaamme sinut mielellään rakennuspaikalla.
 • Neuvontaa saat puhelimitse, sähköpostilla ja teamstapaamisissa.
 • Soittoajan voit varata kotisivuilla olevan ajanvarausohjelman kautta . Katselmukset voit varata s-postitse tai soittamalla asiakaspalvelunumeroon 040 488 6080 klo 9-15 (pe 9 -14)
 • Hakemukset ja ilmoitukset toimitetaan Lupapiste.fi kautta tai paperiset dokumentit voit  postittaa Rantatie 28, 21600 Parainen tai jättää postilaatikkoon kaupungintalon aulassa tai Korppoossa aluekonttorin postilaatikkoon.
 • Lupakäsittely jatkuu normaalisti
 • Poikkeuksellisesti julkipano suoritetaan myös kotisivuilla
 • Tällä hetkellä rakennusvalvonta ei ota vastaan kopiointi-tai skannaustöitä.

Katselmukset

 • Katselmukset ulkona ja rakennustyömailla suoritetaan
 • Tarkastajat tekevät katselmuksia ulkona turvaetäisyydet huomioiden. Siirräthän katselmusajan, jos olet sairaana, altistunut, karanteenissa tai ollut ulkomailla lähiaikoina.
 • Katselmukset sisällä hoidetaan noudattaen turvaetäisyyksiä  ja vain välttämättömät henkilöt läsnä mm. vastaava työnjohtaja sekä rakennuttajan edustaja
 • Tärkeää, että katselmuksessa vastaavalla työnjohtajalla on aina leimatut suunnitelmat mukana näytettäväksi, koskee myös paikan merkitsemisiä! Suunnitelmat voivat olla myös sähköisessä muodossa.

Pidämme maskia, pidäthän sinäkin!