Sisältöjulkaisija

null Paraisilla kerätään katujen kuntotietoa mobiilipelillä
27.04.2023

Paraisten kaupunki toteuttaa joukkoistetun katujen kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelillä: paikalliset tienkäyttäjät tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja katujen kuntotietoa kerätessään.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 13.5. klo 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu Crowdsorsa-sovelluksella, jossa Paraisten kadut on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Autoilevat pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla tiestä videota. Kerättävää on luvassa keskimäärin yli kolmen euron arvosta kilometriä kohden. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

– Kerätyt objektit katoavat reaaliajassa kaikkien käyttäjien kartoilta, mikä ilmaisee osallistujille selkeästi, mistä katujen kuntotieto on vielä keräämättä. Ansaita voi jopa parikymmentä euroa tunnissa, kunnes Paraisten koko 85 kilometrin katuverkko on saatu kartoitettua, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen niistä analysoidaan tekoälyn avulla teiden päällystevauriot. Näin kaupunki saa päätöksentekonsa tueksi tarkkaa dataa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa.

– Tämä on meille täysin uusi tapa kartoittaa katujen kunto, joissa hyödynnämme käyttäjiä ja asukkaita katujen kartoittamiseen, toteaa Paraisten kaupungin yhdyskuntainsinööri Matias Jensén.

Katujen joukkoistettu kuntokartoitus järjestetään samaan aikaan myös Akaassa, Parkanossa, Loimaalla, Laukaassa, Forssassa, Kirkkonummella ja Kajaanissa.

Paraisten kaupunki tarjoaa 15 ensimmäiselle ilmaisen puhelinpidikkeen, tästä tiedotetaan enemmän ensi viikolla kaupungin kotisivuilla ja somessa.

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka Suomessa suosituksi tullut konsepti on otettu käyttöön myös Ruotsissa, Virossa ja Englannissa.

Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen.

Pelillä on kerätty dataa ennätyksellistä vauhtia jo muun muassa kaduista, pyöräteistä, kaivonkansista ja lätäköistä.

 

Yhteystiedot:

Matias Jensén
Yhdyskuntainsinööri, Paraisten kaupunki
044 358 5724
matias.jensen@pargas.fi

Toni Paju
Toimitusjohtaja, Crowdsorsa
050 322 6263
toni.paju@crowdsorsa.com