Sisältöjulkaisija

null Paraisten uusi oppimiskeskus on saanut nimensä!
03.03.2023

BRAVA OPPIMISKESKUS

 

Paraisten uusi oppimiskeskus on kaksikielinen kampus, johon kuuluvat Paraistenseudun koulu, Sarlinska skolan, Paraisten lukio, Pargas svenska gymnasium sekä Axxell. Oppimiskeskuksen yhteyteen rakennetaan myös uusi liikuntahalli. Oppimiskeskus panostaa kaksikielisyyteen ja yhteistyöhön, ja vehreä kampusalue innostaa liikuntaan ja yhteiseen ajanviettoon välitunneilla

Oppimiskeskus on yhdistelmä vanhaa ja uutta, uusia toimintatapoja tukevia sekä omiin toimintoihin sidottuja tilaratkaisuja. Tilat ovat suurelta osin yhteiskäytössä, mutta oppilailla on omia ns. kotipesäalueita.

Oppimiskeskuksen tavoitteena on luoda inspiroiva oppimisympäristö, tukea eri käyttäjäryhmien yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä ja mahdollistaa elävä kaksikielisyys. Ja tietysti kaikkein tärkeintä on hyvinvoivat käyttäjät.

Rakennus valmistuu toukokuussa 2023 ja opetustoiminta alkaa elokuussa 2023. Koko kampus ulkoalueineen valmistuu vuoden 2024 aikana. Kampus sijaitsee Paraisten keskustassa, osoitteessa Koulukatu 16.

 

Nimeä uudelle oppimiskeskukselle etsittiin loppuvuodesta 2022 nimikilpailun avulla. Kilpailuun saatiin yhteensä 43 ehdotusta. Kaikille avoimen kilpailun avulla etsittiin nimeä, joka kuvastaisi modernia ja kaksikielistä kampusta. Nimen piti olla tarpeeksi lyhyt, jonka lisäksi sen oli toimittava sekä suomeksi että ruotsiksi, joko samannimisenä tai toimivana käännöksenä. Nimityöryhmässä oli Paraisten kaupungin edustajia, päättäjiä sekä oppilaita. Työryhmä kävi tarkkaan läpi kaikki vaihtoehdot ja oli yksimielisiä päätöksestä,

nimeksi valittiin Brava Oppimiskeskus.
 

Nimeä ehdotti paraislainen Linda Niininen, joka kommentoi nimiehdotustaan näin: ” Bravan synonyymejä ovat rohkea, uskalias, urhea, uljas, kelpo, reipas, kunnollinen, taitava, hyvä. Kaikki nämä sanat kuvaavat upeaa rakennusta, ja sen oppilaita. Lyhyt ja ytimekäs nimi, sekä ehdottomasti moderni”.

Seuraavaksi Bravalle suunnitellaan visuaalista ilmettä. Kevään aikana oppilailla tulee olemaan mahdollisuus vaikuttaa Bravan logon ulkonäköön koulussa tapahtuvan äänestyksen avustuksella.

 

 

Lisätietoja:

Katriina Sulonen - suomenkielisen koulutuksen opetuspäällikkö

katriina.sulonen@parainen.fi / 050 375 3592

 

 

Täältä voit lukea lisää Bravasta.