Sisältöjulkaisija

null Kulttuuri- ja Kotiseutupalkinnot sekä Urheilustipendit 2020
07.12.2020

Kulttuuripalkinto 2020

Paraisten kaupungin kulttuurilautakunta on valinnut vuoden kulttuuripalkinnon saajaksi kulttuurin monitekijän Jan Lindgårdin ja Paraisten kaupungin kotiseutupalkinnon saajaksi Paraisten kotiseutuyhdistyksen.

Jan Lindgård on Paraisten kulttuuritoiminnan monitaituri ja taustavoima. Hän on aina halukas osallistumaan ja auttamaan, oli kyse sitten roudaamisesta, lavan rakentamisesta, liikenteen ohjaamisesta, järjestyksenvalvonnasta tai näyttelyiden kokoamisesta kirjastossa.

Hän on hyvin kiinnostunut musiikista ja taiteesta, myös vähän erilaisissa muodoissa, kuten valotaiteesta ja ambientista: tunteita luova sähköisen musiikin laji, josta usein puuttuu rytmi ja perinteinen musikaalinen rakenne. Tämän lisäksi hän harrastaa myös circuit bendingiä, eli vanhan elektroniikan uudelleenkokoamista ja sille uusien toimintojen antamista, ja hän on järjestänyt circuit bending -työpajoja sekä nuorille että vanhemmille osallistujille. Jan Lindgård on myös monen vuoden aikana varmistanut elokuvanäytösten toteutuksen kaikissa kaupunginosissa Bio Sydvästin kautta.

Jan Lindgård on vuosien varrella panostanut suuresti Paraisten kulttuurielämään monessa eri muodossa.

 

Kotiseutupalkinto 2020

Paraisten kotiseutuyhdistys on tänä vuonna panostanut suuresti kirkon vieressä sijaitsevan palovarikon kunnostamiseen. Siihen on uponnut useita sekä ammattilaisten että vapaaehtoisten työtunteja.

Vapaaehtoiset myös ylläpitävät museon kaikkia rakennuksia, joista yksitoista sijaitsevat museoalueella Paraisilla ja kuusi Vanhalla Malmilla. Yhdistyksen vapaaehtoistoiminta on parhaillaan nousussa, ja museorakennusten sekä alueiden ylläpitämisen lisäksi on kyse Vanhan Malmin lampaiden hoidosta, tapahtumista sekä dokumentoinnista.
Yhdistys on viime vuosien aikana työskennellyt kokoelmiensa digitalisoinnin parissa ja tuottanut elokuvapätkiä. Tällä tapaa sekä historia että kokoelmat ovat useamman ihmisen saatavilla ja voivat myös tavoittaa uuden kohderyhmän. Paraisten kaupunki haluaa palkinnon kautta huomioida paikallishistorian elävöinnin eteen tehdyn suuren vapaaehtoispanostuksen.

 

Urheilustipendit 2020


Urheilustipendejä jaetaan 15 vuotta täyttäneille paraislaisille urheilijoille, jotka ovat omassa lajissaan voittaneet suomenmestaruuden. Tänä vuonna jaamme stipendin neljälle lahjakkaalle urheilijalle. Jaamme myös Vuoden urheilijalupaus -stipendin, joka tänä vuonna menee Anton Blomqvistille.

Freja Westerlund-Khoury ja Nina Lindberg-Herrera ovat jo monen vuoden aikana panostaneet soutuun. Heillä on lajissaan hyviä saavutuksia, ja saavuttivat syyskuussa Porvoossa SM-kultaa sprintissä naisten pariairokaksikossa.

Karl-Manfred Karlsson panostaa hänkin aktiivisesti soutuun ja saavutti SM-pronssia nuorten sm-kisoissa Valkeakoskessa, luokassa yksikkö miehet U23.

Anton Blomqvist on nuoresta iästään huolimatta harjoitellut ja kilpaillut jo monta vuotta aktiivisesti ja aina edustanut ParBa. Tänä vuonna Anton voitti SM-kultaa U15 nelinpelistä, ja lisäksi hän oli hopealla sekanelinpelissä. Hän kuuluu myös PIF akatemiaan ja Antonin tavoite on muutaman vuoden päästä olla suomen ykkönen omassa ikäluokassaan. Antonille myönnetään myös Vuoden urheilijalupaus stipendi.


Paraisten kaupungin kulttuuriyksikkö on tänä vuonna päättänyt juhlistaa itsenäisyyspäivää ainoastaan sosiaalisessa mediassa. Katso Paraisten kaupungin itsenäisyyspäivän tervehdys 2020 Youtubelta.