Innehållspublicerare

null Uppbyggnad av jungfrudans 20-21.9 och föreläsning av Fil.dr. Jaana Kouri 22.9 som även streamas
Jungfrudans/spiral. Fotograf/Kuvaaja: Janne Gröning

Börjar: 20.09.2021 vid 15:00

Slutar: 22.09.2021 vid 20:00

Plats:
Pargas, Nagu
Nagu Pargas

- 20-21.9 kl 15 framåt: Kom med och bygg en egen jungfrudans i Pargas! Tillsammans byggs en jungfrudans/spiral upp vid Snäckviken, i den f.d. lekparken, på andra sidan vägen från småbåtshamnen. Man kan komma och gå från talkot, alla är välkomna med och alla extra händer, stora som små, är till stor hjälp! Egna arbetshandskar medtages, talkoarbetarna bjuds på kaffe.
Anmäl ditt intresse för jungfrudanstalko till lisa.taulio@pargas.fi senast den 19.9.

- Den 22.9 kl 17:30: Föreläsning av Fil.Dr. Jaana Kouri: ”Jatulintarha – tanssia kivien reunustamalla polulla”. Kouri talar om både jungfrudanser historiskt och i nutid: det vi vet idag om jungfrudanser men även om den nya rörelsen i världen kring spiraler och labyrinter.
Plats: Pargas Fullmäktigesalen i Pargas stadshus. Föreläsningen är huvudsakligen på finska, längd ca 30 min.
Efter föreläsningen gemensam promenad till den nybyggda jungfrudansen vid Snäckviken för invigning ca kl 18.15, där det bl.a. bjuds på musik med didgeridoo av Ifik LeMoigne! Ta på dig varma kläder och en egen lykta till evenemanget!
Föreläsningen streamas även på Pargas kulturs Youtubekanal så att man kan ta del av den också hemifrån och sedan komma till invigningen vid Snäckviken kl 178:15. Länk för streamingen publiceras vecka 38 på Pargas kulturs FB.

Nagu:
22.9, 17:30: Träff i Kommunalstugan, där det tillsammans ses på streamingen kl 17:30. Efter det promenad till jungfrudansen där Aaro Söderlund berättar mer om fenomenet. Den som inte vill promenera kan parkera bilen vid matt-tvättsparkeringen vid reningsverket och ansluta till promenaden vid Norrstrandsvägen.

Evenemanget är gratis, arrangör är Pargas kultur.

Länk:
https://kulturparlamentet.fi/evenemang/jungfrudans-hostdagjamning/

Bilder:
Jaana Kouri. Fotograf/Kuvaaja: Tiina Mahlamäki

Tapahtumien haku

Evenemang

Händelser hittades: 14 st