Violan päivä

Violan päivä on Runon päivä

Kun kirjailija Viola Renvall täytti 90 vuotta, Paraisten kaupungin kulttuurilautakunta antoi hänelle lahjaksi Runon päivän. Runon päivää vietetään Paraisilla 3. kesäkuuta Violan nimipäivänä. Runon päivä järjestetään joka toinen vuosi.

Kirjailija Viola Renvall (1905–1998) on yksi 1900-luvun luetuimmista suomenruotsalaisista runoilijoista, hän on suosittu myös Ruotsissa. Runojen lisäksi Viola Renvall kirjoitti lastenkirjoja ja hänen tekstejään on myös virsikirjassa.

Viola Renvall asui ja vaikutti Paraisilla vuodesta 1950 alkaen, täällä hän työskenteli opettajana. Paraisten kaupungin kulttuurilautakunta muisti Viola Renvallia tämän 90-vuotispäivänä ja antoi hänelle lahjaksi Runon päivän, joka järjestetään Violan nimipäivänä 3. kesäkuuta. Nykyisin Runon päivä järjestetään joka toinen vuosi.


 

Runon päivä 2020

Tänä vuonna striimaamme Runon päivän tilaisuuden livenä Parainen Kulttuuri Youtube-kanavalla sekä Parainen Kulttuuri Facebook sivulla keskiviikkona 3. kesäkuuta klo 18. Muusikko Tomas Lundin esittää omia sävellyksiään Viola Renvallin runoihin. Mutta mukaan mahtuu myös muuta ohjelmaa.