Vårkultur

Vårkultur


 

påskträd rubrik

Tule mukaan luomaan pääsiäispuuta! 

Tule mukaan luomaan pääsiäispuuta!

Tervetuloa mukaan luomaan yhdessä Paraisille uusi traditio – pääsiäispuu!

Tarkoituksena on pääsiäismunien määrästä riippuen koristella yksi tai useampia puita Violan puiston ja Rantatien väliselle alueelle. Kaikkien iloksi! Aloitamme perinteen tänä vuonna, kun VårKultur-hankkeen teemana on kestävä käsityö.

Voit askarrella pääsiäismunia kotona keittiön pöydän ääressä, kellarissa, työpaikallasi, kyläyhdistyksessäsi, koululuokallasi, naapureidesi kanssa tai missä tahansa yhdistyksessä.

Näin osallistut:

  • Valmista värikkäitä, sään ja tuulen kestäviä pääsiäismunia (esimerkiksi huovuttamalla, neulomalla, rakentamalla puusta tai askartelemalla pahvista). Tärkeää on, että munissa on jonkinlainen ripustuskoukku tai silmukka.
  • Jos teet useampia munia, yhdistä ne 1,5–2 metrin pituiseksi köynnökseksi, niin ne on helpompi ripustaa puuhun.
  • Osallistu johonkin järjestettävistä työpajoista.
  • Paraisten kirjaston ulkopuolelta löytyy 8.4 klo. 9-17 astia johon voi viedä itsekoristeltuja pääsiäismunia. Koululuokat, yhdistykset ja työpaikat, jotka tekevät suurempia määriä munia, voivat ottaa yhteyttä meihin osoitteella kulttuuri@parainen.fi, niin voimme sopia, milloin voitte tuoda munat.
  • Aloitamme munien ripustamisen torstaina 9.4. klo 10.

Pääsiäispuu on koristeltuna kahden viikon ajan. Sen jälkeen munat säästetään käytettäviksi uudelleen seuraavina vuosina.

Tässä video esimerkiksi pääsiäismunien tekemisestä:

https://drive.google.com/open?id=1DTEWYgiD_Stf_qfUen_EvSqXJD3lo-JD