Murupolku

Nauvo lyhyesti

Nauvo lyhyesti

 

Tervetuloa elävään saaristoyhteisöön!

Nauvo on Turunmaan saaristossa sijaitseva Paraisten kaupungin viehättävä kunta-alue. Nauvo muodostuu kahdesta pääsaaresta sekä 3000 pienemmästä saaresta ja luodosta. Nauvoon on helppo rakastua, sen voivat vahvistaa sekä Nauvon runsaat 10 000 kesäasukasta että 1500 vakinaista asukasta. Nauvon asukkaista noin 70% on ruotsinkielisiä.

Kunnalliset ja yksityiset palvelut ovat kehittyneitä ja tarjolla on monipuolista vapaa-ajantoimintaa. Maatalous ja matkailu ovat Nauvossa tärkeitä elikeinoja ja Nauvossa tuotettavat palvelut ja tuotteet ovat korkealaatuisia. 

Nauvossa on monipuolisia palveluja; ruokakauppoja, apteekki, huoltoasema, pankki, Alko, hotelleja, majataloja, ravintoloita, pitseria, myyntipuoteja, kalanmyyntiä, kahviloita, grillikioski ym. Nauvossa on useita suosittuja ja näkemisen arvoisia vene- ja vierassatamia.

Kulttuurista kiinnostuneelle käymisen arvoisia ovat Nauvon keskiaikainen harmaakivikirkko ainutlaatuisine vuodelta 1791 peräisin olevine Schwan-urkuineen sekä Seilin saaren puukirkko ajalta jolloin Seili toimi spitaalisten karkoituspaikkana. Kyrkbackenilla, vierassataman läheisyydessä sijaitsevassa Merenkulkutalossa on näytteillä mm pienoismallien rakentajan Åke Sandvallin töitä.

Nauvon ruokakulttuuriin kuuluvia ihania varhaisperunoita ja kalatuotteita kannattaa jokaisen Nauvossa vierailevan maistaa.

Nauvon luonnosta on mahdotonta "saada kyllikseen", se tarjoaa vaihtelua määrättömiin. Nauvossa on sisäsaariston rehevää maisemaa ja ulkosaariston karuja kallioita. Nauvossa on useita erimittaisia luontopolkuja  - unohtamatta uutta pyhiinvaellusreittiä Pyhän Olavin merireittiä, joka kulkee Nauvon halki.

Tervetuloa Nauvoon!

Nauvossa voit elää, asua ja tehdä töitä - ja voida hyvin. Nauvo on elämäntapa!