Myytävät rakennukset

Myytävät rakennukset

 

INIÖN ENTINEN TERVEYSTALO   

Entinen Iniön terveysasema on jälleen lyhyen aikaa myynnissä huutokauppasivustolla Huutokaupat.com!   

Paraisten kaupunki tarjoaa myyntiin Iniön Norrbyssä sijaitsevan 220 m²:n rakennuksen, joka sijaitsee vuokratontilla.

Iniöntie 590

HUUTOKAUPAT.COM

Iniön terveyskeskusrakennus valmistui vuonna 1988. Paraisten kaupungin oma toiminta rakennuksessa päättyi vuonna 2022. Rakennuksessa oleva vuokra-asunto on edelleen käytössä.
Rakennus on puurakenteinen ja peltikattoinen, lämmitysjärjestelmänä on öljylämmitys ja rakennus on ilmastoitu.
Koko rakennuksen pinta-ala on 220m² ja siinä sijaitsee 2-huoneinen vuokra-asunto, jonka pinta-ala on 69m².
Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu.
Kiinteistö on liitetty kunnallisen vesiverkostoon mutta sillä on oma jätevesijärjestelmä.

Rakennus on huonokuntoinen ja vaatii perusteellista kunnostusta. Rakennuksen alapohja  (maata vasten oleva betonilaatta), väliseinien ja valesokkelin tarkastus tehtiin syyskuussa 2023. Perustusrakenteissa ja osassa väliseiniä on havaittu kosteusongelmia ja sen seurauksena mikrobeja. 
Rakennus sijaitsee yleiskaavassa merkityllä AT-alueella (kyläkeskuksen alue).
Vuokra-alue koostuu kiinteistöistä 445-671-21-1 ja 445-671-16-0, jotka yhdistetään yhdeksi kiinteistöksi. Vuokrahinta on indeksisidonnainen 600 €/vuosi. Maksu suoritetaan vuosittain ja se erääntyy kunkin vuoden joulukuussa.

Vuokralainen sitoutuu kunnostamaan rakennuksen voimassa olevien rakennusmääräysten ja muiden sovellettavien lakien ja määräysten mukaisesti. Rakennuslupa on haettava 6 kuukauden kuluessa luovutuksesta, ja peruskorjaus on saatettava loppuun 2 vuoden kuluessa rakennusluvan myöntämisestä. Jos vuokralainen ei täytä peruskorjausvelvoitettaan, kaupunki voi vaatia uhkasakkoa kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti. Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan vähintään puolet rakennuksen kokonaispinta-alasta on käytettävä asuinvuokraustoimintaan. Tämä mahdollistaa myös sen, että vuokralainen voi asumisen lisäksi käyttää alle puolta rakennuksesta omaan asumiseensa tai muuhun yritystoimintaan.

Lisätietoja: Peter Lindgren 050 566 2943
etunimi.sukunimi@parainen.fi

 

Sisältöjulkaisija