Murupolku

Tervetuloa Korppooseen

Tervetuloa Korppooseen 

Korppoon kunta-alue kattaa nykyisellään yhteensä 1 544 km2, josta maapinta-alan osuus on 169 km2. Korppoo muodostuu yhteensä noin 2 000 saaresta ja luodosta. Korppoon pääsaari eli Kyrklandet on pinta-alaltaan suurin ja Norrskata on Korppoon toiseksi suurin saari.

Meri on useiden vuosisatojen ajan ollut tärkeä elannon tuoja Korppoon asukkaille ennen kaikkea kalastuksen ja merenkulun muodossa, mutta myös luotsi- ja majakanvartijapalvelujen olemassaololla on ollut tärkeä merkitys saariston asukkaille.

Vaikka moni korppoolainen ansaitseekin leipänsä valtion tai kunnan virkamiehenä, myös maa- ja metsätalous ovat edelleen tärkeitä elinkeinoja. Maataloudessa on yhä enenevässä määrin siirrytty erikoisviljelyyn ja pääelinkeinoa täydentäviin sivuelinkeinoihin.

Korppoon saaristossa on sekä vehreitä saaria että karua karikkoa; Korppoossa on metsiä, joissa voi vaellella syysmyrskyjen raivotessa tai talven peiteltyä luonnon ensilumeen. Voi vaeltaa rantoja pitkin ja meloa salmissa. Saariston luonto tarjoaa mahdollisuuden toinen toistaan upeampiin luontoelämyksiin. Saaristossa taivas ja meri kohtaavat, ja sinä olet niiden saumakohdassa.