Kesätyöseteli

Kesätyöseteli

 

Arvonta on suoritettu ja kaikille hakijoille on ilmoitettu tuloksesta.

 

Tänä vuonna Paraisten kaupunki arpoo myös 20 kesätyöseteliä nuorille, jotka eivät ole aikaisemmin saaneet kesätyöseteliä. Kesätyösetelillä tarkoitetaan 350 euron tukea, jonka Paraisten kaupunki myöntää työnantajille, jotka palkkaavat vuosina 2006–2008 syntyneen nuoren kesätyöhön vähintään kahdeksi viikoksi.


Seteleitä arvotaan 20 kpl. Kesätyösetelin saaneet nuoret etsivät itselleen kesätyöpaikan, ja työnantaja laskuttaa kaupunkia jälkikäteen.

Näin kesätyöseteliä haetaan:

1.    Hae kesätyöseteliä www.kuntarekry.fi 
2.    Viimeinen hakupäivä oli 23.2.2024 
3.    Kesätyösetelit arvotaan viimeistään 1.3.2024.
4.    Arvonnan jälkeen hakijoihin otetaan yhteyttä ja heidät kutsutaan infotilaisuuteen. Tilaisuuteen osallistuminen on pakollista. Mikäli et jostain syystä voi osallistua infotilaisuuteen, ota yhteyttä Aktivaan. Jos jäät pois infotilaisuudesta ilman pätevää syytä, seteli luovutetaan automaattisesti seuraavalle jonossa.

Kesätyösetelin myöntämistä koskevat ehdot:

1.    Kesätyösetelien arvontaan voivat osallistua 2006–2008 syntyneet Paraisten kaupungin asukkaat.
2.    Työnantaja voi olla yritys, yhteisö tai yhdistys. Kotitalous, yksityishenkilö tai kaupunki/kunta eivät voi toimia työnantajana.
3.    Kesätyösetelillä palkattava työntekijä ei saa olla yrityksen omistajan perheenjäsen (perheenjäsenillä tarkoitetaan tässä vanhempia, isovanhempia ja sisaruksia).
4.    Kaupunki maksaa työnantajalle 350 euron tuen nuorta kohti, työsuhteen tulee jatkua vähintään kaksi viikkoa.
5.    Kaupungilta arvonnassa kesätyöpaikan saaneet nuoret eivät voi saada kesätyöseteliä.
6.    Kaikki arvonnassa kesätyösetelin saaneet kutsutaan infotilaisuuteen, johon osallistuminen on pakollista. Jos jäät pois tiedotustilaisuudesta, kesätyöseteli annetaan seuraavalle jonossa.
7.    Kesätyöseteli on henkilökohtainen eikä sitä voi luovuttaa toiselle henkilölle.

Miten nuori käyttää kesätyöseteliään?

1.    Osallistuu kutsun mukaisesti pakolliseen infotilaisuuteen, joka järjestetään nuorten työpajassa Aktivassa. Päivämäärä ilmoitetaan kutsussa.
2.    Hakee kesätöitä infotilaisuudessa saamiensa neuvojen ja ohjeiden mukaan.
3.    Tarvittaessa Aktivan Jenni Lindroos auttaa työnhaussa.

Työnantajan tehtävät:

1.    Työnantaja tekee kirjallisen työsopimuksen nuoren kanssa.
2.    Työsuhteen on oltava pituudeltaan vähintään 2 viikkoa, päivittäisen työajan on oltava vähintään 6 tuntia (10 päivää = 60 tuntia) ja bruttopalkan on oltava vähintään 499 euroa kahdelta viikolta. Palkan on kuitenkin oltava työehtosopimuksen minimipalkan mukainen. Työsuhde voi kestää pidempäänkin, vaikka kaupungin tuki onkin vain kahdelle viikolle. Työpäivät voi myös hajauttaa pidemmälle ajanjaksolle niin, että 60 työtuntia tulee täyteen yhden kuukauden ajanjakson aikana.
3.    Työsuhteen tulee sijoittua 1.6. ja 31.8.2024 väliseen aikaan.
4.    Työnantaja lähettää allekirjoittamansa kesätyösetelin Aktivaan viimeistään 31.8.2024.
5.    Kesän jälkeen työnantaja laskuttaa Paraisten kaupungilta 350 euron korvauksen yhtä seteliä kohtia erillisellä maksulomakkeella viimeistään 31.10.2024. Laskuun liitetään kopio työsopimuksesta ja palkkakuitit.
6.    Työnantajan toivotaan kirjoittavan nuorelle työtodistuksen.

Aktivan yhteystiedot:
Jenni Lindroos, puh. 050 596 2108
Rantatie 28, 21600 Parainen