Lapset saaristossa

Lapset saaristossa

Voit tavata Kalakamut Turunmaan saaristossa myös varhaiskasvatuksen ulkopuolella. Kalakamut innostavat lapsia tutkimaan Itämerta Junnulabrassa. Lapset voivat myös tutustua Saaristomereen Kalakamujen tutkimusmatka saaristoon -ympäristöseikkailussa.


Junnulabra - lapset meritutkijoina Saaristokeskus Korpoströmissä

Kesäisin lapset ja kiinnostuneet aikuiset saavat olla meritutkijoita parin tunnin ajan Junnulabrassa. Lapset saavat oppia Itämeren eri eläin- ja kasvilajeista, sekä tutkia merenpohjalla eläviä eläinlajeja mikroskoopilla. Täällä lapset ottavat vesinäytteitä ja tutkivat meren elämää oikeilla laboratoriotarvikkeilla. Knattelabbet-merilaboratorio nostaa esille myös saariston kulttuurin ja luonnon yhdistämällä tieteen ja taiteen,

Knattelabbet-merilaboratorio on kesäisin kaikille avoin ja ilmainen. Varhaiskasvatuksen lapsiryhmät ja kouluryhmät voivat vierailla Knattelabbet-merilaboratoriossa sesongin ulkopuolella. Saaristomeren biosfäärialue koordinoi Junnulabran toimintaa.

Ajankohtaista Knattelabbet-merilaboratoriossa 

Saaristokeskus Korpoströmin nettisivut 
Junnulabran Instagram | @knattelabbet
Saaristomeren biosfäärialueen nettisivut - Biosfääriakatemia


Kalakamujen tutkimusmatka saaristoon

Kalakamujen tutkimusmatka saaristoon on ympäristöseikkailu, joka tarjoaa omatoimista ohjelmaa lapsiperheille. 15 saariston käyntisatamassa on tehtäväkylttejä lapsille. Lapset saavat konkreettisella ja innostavalla tavalla tietoa Saaristomeren jännittävästä ympäristöstä, kulttuurista, sekä kasvi- ja eläinkunnasta.

Kerää leimoja tutkijapassiisi suorittamalla tutkimusmatkan tehtäviä käyntisatamissa. Joka käyntisatamalla on oma leimansa. Tutkijapasseja on saatavilla käyntisatamissa. Vaihtoehtoisesti voit tulostaa oman passisi Kalakamujen tutkimusmatka saaristoon nettisivulta.

Kalakamujen tutkimusmatka saaristoon syntyi Finlands öar rf - Suomen saaret ry yhdistyksen ja Saaristomeren Biosfäärialueen yhteishankkeena. Leader-hanke toteutui vuonna 2018. 

Lisätietoa Kalakamujen tutkimusmatkasta saaristoon

Kalakamujen tutkimusmatka saaristoon omat nettisivut
Finlands öar rf - Suomen saaret ry (FÖSS) omat nettisivut
Saaristomeren biosfäärialueen nettisivut - Biosfääriakatemia