Saaristokeskus Korpoström

Saaristokeskus Korpoström

Vierailukeskus, jossa tiede ja luonto kohtaavat kulttuurin ja taiteen.

Saaristokeskus Korpoström Korppoon pääsaaren eteläreunalla tarjoaa elämyksiä ja opettavaisia kohtaamisia saariston kanssa historian, kulttuurin ja luonnontieteen näkökulmasta.

 

Näyttelyt ja Junnulabra

Saaristokeskus on tunnettu monipuolisista taidenäyttelyistään ja saaristoaiheisista näyttelyistään, mutta viime vuosina siitä on kehittynyt ennen kaikkea lapsiperheiden retkikohde. Selitys tähän on Junnulabra, jossa lapset (ja heidän asiasta kiinnostuneet vanhempansa) pääsevät kesäisin kokeilemaan meribiologin arkea sekä rannalla että labrassa.

Vierailukeskuksen ohjelman monipuolisuus selittyy keskuksen tiloissa ympäri vuoden toimivien organisaatioiden listalla. Siellä toimivat Turunmaan saaristosäätiö, Metsähallitus (Saaristomeren kansallispuisto), Paraisten kaupunki ja Åbo Akademin ympäristö- ja meribiologian yksikkö. Saaristokeskus tekee lisäksi tiivistä yhteistyötä Saaristomeren biosfäärialueen ja paikallisten kulttuuri- ja taiteilijayhdistysten kanssa.

Kesäisin keskuksessa on tarjolla runsaasti palveluja, kuten vierasvenesatama, hotelli, ravintola, käsityöpuoti, bensa-asema ja ruokakauppa.

Kotisivu Saaristokeskus Korpoström
Facebook sivu Skärgårdscentrum Korpoström Saaristokeskus
Instagram sivu Skärgårdscentrum Korpoström
@skargardscentrum #saaristokeskuskorpoström


knattelabbet saaristokeskus korpoström