Luova kiertokulkumatka

Luova kiertokulkumatka ekologisessa oppimisympäristössäKuva Paraisten varhaiskasvatuksen logosta, jossa hauki purjeen edessä.

Projektissa (1.8.2019 - 31.1.2021) innostetaan lapsia luonnonmukaiseen viljelyyn ja kompostointiin. Lapset saavat käsityksen siitä, miten ruoka, materiaalit, energia, ravinteet ja kaikki muu on osa luonnon kiertoa. Seitsemän pilottiryhmää Paraisten kaupungin varhaiskasvatuksesta on mukana projektissa.

Viljele Kalakamujen kanssa

Kaikki Paraisten kaupungin varhaiskasvatuksen lapsiryhmät ovat kevään 2021 aikana saaneet oman "Aloita viljely Kalakamujen kanssa" -viljelypaketin. Paketti sisältää kompostiämpärin, istutuslapion, multaa, krassin siemeniä Kalakamujen omassa siemenpussissa (tulostettava PDF), maatuvan kuituruukun paperimassasta - katso video ja tee oma, sekä "Aloita viljely Kalakamujen kanssa" -viljelykortit (tulostettava PDF).
 

Seuraa Kiertokulkumatkaa

Tervetuloa seuraamaan Luova kiertokulkumatkaa omilla nettisivuillamme! Pääset seuraamaan, miten onnistumme kompostoinnissa, mato-kompostien ja Bokashi-kompostien ylläpidossa, miten metsäpuutarhaa luodaan, miten aurinkopaneelien ja sadevesikeräimen asennukset onnistuvat. Pääset myös mukaan etäretkelle Houtskarin päiväkodin puutarhaan.

 

Lisätietoa

Projektivastaava  Aija Mäkinen, puh. 040 134 6837

Opetushallitus rahoittaa hanketta -logo.