Kirjalan päiväkoti

Kirjalan päiväkotiUlkoryhmä viljelee, keittää puolukoita ja oppii ulkona.

Paikkoja: n. 76
Ryhmiä: 6
Ikä: 1-5-vuotiaat
Kieli: suomi, ruotsi
Esiopetus: ei (Nilsbyn koulussa suomenkielinen, Kirjalan koulussa ruotsinkielinen)

Tervetuloa Kirjalan päiväkotiin!

Meillä on suomenkielisiä ja ruotsinkielisiä ryhmiä 1-5-vuotiaille lapsille sekä kaksikielinen ulkoryhmä. Kehitämme oppimisympäristöämme yhdessä lasten kanssa, heidän mielenkiinnonkohteistaan ja tarpeistaan lähtien. Tuemme lasten oppimista, kielellistä kehitystä ja monikielisyyttä käyttäen toiminnassamme kuvia ja tukiviittomia. Muun muassa käytössä olevien leikkitaulujen avulla tuemme pitkäkestoisen leikin kehittymistä sekä aktiivisesti ehkäisemme kiusaamista. Monipuolinen toimintamme menee yli ryhmä- ja kielirajojen; lasten toiveita kuunnellen laulamme, leikimme, askartelemme, retkeilemme ja välillä myös polskimme omassa vesileikkihuoneessamme.

Luonto ja lähimetsä ovat tärkeä osa oppimisympäristöämme. Päiväkoti sijaitsee metsän reunalla ja sitä hyödyntäen pystymme luomaan lapsille luontokokemuksia päivittäin. Luonto on meille tärkeä osa arkea!

Päiväkodin välittömässä läheisyydessä sijaitsee kota, joka toimii ulkoryhmän ryhmätilana. Ulkoryhmän lapset syövät aamupalan päiväkodissa ja siirtyvät tämän jälkeen kodalle, viettäen koko päivän kodan luona tai lähiympäristössä. Toiminta on kiireetöntä ja “vähämeluista”. Luonnossa lapsilla on mahdollisuus liikkua vapaasti itselle luontevalla tavalla. Luonnossa liikkuminen kehittää motoriikkaa ja vahvistaa luontosuhdetta. Ulkoryhmässä toiminta on monipuolista ja se seuraa vuodenaikojen kulkua. Luontoa tutkitaan eri aistein ja luonnonmateriaaleja hyödynnetään esim. askartelussa ja hienomotoriikan harjoittelussa. Ulkoryhmässä lapsi oppii tunnistamaan kasveja, eläimiä ja sieniä sekä oppii erilaisia erätaitoja. Metsässä on paljon tutkittavaa ja lasten omat mielenkiinnonkohteet nousevat luontevasti esiin.

Seuraa meitä Facebookissa: Kirjala Daghem / Kirjalan päiväkoti

Tervetuloa ulkopedagogiikan infotilaisuuteen Kirjalan päiväkodin kotaan tiistaina 11.2.2020 klo 18-19! Ryhmän opettaja Petra Kronberg kertoo ryhmän monipuolisesta toiminnasta ja muutamat vanhemmat kertovat kokemuksistaan perheen näkökulmasta.

Yhteystiedot

Ali-Kirjalantie 31, 21610 Kirjala
Päiväkodin johtaja Kerstin Lassinniemi
kerstin.lassinniemi(at)parainen.fi
puh. 044 358 5870