Folkhälsan Bantis

Folkhälsanin päiväkoti BantisVihreä lippu todistus ja askartelua.

 

Paikkoja: n. 82
Ryhmiä: 4
Ikä: 1-6-vuotiaat
Kieli: ruotsi
Esiopetus: kyllä

Tervetuloa päiväkoti Bantikseen!

Folkhälsanin päiväkoti Bantis sijaitsee viehättävässä vanhassa rakennuksessa Paraisten keskustassa. Ulkotilat päiväkotia ympäröivine pihoineen ja hiekkakenttineen vaikuttavat toimintaamme. Päiväkodin lähiympäristössä on erilaisia fyysiseen aktiivisuuteen innostavia paikkoja. Pihalla lapsiryhmien käytössä on Myset-niminen huvimaja.

Päiväkodissa on 1–5-vuotiaiden lasten ryhmiä sekä esikouluryhmiä.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi muovaa päiväkodin arkea. Oppimisympäristön lähtökohtana on Vihreä lippu -ohjelma, joka edistää monipuolista ja luovaa toimintaa. Vihreä lippu on kestävän kehityksen ja pitkäjännitteisen ympäristökasvatuksen pedagoginen väline. Vihreä lippu -toiminnassa toteutetaan kestävän kehityksen eri osa-alueita lajittelun, kierrätyksen, kompostoinnin ja viljelyn avulla. Pyrimme vähentämään jätettä ja kierrättämään. Osana terveellisemmän arjen edistämistä päiväkodin siivouksessa ei käytetä kemikaaleja.
Vihreä lippu -toimintaa johtaa ympäristöneuvosto, jonka jäsenistä suurin osa on lapsia. Ympäristöneuvosto nostaa esiin erilaisia toimintamahdollisuuksia, joista äänestetään demokraattisesti. Tämä tekee sosiaalisesta kestävyydestä, tasa-arvoisuudesta ja osallisuudesta näkyvää.  

Bantis on terveyttä edistävä päiväkoti, jossa panostetaan tasapainoiseen ruokavalioon ja mahdollisuuteen liikkua päivittäin erilaisissa ympäristöissä. 

Leikki ja oppiminen kuuluvat varhaiskasvatuksessa yhteen. Erilaiset leikkiympäristöt inspiroivat, motivoivat ja edistävät monipuolisia taitoja. Oppimista tukee se, että lapsi on itse mukana luomassa erilaisia leikki- ja oppimisympäristöjä. Vahvistamme lapsen kielellistä kehitystä keskustelemalla, lukemalla ja laulamalla yhdessä. Koko päiväkodin yhteiset kulttuuritapahtumat ovat erittäin pidettyjä.

Päiväkodilla on vanhempainyhdistys, joka tukee toimintaamme.
 

YhteystiedotSisäkuva Bantiksesta.

 

Skräbbölentie 5, 21600 Parainen
Päiväkodin johtaja Mikaela Willstedt
mikaela.willstedt(at)bantis.fi
puh. 044 088 9573