Sisältöjulkaisija

null Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan kevättervehdys
25.03.2021

Kevättervehdys Paraisten asukkaille

Kevät on täällä. Yli vuoden olemme eläneet pandemian kanssa. Olen vakuuttunut siitä, että me kaikki olemme pyrkineet tekemään parhaamme pitääksemme tartunnan loitolla: Käytämme kasvomaskia, huolehdimme käsihygieniasta ja etäisyyksistä sekä olemme tekemisissä vain harvojen henkilöiden kanssa.

Kaikki me haluaisimme myös uskoa, että tilanne olisi tänä keväänä parempi, että joukkorokotukset antaisivat mahdollisuuden palata jotakuinkin normaaliin arkeen. Näin ei kuitenkaan ole. Rokotteita toimitetaan verkkaisesti ja virus on yhä useammin muuntovirus, joka myös tarttuu helpommin. Koska olemme eläneet yli vuoden pandemian ja rajoitusten kanssa, on ymmärrettävää, että tunnemme sekä turhautumista että pelkoa. Siitä huolimatta, tai ehkä juuri siitä syystä, on erittäin tärkeää, että edelleen toimimme yhdessä päästäksemme tämän pandemian yli. Tarvitsemme realismia ja ymmärrystä.

Esitän ison kiitoksen kaikille kuntamme asioista ja palveluista huolehtiville. He ovat sopeutuneet haasteisiin, löytäneet ratkaisuja ja antaneet kaikkensa, jotta kaupunkimme arki toimisi mahdollisimman normaalisti. Monet ovat ne ammattiryhmät, joita saamme kiittää ja jotka ovat olleet sekä innovatiivisia että joustavia. Mieleen tulee esimerkiksi kaksi ryhmää: opetushenkilöstö ja terveydenhoitohenkilöstö. Koulutyö on sujunut erinomaisesti, koska sekä oppilaat, henkilöstö ja kodit ovat ymmärtäneet yhteistyön tärkeyden ja olleet ymmärtäväisiä turhautumisen ja pelkojen tunteista huolimatta. 

Turhautuminen ja pelot eivät kuitenkaan anna meille oikeutta oikutella esim. terveydenhuollon henkilökunnalle, mitä valitettavasti on tapahtunut. Nämä ammattilaiset ansaitsevat kiitoksen hienosta työstä meidän kaikkien terveyden ja hyvinvoinnin puolesta. Näinä korona-aikoina terveydenhuolto on lujilla. Resursseja ei ole loputtomasti. Meidän kaikkien on tämä ymmärrettävä. Tartuntojen välttämisen lisäksi voimme auttaa omalla käytöksellämme. Ystävällisyys tai neutraali kohtaaminen antaa terveydenhuollon henkilöstölle voimaa jatkaa työtään, joka on meille kaikille tärkeää.
  
Kaikki varmaankin odottavat saavansa koronarokotteen, mikä on hyvä asia, koska näin me pitkällä aikavälillä saamme hyvät edellytykset toivomamme suojan saamiseksi. Rokotetoimitukset tapahtuvat valitettavasti varsin hitaasti ja THL ohjaa rokotusjärjestystä. Kukaan terveysasemillamme ei voi siihen vaikuttaa. Annokset on laskettu ja ne annetaan THL:n ohjeiden mukaan. Kukaan ei myöskään voi neuvotella itselleen parempaa jonopaikkaa. Annoksia ei tule enempää, eikä vuoromme tule nopeammin vaikka moittisimme henkilökuntaa. Se aiheuttaa vain pahaa mieltä jo muutenkin hyvin kuormittuneelle henkilöstölle.

Yritetään ajatella myönteisesti. Kevät on hieno vuodenaika. Voimme liikkua ulkona luonnossa ja yrittää kääntää asiat hyvin päin. Rokotukset jatkuvat pitkin kevättä ja jossain vaiheessa päästään joukkorokotuksiin. Yhdessä me tästä selviämme.

Tarja Rinne
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja