Sisältöjulkaisija

null Kirjasto aloittaa lukulähettitoiminnan palvelutaloissa ja vanhusten asumisyksiköissä
07.02.2019

Ääneen lukemiselle on palvelutaloissa ja vanhusten asumisyksiköissä suuri kysyntä. Paraisten kirjasto aloittaa siksi aivan uuden lukulähettitoiminnan, jossa vapaaehtoiset pitävät lukuhetkiä palvelutaloissa ja vanhusten asumisyksiköissä.

Lukulähetit valitsevat itse, mitä, missä, milloin ja miten he lukevat sekä sen, lukevatko he yksittäisille ihmisille vai ryhmälle. Lukulähetin toivotaan kuitenkin sitoutuvan tiettyyn säännöllisyyteen.

Kirjasto koordinoi toimintaa, tukee lukulähettejä ja auttaa kirjojen valinnassa. Suunnittelemme myös tapaamisten ja koulutusten järjestämistä, jotta lukulähetit voisivat vaihtaa kokemuksiaan.

Kaikki kiinnostuneet ovat sydämellisesti tervetulleita kirjaston infotilaisuuteen 5.3. klo 17.30-18.30 Paraisten kirjastoon. Läheteillä ei tarvitse olla muita ennakkotaitoja kuin lukutaito. Arvostamme kunkin omia, ainutlaatuisia ominaisuuksia, kiinnostuksen kohteita ja vahvuuksia. Infotilaisuus pidetään ruotsiksi ja suomeksi. Infotilaisuuteen ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteeseen tovenylunds@gmail.com  1.3. mennessä. Infotilaisuuteen osallistuminen ei sido mihinkään.

Lisätiedustelut ja yhteydenotot:
Tove Nylund, Kaikkien kirjasto -hankkeen projektityöntekijä,
puh. 050 575 3573
Karolina Zilliacus, kirjastopäällikkö, Paraisten kaupunki,
puh. 040 488 5878