Sisältöjulkaisija

null Sairaanhoitopiiri kehoittaa kaikkia jotka eivät vielä ole rokottautuneet ottamaan coronarokotteen
14.10.2021

Koronaviruspositiivisten ja altistuneiden määrä on korkea Varsinais-Suomessa. 
Sairaala- ja tehohoitopaikat ovat kovin kuormittuneet, samoin tartunnanjäljitys. Tehohoidetuista 90 % on ollut rokottamattomia.

Sairaanhoitopiiri kehoittaa kaikkia jotka eivät vielä ole rokottautuneet ottamaan rokote, voit edelleen varata ajan ensimmäiseen rokotuskertaan ja jos toinen annos on jäänyt ottamatta, sen voi vielä ottaa. 
Kolmas rokoteannos tarjotaan voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille joilla kakkosrokotteesta on kulunut kaksi kuukautta; 
-    Elinsiirto
-    Kantasolusiirto 
-    Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
-    Immunosuppressiivinen syöpähoito 
-    Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
-    Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
-    Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
-    Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila
Kolmatta annosta suositellaan myös henkilöille jotka ovat saaneet rokotteen lyhyellä annosvälillä, alle 6 viikon väliajalla ja toisesta annoksesta on kulunut 6 kuukautta. Alle 30 vuotiaille miehille ei vielä suositella kolmatta annosta, poikkeuksena voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt, joiden riski saada vakava koronavirustauti on merkittävästi suurempi kuin muilla saman ikäisillä. 
Alle 30 vuotiaat miehet jotka saavat ensimmäisen tai toisen rokoteannoksen saavat Pfizer BionTechin rokotetta. 

Ajan voit varata kaupungin verkkosivuilla www.pargas.fi/fi/sahkoiset-terveyspalvelut, tai soittamalla terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon 02 4545222 arkisin klo 9 – 13. 
Paraisten rokotusvastaanotto sijaitsee terveyskeskuksen vieressä (Vapparintie 15). Paikalle on opastus (isot siniset Covid-19 rokotuskyltit).


Väestöä kehoitetaan käyttämään kasvomaskia oman ja muiden turvallisuuden vuoksi! 
Julkisessa liikenteessä, julkisissa sisätiloissa, kouluissa ja oppilaitoksissa 6. luokasta lähtien, kun olet menossa koronatestiin, kun asioit terveyskeskuksessa, hammashoitolassa tai sairaalassa, lisäksi jokainen voi käyttää kasvomaskia oman harkinnan mukaan muissakin tilanteissa.

Lisäinformaatiota th Silander-Lehtinen, 040 488 5504