Sisältöjulkaisija

null Paraisten kaupunki innostaa asukkaitaan liikkumaan tarjoamalla Amin Asikaisen ohjaamaan kuntonyrkkeilytreenin
18.08.2023

Paraisten kaupunki kutsuu kaikki asukkaansa yhteiseen kuntonyrkkeilyharjoitukseen, joka järjestetään torstaina 31.8. Tämä ensimmäistä kertaa toteutettava tapahtuma on syntynyt yhteistyössä paikallisen toimijan, Muskelipajan, kanssa. Paraisten kaupunki kannustaa asukkaitaan rohkeasti mukaan kuntonyrkkeilyharjoituksiin ja kokeilemaan mahdollisesti uutta liikuntamuotoa.

Paraisten kaupungin strategiassa korostetaan paikallisten yrittäjien kanssa tehtävän yhteistyön tärkeyttä sekä asukkaiden tukemista aktiivisen vapaa-ajan aktiviteettien löytämisessä. Paraisten kaupungin tiedotus- ja markkinointiosasto innostuikin suuresti yhteistyöajatuksesta, kun paikallinen yrittäjä Mia Salokannel, Muskelipaja, ehdotti yhteistä kuntonyrkkeilytapahtumaa Amin Asikaisen johdolla. Kaupunki uskoo vahvasti, että aktiiviset yrittäjät ovat tärkeä voimavara kaupungin kehittämisessä.

"Paikallisille on mukavaa järjestää tapahtumia, sillä he ovat aina kaikessa mukana. Nyrkkeily on oman lajitaustan vuoksi lähellä sydäntä ja mietin, että kukaan ei sopisi paremmin ohjaamaan treeniä kuin itse mestari Amin Asikainen. Nyrkkeily on myös siitä loistava laji, että se sopii kaiken ikäisille.", kuvailee Mia Salokannel ajatuksiaan tapahtuman takaa. "Yhteistyö kaupungin kanssa mahdollistaa sen, että tapahtuma saa laajempaa näkyvyyttä ja yhä useampi pääsee mukaan saamaan ilon treenistä. Harrastusta on myös mahdollista jatkaa Muskelipajalla paikallisesti Paraisilla, jos kipinä lajiin syttyy."

Yhteinen kuntonyrkkeilyharjoitus Amin Asikaisen johdolla

Tapahtuman päätavoite on rohkaista Paraisten kaupungin asukkaita liikkumaan ja tarjota heille mahdollisuus löytää liikunnan riemu yhdessä. Tapahtuman teemana on liikunnan ilon löytäminen ja yhdessä liikkuminen matalalla kynnyksellä, ammattilaisen johdolla. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki, olipa heidän kuntotasonsa tai kokemuksensa lajista mikä tahansa.

Amin Asikainen, suomalainen nyrkkeilijä ja ammattilaisten keskisarjan Euroopan mestari, toimii kuntonyrkkeilytreenien ohjaajana. Asikainen on toiminut ammattilaisnyrkkeilijänä vuosina 2001–2011, jonka jälkeen hän on siirtynyt valmentamaan aktiivisesti.

Tapahtuman ohjelma

Tapahtumassa järjestetään kolme erilaista harjoitusta. Ensimmäinen harjoitus on suunnattu alle 15-vuotiaille junioreille, toinen treeni on tarkoitettu ensikertalaisille, joilla ei ole aiempaa kokemusta kuntonyrkkeilystä ja kolmas treeni on suunnattu niille, jotka ovat jo joskus kokeilleet lajia.

Treenit toteutetaan Paraisten keskuspuistossa ja jokaiseen treeniin mahtuu enintään 50 osallistujaa. Osallistumispaikat tullaan jakamaan ilmoittautumislomakkeen kautta. Ilmoittautuminen treeneihin aukeaa tiistaina 22.8. klo 9. Treenit ovat avoimia yleisölle, joten myös kiinnostuneet harjoitusten seuraajat ovat tervetulleita paikalle.

Paikka:

Paraisten keskuspuisto, nurmikenttä (sateen sattuessa Punt, Koulumestarinkatu 5)

Ohjelma:

  • Junioritreenit: klo 17–18 (Alle 15-vuotiaat, alle kouluikäiset huoltajan seurassa, ilmoita vain osallistuja)
  • Ryhmä 1: klo 18.15–19.15 (Ensimmäistä kertaa lajia kokeilevat)
  • Ryhmä 2: klo 19.30–20.30 (Jo aiemmin lajia kokeilleet)