Sisältöjulkaisija

null Äänestystulokset vuoden osallistavasta budjetoinnista ovat selvillä - kuusi ideaa voi toteutua!
28.04.2023

Osallistavan budjetoinnin äänestysvaihe päättyi 23.4. Ideoista äänesti yhteensä 970 kuntalaista. Paraisten kaupunki oli oikein tyytyväinen äänestäneiden kuntalaisten lukumäärään.

Kuusi ideaa, jotka saivat eniten ääniä ja voivat toteutua ovat seuraavat:

1. Kiireelliset toimenpiteet Paraisten koirapuiston suhteen

2. Maisemalaavu Vepon näköalapaikalle

3. Frisbeegolf Korppoon Verkanin alueelle

4. Defibrillaattorit lauttarannoille

5. Kunnostetaan Houtskarin kylän nimikyltit

6. Munkvikenin uimaranta (penkit ja roska-astia)

 

Mitä on osallistava budjetointi?

Osallistava budjetointi on yksi tapa osallistaa asukkaat päätöksentekoon siitä, miten kaupungin resursseja voidaan käyttää. Paraisten kaupunki on varannut 50 000 euroa vuodelle 2023 asukkaiden ideoiden toteuttamiseen osallistuvan budjetoinnin kautta, joka on yksi kaupungin uuden strategian painopistealueista. Tarkoituksena on kuunnella asukkaita ja osallistaa asukkaat alueen kehittämiseen ja näin ollen lisätä paikallista osallistumista. Kaikilla asukkailla (myös osa-aika-asukkailla) oli mahdollisuus esittää ideoitaan 1.–23.3.2023 välillä. Jokaisen yksittäisen idean arvon tuli olla vähintään 2 000 euroa. Paraisten kaupungille tuli 95 ideaa, joista 15 valittiin jatkoon. Äänestysvaihe toteutettiin 6-23.4.2023.

Esitettyjen ehdotusten tuli olla sellaisia, että ne tukevat yhtä tai useampaa kaupungin strategisista tavoitteista, jotka ovat kestävää kehitystä, vahvempaa vetovoimaa, parempaa hyvinvointia ja luodaan yhdessä. Paraisten kaupunki kokeilee tänä vuonna osallistavaa budjetointia ensimmäistä kertaa.

Täältä löydät kaikki äänestyksessä olleet ehdotukset

Täällä voit tutustua Paraisten kaupungin uuteen strategiaan

 

Lisätietoja:

Petra Palmroos - talouspäällikkö

petra.palmroos@parainen.fi