Sisältöjulkaisija

null Miljoona roskapussia kampanja alkaa torstaina 13.4!
12.04.2023

Kampanjan aikana koko Suomi kerää miljoona pussillista roskia. Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa yli 140 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia. Kampanja päättyy 14.6. ja silloin myös selviää kaikkien kerättyjen roskapussien määrä.

Ylen verkkosivuilla on kampanjasivusto, sekä roskapussilaskuri, johon kaikki voivat itse kirjata keräämiensä roskapussien määrän. Muistathan merkitä pussit Paraisten kaupungin kohdalle! Laskurin ja kampanjasivuston löydät osoitteesta yle.fi/miljoonaroskapussia.

Koko kampanjan ajan Paraisten kaupungin kirjastoissa on jaossa maksutta roskapusseja roskien keräämistä varten. Kampanjan ajaksi roskakoreja on tuotu myös Paraisten kaupungin aluekonttoreiden läheisyyteen. Kampanjan roskakorit tunnistaa kampanjatarroista. Kuka tahansa voi osallistua kampanjaan ja kerätä roskia ympäristöstä.

Näin voit osallistua kampanjaan välillä 13.4.-14.6:

1. Ota mukaan tyhjä pussi. Roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty – pääasia on, että roskia kerätään! Jätesäkkejä voi kampanjan ajan hakea maksutta Paraisten kaupungin kirjastoista niiden aukioloaikoina roskien keräämistä varten. Roskia kerätessä on suositeltavaa käyttää myös käsineitä.

2. Lähde ulos – yksin tai porukalla.

3. Kerää roskia ympäristöstä. Huomaathan kuitenkin, ettei suurten autoteiden läheisyydessä ole turvallista kerätä roskia. Muista turvallisuus!

4. Roskapussin ollessa täysi, vie keräämäsi roskat sekajätteeseen. Paraisten kaupungin aluekonttoreiden lähistöllä on kampanjaroskakoreja, joihin roskapussit voi viedä. Kampanjaroskakorit tunnistaa kampanjatarroista.

5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä Ylen laskuriin Paraisten kaupungin kohdalle osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia

6. Haasta ystäväsi osallistumaan kampanjaan!

7. Somessa voit seurata kampanjaa tai lisätä omat julkaisusi osaksi kampanjaa käyttämällä hashtagia #MiljoonaRoskapussia

Mainitse mielellään myös Paraisten kaupunki julkaisuissasi!