Sisältöjulkaisija

null Paraisten kaupunki osallistuu alueelliseen AURORA22-valmiusharjoitukseen
20.09.2022

Lounais-Suomen aluehallintovirasto järjestää lakisääteisen alueellisen valmiusharjoituksen Varsinais-Suomessa 21.-22.9.2022. Kaksipäiväisen AURORA22-harjoituksen teemana on Varsinais-Suomen kuntien varautuminen. Paraisten kaupungin johtoryhmä osallistuu harjoitukseen.

Aluehallintovirasto järjestää valmiusharjoituksia säännöllisesti kuntien, pelastuslaitosten sekä alueen muiden viranomaisten edustajille. Päätavoitteena on harjoittaa kuntia ja viranomaisia toimimaan vakavissa häiriötilanteissa. Varsinais-Suomen syyskuisen AURORA22-harjoituksen teemana on väestönsuojelu.

Harjoituksessa kunnat saavat kuvitteellisen häiriötilanteen lähtökohtakuvauksen, jonka pohjalta ne arvioivat tilannetta ja omaa suorituskykyään sekä suunnittelevat yhteistoimintajärjestelyitä. Harjoitus ei näy kuntalaisille kaupungin katukuvassa tai kaupungin palveluissa.

https://www.sttinfo.fi/tiedote/varsinais-suomen-kunnat-osallistuvat-ensi-viikolla-alueelliseen-valmiusharjoitukseen?publisherId=69818103&releaseId=69951053&lang=fi