Innehållspublicerare

null Föranmälningar till PIF-PRE ACADEMY!
23.05.2023

PIF-PRE ACADEMY

 

Från början av skolstarten hösten 2023 kommer även PIF-PRE ACADEMY att börja. I vilken grad beror på hur många anmälningar som kommer in.

 

Vad är PIF-PRE ACADEMY?

  • målet är att få igång fyra olika grupper, en för högstadie elever som vill satsa extra på fysikträning som stöder deras gren och en med samma mål för 56 klassister.
  • De två andra grupperna är en för högstadie elever utan hobby och en för 56 klassister med samma situation. I dessa grupper prövar vi på olika grenar längs med skolåret. Målet i dessa grupper är att hitta glädjen i motion och förhoppningsvis hittar deltagarna en hobby de tycker om. Ingen tidigare hobbyerfarenhet behövs.

Vi kommer även jobba med muskelkondition och rörlighet som del av träningen.

Grupperna är tvåspråkiga.

 

Grupperna för de som har hobby har som grundmål att förebygga skador. Detta sker genom rörlighetsträning via muskelarbete samt stärkande träning på olika sätt. Vi kommer även träna spänst, explosivitet, reaktiv snabbhet... allt som stöder en idrottare. Vi kommer periodvis att prioritera olika delområden.

I den yngre gruppen kommer träningen ske mera via lek för att ingen skall tappa intresset men grundmålen är desamma.

För ovanstående grupper skall det finnas en röd tråd så att utvecklingen går framåt längs med åren.

PIF-PRE ACADEMY är ett pilotprojekt i nuläget men tanken är att den skall fortsätta i många år framöver.

 

När?

Varje söndag fr.o.m. 20.8.2023. Lediga söndagar enligt skolornas lov, dvs höstlov, jullov etc.

Mycket av tävlingsverksamheten sker på veckosslut så deltagarna kommer enligt möjlighet. T.ex. fotbollsspelare kanske har matcher enda till slutet av oktober på söndagar men kan börja efter det eller om någon söndag är ledig från match så kan man hoppa med när man vill.

Huvudtränare för PIF-PRE ACADEMY är Ville Ranta-aho, jag är till yrke fysioterapeut och har mångårig erfarenhet av arbete med unga idrottare. I nuläget fungerar jag i vardagen som huvudtränare för PIF- Akademin, jobbar som fysioterapeut på Fysiogym samt för U19 landslaget i fotboll på pojksidan.

En av mina drömmar är att jobba mera i förebyggande syfte och detta är den största orsaken till varför jag i samarbete med Piffen har grundat PIF-PRE ACADEMY. Jag vill få i rörelse allt fler unga i allt större skala.

I nuläget uppnår allt färre unga motionskriterierna, detta gäller även många som redan har en hobby.

 

För vem?

  • För dig som vill utveckla din fysik och bli bättre på din gren
  • För dig som ännu söker din hobby eller har slutat och vill hitta en ny

 

Kostnad: målet är att PIF-PRE ACADEMY skall vara gratis. Detta klarnar under juni månad.

Föranmälningar ( icke bindande ): info@fysiogym.fi meddela namn samt vilken grupp du skall vara med i.

För att säkra din plats bör du anmäla dig så snabbt som möjligt på samma gång som du kan påverka positivt till att PIF-PRE ACADEMY blir gratis. Ju fler anmälningar vi får destu större chans att det blir gratis.

Max 30 deltagare/ grupp.

Ifall du har frågar kan du skicka mail till ovanstående address.