Innehållspublicerare

null Från och med april kan man besöka sorteringsstationerna oftare – vårens söckenhelger medför förändringar i öppettiderna
30.03.2023

Sydvästra Finlands Avfallsservices (LSJH) sorteringsstationer går över till vår- och sommaröppettider den 1 april. De utökade öppettiderna gäller till och med slutet av oktober. Samtliga 13 sorteringsstationer från Utö till Nystad får tillägg i öppettiderna. Under sommaren betjänar stationerna förutom under de utökade öppettiderna på vardagar även antingen den första eller sista lördagen i månaden.

LSJH:s sorteringsstationer övergår till de utökade säsongsöppettiderna den 1 april. Samtliga sorteringsstationer utom stationerna i Houtskär och Mörttilä på Utö håller dörrarna öppna redan lördagen den 1 april.  

Vid Rauhala i Pargas, Houtskär och Korpo blir det tillägg i öppettiderna på vardagar under sommaren. Mörttilä station på Utö slår upp portarna för öns invånare under sommarsäsongen för första gången lördagen den 29 april. Närmare öppettider för Mörttilä station finns här och på anslagstavlan utanför butiken på Utö.  

Vårens storhelger medför förändringar i öppettider 

Sydvästra Finlands Avfallsservices båda kontor samt alla sorteringsstationer och avfallscentraler i Pargas stad är stängda under påskhelgen. 

På grund av söckenhelgerna under påsken kan även avfallskärlens tömningsdagar avvika från det normala med en till två dagar under veckorna 14 och 15. Det kan ske ändringar i tidtabellen till exempel på grund av växlande väderförhållanden. 

Första maj är också en söckenhelg i år. Måndagen den 1 maj är Sydvästra Finlands Avfallsservices båda kontor samt alla sorteringsstationer och avfallscentraler stängda. Även första maj kan inverka lite på avfallstmningar.

Närmare kontaktuppgifter till avfallscentralerna, sorteringsstationerna och öppethållningstider finns här.